vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 zajc
Ob občasnih bolečinah v kolenih uporabljam Pernaton ali Perskindol (1-2x dnevno nekaj dni).

Problem, ki ga imam je, da mi ta mazila tako izsušijo kožo na kolenih, da imam na koncu več težav s kožo, kjer se mažem, kot z bolečino, zaradi katere sem se sploh začel mazat. Kožo imam namreč na mazanem delu tako suho, da me po nekaj dnevih začne srbeti, če pa si dam mazilo, me pa še peče povrhu. Na srečo obstajajo navadne kreme za suho kožo, vendarle vseeno iščem alternativo.

Zanima me, ali obstajajo podobna mazila, ki pa ne izsušijo kože?
 Janazaspana
Odvisno zakaj se mažeš. Če imaš to od zdravnika, ti ne preostane drugega, kot da se s tem. Čez pa daš še kaj, če je dovoljeno.
Drugače je Maratonik ne izsuši, istočasno pa ni preveč masten oziroma se dobro vpije, pa v DM, verjetno tudi kje drugje, dobiš Konjsko mazilo. Ne vem od kot ime, je dobro in hitro vpojen gel z ekstrakti zelišč. Priporočali so mi tudi smrekovo mazilo, čeprav to je mastno. V DM sem videla tudi ene preparate za športnike, za masažo mišic in drugo, po imenu Diana ali ena zelo podobna izpeljanka iz imena Diana, vendar s tem nimam izkušenj.
Uporabniški avatar
 Classix
Janazaspana napisal/-a: V DM sem videla tudi ene preparate za športnike, za masažo mišic in drugo, po imenu Diana ali ena zelo podobna izpeljanka iz imena Diana, vendar s tem nimam izkušenj.

Z Diano imam pozitivne izkušnje, vendar dvomim, da gre za to kar @ zajc potrebuje. Pri Diani gre za spreje in mazila z dodatki želišč in eteričnih olj. Res je, da ne mastijo kože, se hitro vpijajo in dajejo blagodejen občutek hlajenja. Ni pa to analgetik ali blažilec bolečin oziroma oteklin.

LP
Matjaž
 botko
rešitev je POLAR FROST GEL. je hladilni gel z dodano aloe vero, ki kožo še dodatno ščiti. mogoče ga je dobiti v obliki 150ml gela ali roll-on.
poleg teg da je dodana aloe vera tudi dejansko zelo dobro deluje, saj ima v primerjavi s podobnimi proizvodi največ dodanega mentola.
vredno poskusiti.

www.polarfrost.si
Uporabniški avatar
 flikca
Nodol je tudi nekaj v rangu Pernatona, vendar je občutek bolj "kremast" in meni se zdi da nič ne suši kože. Je malo manj mentolast (se mi zdi da eterična olja precej izsušijo?) vsebuje pa glukozamine tako kot Pernaton in Perskindol. Žal ga nimam več doma da bi prav zagotovo pogledala gor kaj piše, ampak mislim da je tako.
 gs1422
Kje se pa da kupit Perskindol? Sem že nekajkrat dobil "degustacijskega" in sem zadovolje - pa bi vzel kakšno večjo tubo.
Uporabniški avatar
 flikca
v vsaki lekarni ;)
 botko
če želiš ti za pokušino pošljem polar frost
Uporabniški avatar
 samostojni
Jest si pa z ICE POWER jem pomagam dobiš ga u lekarni, al pa kje na prireditvah ga prodajajo oziroma ga ima VPD Bled d.o.o.

Smo ga lani od Kranja do Kopra stalno mazali po nogah pa se je dobro obnesel, tako da je za probat. Hitro se vpije in hladi, težav s kožo ni bilo, mišice na koncu niso bolele, le sklepi so čutili, pa tudi njih je po nekajdnevnem mazanju opustila bolečina.

Pa tud na teku v Logarsko dolino mi je lajšal boleča kolena proti koncu.

Preizkusi potem boš pa videl kaj ti ustreza

Lep dan
Samostojni
 klas
ja to so mazila za hlajenje bolečih sklepov.

Ko pa smo že pri mazilih, me zanima naslednje. Mene vedno po dolgem teku "zažge" zgoraj med nogami oz. po bedrih, včasih tudi po riti.

S čim si je najbolje namazati pred tekom, da se to ne zgodi?

Lpkls
 gs1422
Kako misliš, da te zažge? Po riti? Sonce ali drgnjenje kože? V prvem primeru pomagajo kreme za sončanje v drugem pa pravilna izbira tekaške opreme. Hlače iz sintetike, ki ne vpijajo znoja in ustrezno spodnje perilo. Bombažne boksarice vsekakor niso primerne. ;)
Uporabniški avatar
 Laufer
Nameži se s kremo, lahko Nivea ali kaj podobnega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA