- 29 Maj 2008, 07:47
Dobro jutro vsi laufarji,
kako smo kaj, že migamo na polno
čas teče in nič ne reče mi pa vedno v pogonu in telo ne miruje ampak samo dela in dela.
Zdaj pa zares; vprašanje za vse gorske tekače, ki so se že in za tiste ki se še niso povzpeli in pretekli naše Pohorje (Dravograd-Maribor). Zanima me ogromno vprašanj, kajti letos sem se odločil da ga pretečem in če se le kdo najde, da mi odgovori čim bolj natančno na moja vprašanja mu bom zelo hvaležen. Pa kr začnimo:
- koliko je postojank oz. okrepčevalnic na trasi (jih je sploh dovolj)
- kaj ponujajo na okrepčevalnicah
- kaj je dobro imeti s seboj in na sebi (oblačilo, hrana, pijača, nahrbtnik, ...)
- je možno pohodne palice pustiti na eni izmed časovnih točk kot npr. na Rogli
- lahko kakšne stvari oddaš prej in jih dvigneš na kakšni izmed časovnih točk
- je trasa od začetka do konca označena
- se kje teče kr čez proge smučišča ali samo okoli po planinski poti Pohorja
- in še to ... ima mogoče nekdo toliko izkušenj tega teka, da bi mi vsaj malo razložil traso na katero se podajam (najbolj me zanima pot iz Dravograda do Grmovškovega doma)
- ter katere pripomočke je res dobro imeti sabo
Še enkrat hvala lepa za vse odgovore pa se vidimo nekje na Pohorju.
Treba je borbat !
JB
kako smo kaj, že migamo na polno

Zdaj pa zares; vprašanje za vse gorske tekače, ki so se že in za tiste ki se še niso povzpeli in pretekli naše Pohorje (Dravograd-Maribor). Zanima me ogromno vprašanj, kajti letos sem se odločil da ga pretečem in če se le kdo najde, da mi odgovori čim bolj natančno na moja vprašanja mu bom zelo hvaležen. Pa kr začnimo:
- koliko je postojank oz. okrepčevalnic na trasi (jih je sploh dovolj)
- kaj ponujajo na okrepčevalnicah
- kaj je dobro imeti s seboj in na sebi (oblačilo, hrana, pijača, nahrbtnik, ...)
- je možno pohodne palice pustiti na eni izmed časovnih točk kot npr. na Rogli
- lahko kakšne stvari oddaš prej in jih dvigneš na kakšni izmed časovnih točk
- je trasa od začetka do konca označena
- se kje teče kr čez proge smučišča ali samo okoli po planinski poti Pohorja
- in še to ... ima mogoče nekdo toliko izkušenj tega teka, da bi mi vsaj malo razložil traso na katero se podajam (najbolj me zanima pot iz Dravograda do Grmovškovega doma)
- ter katere pripomočke je res dobro imeti sabo
Še enkrat hvala lepa za vse odgovore pa se vidimo nekje na Pohorju.
Treba je borbat !
JB