prodajate športno opremo? povejte tu in mogoče boste našli kupca ...
jesenko napisal/-a:BARVA-črno,rdeča,bela
OKVER-56-alumini
PRVE VILICE- iz karbona
ZADNJE VILICE-iz karbona
MENJALNIK- shimano/ultegra
KOLO JE STARO ENO LETO
CENA--700 eur
sem iz novega mesta

kje pa je fora? samo ultegra stanje več kot 700€ ...
Uporabniški avatar
 daks
Se moj komentar :mrgreen:

Kot ze napisano, je potrebno za velikost okvirja upostevati visino osebe, visino razkoraka, dolzino rok, visino trupa, . . .

Ce imas vse podatke, lahko dokaj tocno zracunas potrebno velikost okvirja. Upostavati pa je potrebno se ali je okvir sloaping(se dviguje proti balanci), navaden(vodoraven proti balanci) ali race (se spusca proti balanci).

Vsaka firma drugece meri velikost okvirja.

Najbolje je, da gres kolo preizkusiti in se vsedes nanj in se malo zapeljes. Ce je malo prevelik oz. premajhen, lahko to popravis s krajso/daljso fajfo, spuscanjem/dviganjem sedeza in pomikanjem le-tega naprej/nazaj.

Ce nabavis premajhen oz. prevelik okvir to kmalu obcutis, ker te sigurno nekaj zacne boleti (hrbet, roke, noge . .)

Jaz sem visok 185 in imam visino rakoraka 89cm. Ko sem si ogledoval Fuji specialko, bi po njihovih tabelah sodec potreboval velikost vsaj 58, ce ne celo 60. Ko sem sel kolo sprobat v trgovino, sem ugotovil da sta mi oba okvirja prevelika. Na koncu sem kupil specialko Olympia, ki ima velikost 56 in mi je se vedno skoraj malo velika.
Uporabniški avatar
 športnik
Zanimivo. Jaz imam Olympio, okvir 58 za mojih 183 cm, pa mi ni prav nič velika... :?
Uporabniški avatar
 Bor
športnik napisal/-a:Zanimivo. Jaz imam Olympio, okvir 58 za mojih 183 cm, pa mi ni prav nič velika... :?

huh....ene parkrat so že rekl da je važen razkorak..... :oops:
Uporabniški avatar
 športnik
Bor napisal/-a:
športnik napisal/-a:Zanimivo. Jaz imam Olympio, okvir 58 za mojih 183 cm, pa mi ni prav nič velika... :?

huh....ene parkrat so že rekl da je važen razkorak..... :oops:

Ja, sej sem se potem, ko sem napisal takoj spomnil... :oops:
 Miha-
Glede Fujijev pa, da niso slaba kolesa.
Drugače pa bolje imeti malo premajhen okvir, kot pa prevelik.
Uporabniški avatar
 jesenko
sem prodall kolo-- :D :D :D recimo moj razkorak 83,5 potem to pomnižim
x o,67 in dobim svoj okver--83,5xo,67=55,945 natavitev sedeža pa
83,5x0,883=73,7305 od sredine pa do najnižje točke sedeža--pa pozdrav vsem prisotnim--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA