prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Jure_kolesar
Kaj tale MotionBased deluje vedno tako počasi kot sedajle meni(ker gre skoraj vzvratno :D ). Pri tem seveda druge strani delujejo normalno hitro. :wink:
 Jure_kolesar
Klatez in ostali mojstri, spet jaz in moja vprašanja. Zanima me, ali je mogoče s forerunnerjem(305) narediti sledeče: Del poti poznam že na pamet, torej jo je risati popolnoma brezveze. Rad bi torej, da bi začel vadbo snemati na domači točki, nato odšel po sebi znani poti, ter ko pridem do začetka vrisanega tracka zagnal tistega in sledil navigaciji. Zanima pa me, ali bom nato na računalniku(ob pregledu podatkov v analitičnih programih) imel samo tisto kar se odvozil po tracku ali samo tisto pot na pamet ali oboje združeno(lepo v kompletu)?

Upam da sem bil dovolj jasen.
Uporabniški avatar
 klatez
MotionBased je obupno počasen in jaz sem ga nehal uporabljati že pred kakšnima dvema letoma...
Edino forum je tam koristen: http://forums.motionbased.com/smf/index.php

Mislim, da pri uporabi TC in SportTracks, MotionBased niti ne potrebuješ.
Je pa že nova zadeva - GarminConect, ki bo nadomestila MotionBased.
Zaenkrat jo lahko uporabljajo lastniki FR50 in FR405, v kratkem pa tudi lastniki FR305.

Kar pa se tiče drugega vprašanja, pa mislim, da ti FR305 avtomatsko začne novo aktivnost, če zaženeš course. Potem boš imel dve aktivnosti, ki ne bosta združeni. Mislim, da se jih tudi v programih (TC ali ST) ne da združit. Da pa se aktivnost razdelit na dve ali več.

Bi moral preverit in preizkusit. Sicer pa - imaš novo igračo - torej se malo igraj in poskušaj... :wink:
 Jure_kolesar
klatez napisal/-a:MotionBased je obupno počasen in jaz sem ga nehal uporabljati že pred kakšnima dvema letoma...
Edino forum je tam koristen: http://forums.motionbased.com/smf/index.php

Mislim, da pri uporabi TC in SportTracks, MotionBased niti ne potrebuješ.
Je pa že nova zadeva - GarminConect, ki bo nadomestila MotionBased.
Zaenkrat jo lahko uporabljajo lastniki FR50 in FR405, v kratkem pa tudi lastniki FR305.

Kar pa se tiče drugega vprašanja, pa mislim, da ti FR305 avtomatsko začne novo aktivnost, če zaženeš course. Potem boš imel dve aktivnosti, ki ne bosta združeni. Mislim, da se jih tudi v programih (TC ali ST) ne da združit. Da pa se aktivnost razdelit na dve ali več.

Bi moral preverit in preizkusit. Sicer pa - imaš novo igračo - torej se malo igraj in poskušaj... :wink:

Najlepša hvala. Ja, saj tale Motionbased je res totalno prepočasen.

Kar pa se tiče zastavljenega vprašanja pa bom stestiral zadevo. :wink:
Uporabniški avatar
 Arapc
Glede druge točke Jureta_Kolesarja, je zadeva taka, da ti že doma sprožiš zarisan course (greš na training - courses - start course) in stisneš gumb start/stop. Virtualni partner bo pričel takoj s točke, kjer se tvoj course prične. Ko boš prišel sam do te točke, recimo 5 minut kasneje, se bo na uri prikazal napis start course, virtualni partner se bo vrnil na začetek, ura pa bo tekla dalje. Da boš vedel kdaj si dejansko štartal, je najbolje pritisniti tipko lap. Tako boš imel na računalniku označen kraj in čas, ko si dejansko pričel z začrtano potjo. Isto storiš, ko se vračaš nazaj. Na koncu coursa stisni tipko lap, na cilju, recimo doma, pa uro ustavi in zabeleženo boš imel celotno pot.
Sam večkrat med potjo stisnem tipko lap, tako da imam analizo teka narejeno po več odsekih. Npr. raven odsek je en odsek, bolj hribovit del je drugi odsek..... Na ta način lažje analiziraš, kako hitro si tekel ali kolesaril po ravnem, kako hitro po hribovitem, kakšen utrip imaš na ravnem, na hribovitem......možnosti je malo morje
lp
Uporabniški avatar
 klatez
Ja, mislim da ima Arapc prav. Že dolgo se nisem igral s tem...

Izrišeš progo, ki je ne poznaš, preneseš na FR 305 in na začetku "treninga" sprožiš start course. Pelješ se po znani poti in ko prideš do začetka, ti bo verjetno javil "On course".
 Jure_kolesar
Hvala vama, nekako tako sem razmišljal tudi sam. :wink:
Uporabniški avatar
 klatez
Pomembno je, da že na začetku sprožiš/začneš course.

Če tega ne boš storil in boš izbral Start course šele ko boš prišel do "neznanega" terena, boš imel dve aktivnosti, tako kot sem opisal.
Uporabniški avatar
 flikca
Moj Garmin pa zadnje čase prav nenormalno dolgo išče satelite, zdajle že kakih 20 minut, pa še nič. GPS sem zadnjič updatala, pa nič boljše. Kak konstruktiven predlog??
 ZigaS
Ali morda kdo ve, èe je možno doloèen trening razdeliti. Sam sem namreè pozabil po enem od treningov resetirati stoparico. Tako sem naslednji dan "nadaljeval" tek in dobil trening s 6 krogi, èeprav sem jih naredil vsak dan po 3. tudi kilometrina in vse se je seveda seštelo.

Lp, ZigaS :D :D :D
 tigeer
Majster njet ne bo šlo sem imel sam isti problem.
 usmiljeni_brat
Mislim da v sport tracks obstaja ta opcija.
 Liquid
usmiljeni_brat napisal/-a:Mislim da v sport tracks obstaja ta opcija.

Ja obstaja.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Ali ima kdo navodila slovenska za to uro in ali morda kdo ve ali se da na uro kupljeno v ZDA naložiti SLO meni.

Hvala
Uporabniški avatar
 kustus
lp

haloo a res nima nihče slo navodil.

please

:TF) :TF)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22