Oj!
Sem malo gledala na netu o vasih bodcih (mene je do sedaj "stisnilo" le 3x: 2x zaradi hrane, 1x zaradi prepone). Se strinjam, da je potrebno cimbolj ucvrstiti zgornji trup (pa tukaj ne govorim samo o trebusnjakih, ampak predvsem o hrbtnih in stranskih misicah, na katere ocitno radi pozabljate! - razmerje trebusnjaki : hrbtnim vajam = 1 : 1,4; predvsem pa je tukaj najpomembnejsa resnicno pravilna izvedba!!!). Skratka, sem gledala na netu, pa ima tudi sportnica Leni Fafangel enake tezave in je bila pri Milicu in naredila vse mozne preiskave in na koncu prisla do zakljucka, da je po vsej verjetnosti krivo DIHANJE (
http://lenitriathlet.blogspot.com/2008/ ... iskov.html) - ceprav je malenkostno skepticna glede ugotovljenega, ces, da to pa res ni to, moram reci, da se popolnoma strinjam. Vecina zensk in tudi nekaj moskih ima probleme z dihanjem, saj nepravilno uporablja trebusno prepono - in ko zacnemo bolj hitro dihati + vibracije, pa se nestabiliziran trup + nepravilna drza, je rezultat vsega skupaj zakrcenje trebusne prepone (bodec...).
Obvezno pa je potrebno paziti tudi na prehrano - pa ne govorim samo na dan teka, ampak tudi na kaksen dan prej. Enkrat se mi je zgodilo, da sem sla zvecer na obisk in tam jedla prevec junk sladkarij in nekih cipsov in smokijev in taksnega sranja. Sem sla sele naslednji dan zvecer tect in me je zvilo tako neznosno hudo, da sem mislila da me bo konec - sem povedala enemu kolegu bivsemu atletu, pa je rekel, da halo, kaj sem pa mislila, da itak da je vazno tudi kaj jes dan prej in nasplosno v zivljenju - cim manj masnega, pa na dan teka ne nekih ful hudih vlaken...
Torej ob kakrsni koli aktivnosti, pazite na vsebnost zelodca, dihanje, drza - vedno zacnite pocasi, da se telo ogreje, navadi na vadbo (vsaj 5-10 minut), predvsem pa se poslusajte in vztrajnost!!!
Sem prepricana, da se bodo zadeve umirile in uredile ter postavile na svoje mesto,
LP