Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

DARKO no.1
Sem bil prvič z Rogle,ja čudovito,odlično sem se počutil in tudi odlično tekel,čas 2:33:12,kar drugo mesto,takoj za Rokom,ki ga nisem poznal.Pa mi pova,da je iz Velenja,kot jaz,čudno.Kot pravi simpatična Seba,nekaj manjka,a čudovit tek.Po teku je rekla,da drugo leto ne,pa si je kmalu premislila.Pohorje je lepo,pa čeprav je vaše in upam, da se drugo leto spet srečamo na Rogli!!Žal sem moral zaradi obveznosti kmalu zapustiti Maribor,mesto moje mladosti! :lol: :) :D :lol: :wink:
 gozdni
tako mokrega pohorja pa še ne-je bilo vseeno če tečeš po potki ali po potoku,no pa šalo na stran-oba zadana cilja sta dosežena-priti skozi in po možnosti še pod 7 urami.bilo je fajn,ker sva z žarkom tako uigran tim-namreč speča velbloda-da sva priletela skupaj v cilj.za drugo leto pa rade volje doplačam nekaj evrov za lepo vreme.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Speča velbloda, nekaj trenutkov za tem, ko sta priplavala na cilj:

Slika
Nazadnje spremenil Samo:-), dne 10 Jun 2008, 18:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 INOT
Ne vem zakaj imata naziv "speča" ker sta ga žgala kot dve dirkalni kameli :D in sem ju lovil skoraj 30 km. (Na Roglo sem prispel bolj med tazadnjimi in tam mi organizator pove, da ima naslednji tekmovalec pred menoj kakšnih 15 minut prednosti). Tako sem do Stolpa tekel sam, gob še ni, hudournikov in potočkov več kot dovolj, dežja pa tudi :D
Tisti famozni potok sem lepo prebrodil, z Belvija dol je pa letelo tak, da nisem mogel verjet, za kar se imam zahvaliti predvsem Gozdnemu in Žarkotu.
Čestitke vsem posebej še naši ekipi 50centu in Li.
Pa še najnovejša informacija, da bo ZdravkoC pustil tek in se posvetil nogometu. Preverjeno! :D
Uporabniški avatar
 marčni zajec
Damijan napisal/-a:Mario, brez zamere, ampak: :rol: ...
Ste srečali kakšno lamo, dinozavra, pitona?

hehe... ne samo eno srno. ali košuto? belo rit je imela.
pa enega modela na motocross motorju.
pa saj to je vse realno, če povem. za razliko od onih lam na rudniku.
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Gledam ga skozi okno, vrh je spet zakrit z meglami... Brrr, me kar zmrazi, ko se spomnim, kakšen atmosferski šok sem doživel ob sestopu iz avtobusa na Rogli včeraj zjutraj. Kakorkoli. Ta gorski tek ZM po Pohorju je zadnja leta očitno garancija za slabo vreme. Namenjen zgolj onim, rahlo mazohistično nastrojenim pustolovcem...
Torej, včeraj ob pol desetih zjutraj se je nas dobra dva ducata rekreativcev (tako so nas popredalčkali pri agenciji MOPA) zagnala z Rogle proti cilju pri spodnji postaji vzpenjače. Sicer sem v preteklosti že kolovratil po Pohorju, ampak za silo poznam le vzhodni del tja do Areha. Zato sem startal bolj počasi, potem pa me je en tekmovalec potegnil v pregreho. Sem ga spremljal skoraj do onega famoznega potoka, kjer sem nekoliko nerodno stopil in me je nekaj zapeklo v gležnju.
Če nisem že prej, potem sem včeraj definitivno doumel pomen pravilne izbire „pnevmatik“. Medtem ko sem po utrjenih poteh lahko brez težav držal želeni tempo, sem po gozdnih brezpotjih in travnikih lep del energije trošil za lovljenje ravnotežja. Da o sestopu s Pohorja, kjer me je za nameček še sprhal naliv, kakršnega že nekaj časa nisem doživel... in kjer sem previdno delal korak za korakom, tavajoč v megli, ki se mi je naredila na okularjih (na katerih brisalci tudi niso delali!)... skratka, da sestopa s Pohorja niti ne omenjam.
Je pa zato fejst pasalo tuširanje v cilju, pivce pri Gojzarju in špageti v Areni. Počakal sem še toliko, da sem v cilju pozdravil prve tri s „ta pravega juriša preko Pohorja“. Kapo dol, pred vsemi, ki ste včeraj v nemogočih vremenski razmerah prečili Pohorje.
P.S. Čuj gozdni, a sta tebe čakali oni simpatični dami, s katerima sem se zapletel v klepet čakajoč najhitrejšega? Al' tvojega kolega...
Uporabniški avatar
 ZarkoM
Pravzaprav je bilo krasno. Letos prvič na dolgi trasi in sploh prvič tolikšno dolžino. In ob startu edina želja, da uspešno zaključim tek. Po lanskih težavah s koleni, ki so mi preprečevale teke daljše od dobre ure si res kaj več ne bi upal želeti. Do Kremžarice še v razkropljeni skupini, kasneje še del poti z Avgustom, nato pa bolj ko ne le še dvojica dremajočih velblodov. :-) Sicer pa ob naju le težko kdo zdrži, ker blebečema da se še živali poskrijejo.

Pohorje poznam v vseh letnih časih a po tako vodnatem še nisem plaval. A pravzaprav sploh ni bilo slabo. Čisto vseeno je bilo kam stopiš. Voda pod tabo, okoli tebe in nad teboj. Pa še obraz ni bil moker od švica, da o muhah, ki so se pred dežjem (softiči, pač) poskrile, sploh ne govorim. Ko že govorimo o pohorski favni, moram omeniti en primerek pohorske anakonde -- za razliko od južnoameriških je bistveno tanjša, bistveno daljša in rdečkasta. :-)

Od Šumika naprej v tistem meditativnem klancu me je začelo skrbeti ali se le ne bo oglasilo koleno. Spomin na lansko jesen je bil preveč živ. Na srečo ni bilo nič. Koleno je meditiralo z mano. Od Areha naprej pa le še cilju nasproti. Tam pri stolpu naju je dohitel Inot, ki je pridirjal od zadaj kot da bi imel nuklearko v nogah :-D. Skupaj do Trikotne jase. Pri spustu se je Janezu začelo oglašati koleno, zato sva malce upočasnila a cilj je bil dosežen.

Kaj bi si želel lepšega. Vse se je poklopilo. Prvo takšno prečenje Pohorja bo prav zaradi razmer na progi in vzdušja ostalo še v lepšem spominu.

Speči velblod

PS. ZadniKING -- oni dami sta čakali gozdnega spečega velbloda.
 klopotec
Ne vem zakaj, ampak tega teka sem se veselil bolj kot kateregakoli doslej. Vedel sem, da ne bo lahko in sem se cel teden v glavi pripravljal na to. In res ni bilo lahko. Na vreme se ne da vplivati, je kakšno pač je. To pot je bilo pač mokro. Ampak Pohorje je tako lep kraj, da ti teka po njem tudi dež ne more pokvariti. Pokvarijo pa ti ga lahko organizatorji. Mi je čisto vseeno kdo to so, ampak tako slabo označene proge si pa ne bi smeli dovoliti. Najprej so začeli z enimi malimi zastavicami, potem nekaj časa ni bilo neič, potem pa trakovi. In tam, kjer je bilo moč zaviti na več strani ni bilo nič, tam, kjer je bila "avtocesta" in nisi imel kam zaviti, pa je visel trak iz vsake veje. In ljudje so se zgubljali. Dobro, če bi rekli da je to orientacijski tek, da moraš imeti karto in kompas, potem bi se tako prpravili. Ampak to ni bil tak tek. In če se toliko ljudi odloči za ta naporen tek, bi se organizator lahko potrudil. Tako pa se mi je zdelo, da nas nekdo namerno zajebava. Ali pa misli, da prav vsi do zadnjega kotička poznamo Pohorje. Na enem totalno neoznačenem razpotju nisem vedel več kam. Trdno sem bil prepričan, da sem zašel. Obrnil sem se in teke enih 100 m nazaj. Nato sem odločitev preklical in šel v smer, ki sem jo izbral naključno. Hvalabogu je bila prava. Vse drugo je bilo super, označitev proge pa resnična katastrofa. Danes mi je kolega, ki je šel iz Dravograda pravil, da je izgubil pol ure na enem neoznačenem mestu. Vsekakor drugo leto spet pridem in upam, da se sotrpini ki bodo tam prvič, ne bodo lovili, kot se nas je veliko lovilo letos.

Vsem, ki ste šli včeraj celotno traso pa iskrene čestitke. To ni mačji kašelj.
Pa rezultate (ki so sicer najmanj pomembni) je kdo kje videl?
 marjan
Še pogled z navijaškega zornega kota :wink:

Menim, da prireditev kljub nekaterim težavam (slabša označitev proge, podelitev na 31 km
bi lahko speljali že po koncu te prireditve. podobno kot na SAM-U za 35 KM; ) pridobiva na organizaciji
in kvaliteti. Kljub temu, da udeležba ni množična, je to le najdaljši gorski tek v Sloveniji in je marsikomu izziv.

Čestitke vsem, ki ste se resnično izkazali v teh težkih razmerah, še posebej številčnim TF-ovcem. :clap:

Posebno sem pa vesel :D , da sta zmagi na 65 km odšli na Gorenjsko (Sebi je predlagala, da bi drugo leto na
Trojanah izvedli prepoved za Gorenjce :wink: ), zato velike čestitke SimoniT in Boštjanu Potočnik :cast1:

Žal mi je samo, da nisem bil z vami na progi :(

Uživajte, dobro regenaracijo in športni pozdrav
Marjan
Uporabniški avatar
 vindi-
Halo:)

Rad bi samo malo popravil kolege tekače: nismo se izgubili, ampak samo zašli iz idealne smeri, in si tako, sicer dolgočasen in pust tek po makadamski cesti, začinili z ogledom Klopnega vrha, pohorskih močvirij in pohorskega gozdnega živalstva.

Drugače pa je blo kul in diši po še. Mogoče bi naslednjič vzel s seboj še kompas in karto, za vsak primer ... nikoli ne veš, morda pa naletimo na izgubljenega planinca, ki mu je treba pokazat pravo pot ...

vindi
 klopotec
Windi prav gledaš na stvar. Saj jaz tudi gledam tako, ampak saj veš. Ko greš na tek, želiš pač čimprej skozi.
Uporabniški avatar
 Sebi
Erotov predlog bi bilo fajn upoštevati! :wink: Prav tako kot bi bilo fajn upoštevati moj predlog, ki ga je omenil že Marijan: Gorenjce na Trojanah ne spusti na Štajersko, ker nam vsa ta dobra mesta poberejo... :twisted:
Uporabniški avatar
 markor
Oj!
Bil je krasen deževen dan, odlična družba, sam zelo zadovoljen s svojim tekom (mislim, da je to moj prvi tek, kjer sem prišel v cilj hitreje, kot sem načrtoval.. :D ), Damijan je bil odličen partner, v cilj sva prišla ravno med (enim izmed mnogih) hudih nalivov, je pa bilo zato ob prihodu "hardičev" vreme lepše. Kakšen užitek jih je bil gledati, ko so se vsi veseli pridrajsali skozi cilj! Še posebej se je vse smejalo 50centu, kar sem mu res od srca priuvoščil. Bravo! :clap: :cast1:
Da pri tem seveda ne pozabim niti Zdravka s torto in celotno "domačo oskrbo"! :laola

Organizacija? Bom tudi jaz raje "prepisal" Damijanove misli.. viva Pohorje.. Čeprav.. Eh... :?
lp
m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA