prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 usmiljeni_brat
Kolikor imam jaz izkušenj s tem ura starta iz ničle kadar zadnji trening preneseš na comp oz kadar resetiraš uro po zadnjem treningu. Ako ti je čas štelo naprej bi moral pritisniti gumb reset in ga držati tri sekunde in tako bi zadnji trening shranilo v zgodovino, ti pa bi štratal z novim treningom z ničle.
Uporabniški avatar
 bojank
wind napisal/-a:1.No, odstopanja od poti sem že prej popravil, tako da ima plugin v tem primeru "točne" x,y podatke.

2. Npr, v sporttracks zgleda, kot da gre sled kakih 25m skoraj vzporedno s potjo, ko pa sem isti track uploadal še na geopedio, je zadeva dobesedno padla v potko, z minimalnim odstopanjem.

Wind,

kako se naredi 1 in kako 2 (export v geopedio) ?

Lp Bojan.
 wind
bojank napisal/-a:kako se naredi 1 in kako 2 (export v geopedio) ?

1. Ročno. :) V SportTracks primeš falirano točko in jo neseš tja, kamor paše. (če imaš interval zajemanja podatkov na 1s, je točk ogromno, zato sled najprej obdelaš z <a href="http://www.gpsbabel.org/download.html">GpsBabel</a>, Filter - Simplify, da zmanjšaš št. točk)

2. Prijavi se na Geopedio, klik na "Osebno"->"Nov sloj", vnesi "Ime", nastavi "Tip geometrije" na "Črte", malce nižje "Ogled s povezavo", potem "Shrani" in nato knof "Uvozi zapis".
Uporabniški avatar
 bojank
Wind, hvala lepa. Probal sem točko 2 in je res tako natančno kot pišeš.

LP B.
Uporabniški avatar
 jan_jan
usmiljeni_brat napisal/-a:
obi napisal/-a:Mija tako je prav. Lahko pa tudi v TC naložiš mapo (npr. Adria route) potem pa bo pikčasta pot na zemljevidu.

Seveda pa so karte za TC (vsa kartografija za garmin) plačljive.

Razen če........ :D

.......če jih dobimo kje :?: in kako :?: Prosim za nasvet. Že vnaprej hvala.

LP jan_jan
 LIKI79
LP VSEM NA TF
Nazadnje spremenil LIKI79, dne 28 Maj 2008, 08:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bor
LIKI79 napisal/-a:Lep pozdrav!

GARMIN ure bo od drugega tedna možno kupiti v Kranju v trgovini TADEJA BRANKOVIČ ŠPORT

TAKO KOT ZA OSTALE ARTIKLE IZ PRODAJE BO TUDI ZA GARMIN POSEBEN POPUST ZA ČLANE TF!!

LP VSEM NA TF!

in ta popust je?
 LIKI79
POPUST ZA TF JE 15% NA GOTOVINO
Nazadnje spremenil LIKI79, dne 28 Maj 2008, 08:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bor
LIKI79 napisal/-a:POPUST ZA TF JE 15% NA GOTOVINO IN 10% NA KARTICO NA VSE ARTIKLE

LP

kolk pa pride pri vas 405-ka.......me prav zanima....
 LIKI79
LEP POZDRAV VSEM NA TF!
PRIŠLO JE DO NESPORAZUMA!
V TRGOVINI BO NAJBRŽ NA VOLJO DRUG TEDEN TUDI GARMIN URA!
POPUST PA JE NA VSE OSTALE ARTIKLE V PRODAJI, NE NA GARMINA
ZA NESPORAZUM SE ŠE ENKRAT OPRAVIČUJEM.

LP PA LEP DAN VSEM ČEPRAV BO VROČ
 Jure_kolesar
Zanimam se za nakup FR 305 in po branju vseh strani te teme imam nekaj vprašanj.Torej, klatez usmiljeni_brat in podobni dr. FR 305 na dan z odgovori prosim.

1. Velika večina mojega zunanjega športnega časa je moj primarni šport kolesarstvo. Torej je ta ura primerna za kolesarjenje- lahko kaže km/h, povprečno hitrost v km/h, itd.( se obnaša približno kot kolesarski računalnik-> če kakšna informacija zmanjka, bo tu še vedno stari dobri Polar CS100)? Naj povem da mi ideja o Edgu 305 ni tako všeč zaradi tega, ker je še vedno nekaj % mojega outdoor šp. udejstvovanja pohodništvo in podobne zadeve.

2. Ima približno kolikor toliko dobro navigacijo(spet predvsem za kolesarstvo)-> vem da map ne podpira in mislim, da jih tudi ne potrebujem -<?To bi seveda potreboval čimboljšo(kajti tukaj pa nažalost ni sekundarne napravice).

3. Se mi torej splošno gledano to uro splača kupiti za moje potrebe?

Hvala in Lp :wink:
 Liquid
Jure_kolesar napisal/-a:Zanimam se za nakup FR 305 in po branju vseh strani te teme imam nekaj vprašanj.Torej, klatez usmiljeni_brat in podobni dr. FR 305 na dan z odgovori prosim.

1. Velika večina mojega zunanjega športnega časa je moj primarni šport kolesarstvo. Torej je ta ura primerna za kolesarjenje- lahko kaže km/h, povprečno hitrost v km/h, itd.( se obnaša približno kot kolesarski računalnik-> če kakšna informacija zmanjka, bo tu še vedno stari dobri Polar CS100)? Naj povem da mi ideja o Edgu 305 ni tako všeč zaradi tega, ker je še vedno nekaj % mojega outdoor šp. udejstvovanja pohodništvo in podobne zadeve.

2. Ima približno kolikor toliko dobro navigacijo(spet predvsem za kolesarstvo)-> vem da map ne podpira in mislim, da jih tudi ne potrebujem -<?To bi seveda potreboval čimboljšo(kajti tukaj pa nažalost ni sekundarne napravice).

3. Se mi torej splošno gledano to uro splača kupiti za moje potrebe?

Hvala in Lp :wink:

1.Da
2.Da in NE. Ura ima funkcijo GO HOME, ki te popeljo nazaj na štartno mesto. Na uro si lahko tudi naložiš svoje rute, vendar ne vem, če ti vse skupaj pri kolesarstvu 'pomaga'. Ura ima funkcije za kolesarje. Mogoče ti kdo, ki uporablja zadevico pri bicikliranju poda bolj uporabne informacije.
3.Da, če boš rabil uro tudi za tek, gorništvo itd. Drugače Edge.
 Jure_kolesar
Pod drugo točno vem za to funkcijo track back, samo to ni to. Navigacijo bi rabil za poti v neznano(ki bi si jih prej splaniral preko Map Source-a).
Uporabniški avatar
 Arapc
Pri točki 2 bi samo dodal, da je navigacija v določeni meri popolnoma zadostna. V uro naložiš ruto, ki jo je opravil nekdo drug ali si jo snel iz interneta od nekoga, ki ga sploh ne poznaš ali pa jo narediš sam na podlagi satelitske slike, na podlagi zemljevida, ali še česa. Ura podpira 1000 točk, torej boš lahko izdelal ruto s 1000 obrati. Na uri boš videl samo črto od točke do točke in pozicijo, koliko si oddaljen od črte, tako da se lahko vrneš nazaj na idealno linijo.
Sam uporabljam FR305 pri treningu orientacijskega teka. Na satelitski sliki ali zemljevidu označim točke do katerih naj bi tekel, to naložim v uro in tečem po gozdu od ene do druge točke, zraven pa sledim pozicijo še na zemljevidu. Zemljevid je dobro imeti zraven, ker se pri kaki visoki temepraturi ali slabi bateriji lahko zgodi kaka motnja in naenkrat ne veš več kje si.
Glede na to, da je večino mojih tekov gozdnih, je tudi točnost super, v povprečju od 6-8 m.

lp
Uporabniški avatar
 klatez
Za točko 2: nekje na koncu 7. strani in na 8. strani te teme smo debatirali o tem.

Na kratko: se da, zame je najboljša rešitev s coursi. FR 305 te opozori (zvočni signal in opozorilno okence), ko nisi več na pravi poti. Ko se vrneš na pravo pot, pa ti spet javi. Če pa si vseskozi na pravi poti, pa je tiho...
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA