Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 AVI
...moj prvi gorski ultra..... Slika

...to je pa doživetje....res super občutki, kljub pomanjkanju označb ....ampak vseeno....

...seveda čestitke vsem.....Slika
.....še posebej pa se moram zahvalit SimoniT, ki mi je v kritičnih trenutkih priskočila na pomoč....in mi prijazno ponudila "slani napitek", ko so se me že hoteli lotiti krči......seveda pa se ji moram še zahvalit za vso vzpodbudo na poti....Hvala! Slika

...ZdravkoC..."vse ta na tabul" :toast:...pa še na mnoga leta....pa hvala za odlično tortico Slika in pivce za živce :beer: .....ma, je res pasalo, po taki dolgi poti ....Slika

....drugače pa z rezultatom izredno zadovoljen...saj je bil moj cilj, prispeti na cilj....in to je 100% uspelo....in danes brez posebnih bolečin....super počutje....

....moram pa pohvalit tudi organizatorje, saj so se lepo potrudili, tako z nagradam ("švic" majica :D ) s hrano (odlični špageti in solata :D ), ter z diplomami :D ....do majčkenih zapletov je sicer prišlo pri razglasitvi ekipnih rezultatov.....ampak vseeno 65 km čez Pohorje, ti ne more več noben vzeti.....Slika
Uporabniški avatar
 zvone
Čestitke vsem!

Čestitke vsem, ki ste "premagali" naše lepo Pohorje, predvsem pa Simoni, Branki, Zdravkotu, Mirotu, Inotu, Borisu ....

Zdaj ko berem komentarje, mi je več kot žal, da me ni bilo zraven.

Očitno bom moral v kratkem opraviti "popravni izpit".

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 50cent
50cent napisal/-a:...nasledne leto pa ponovimo zadevo, čeprav sta Zdravko in Miro na analizi že začela z svojimi fintami "Veš pubec naslednjo leto bi pa lahko kar celo traso premagal :shock: :shock: "....ja pa ja, saj nisem Superman :rol: !

Ja ja, saj vem tisto o zarečenemu kruhu :) ......
Želja je bila velika, sanje pa še večje. Ko sem 20 Decembra po telefonu Zdravkotu omenil, da imam željo preteči celotno Pohorje in bi začel 1 Januarja z treningi, mi je takoj rekel "Pubec, ti začneš trenirat danes in ne 1. Januarja :wink: ...nič čakat, priprave v glavi se začnejo z tem trenutkom ko si se odločil in ne čez 10 dni".
V teh 6 mesecih sem res ogromno treniral(kolikor mi je pač služba dopuščala :roll: ) in marsikaj postavil na stranski tir, saj je bil rešpekt pred Pohorjem in številko 65 zelo velik. Pa vendar kljub vseh teh pretečenih kilometrih na treningih je bil na štartu kar nek cmok v grlu, želel sem si le naj čim prej poči štartna pištola in da se podamo proti Cilju. Začel sem zelo počasi, mislim, da sta bila le še dva tekmovalca za menoj, pa vendar mi je po glavi šel le stavek od Zdravkota in Zvoneta "Začni počasi, 65 kilometrov je zeloooo dolga pot. Delaj kratke in hitre korake, da se ne utrudiš. Ne zasleduj nobenega, ne bodi ovca, da te čreda ne potegne :), na postojankah si privošči počitek in osvežitev saj ne tekmuješ z nikomer :) ".
Lepo mi je šlo, na vsaki postojanki sem se kar dolgo zadržal ter rekel kakšno besedo ali dve z GR(predvsem me je zanimalo koliko je pred menoj številka 50 :D ), tudi vreme mi je šlo na roko, saj vročine ne prenašam preveč dobro :wink: . Sicer bi bilo dobro, da nebi bila tako gosta megla ker sem malo pred Kopami zgrešil markacijo in sem malo taval po smučišču ampak je nekako šlo. Pol ure pred zaporo sem prišel na Roglo, kjer sem se preobul in si privoščil sendvič ter pravi mali mini počitek :)(INOT, bilo je 13 minut počitka in ne 16, tako, da mi je sedaj oproščeno :rol: ) . Od Rogle naprej sem se pa večino časa samo kotalil v pričakovanju "rahlega klanca" Šumik - Areh :) . Dobro je šlo, glede na lani ko sem se kar namatral, je letos bilo tega hitro konec. Ko sem prišel na Areh sem vedel, da je to to..da sem doma...in sem ga začel žgat :juhuhu: :lol: , vedel sem točno koliko je še do konca in da sem na Arehu še relativno "spočit". Do Beleveuea prehitel tri tekmovalce in malo pod Beleveuem dohitel SimonoT kjer sva ga skupaj mahala proti cilju :juhuhu: ter zmagovalno z roko v roki prispela v cilj :D .
Občutki v cilju.........neprecenljivo :D :D :D , ko se zaveš, da je vso to polletno garanje pokazalo rezultat, ko vidiš številne ljudi, ki ti hitijo čestitati z stiskom roke, ko enostavno nisi "zmatran o pes" ampak le prijetno utrujen :).....
Me pa sedaj po dveh dneh, ko sem malo gledal podatke iz Garmina fascinira dejstvo, koliko lahko človek z voljo in treningom natrenira telo, da je bolj hitro, bolj vzdržljivo, bolj trmasto :) . Naprimer lani ko sem doživel svoj tekaški krst in sem se podal na "polovičko" Rogla - Maribor, sem potreboval 3h 38min. Letos pa ko sem šel čez celotno Pohorje pa sem to isto razdaljo premagal v 3h 14min, torej 24min hitreje :shock: . Ja, dober sem ni kaj :rol: :rol: .
Ja ja...sanje so nekaj lepega in kot pravijo le verjeti je treba v njih....jaz sem verjel v njih in uresničile so se...sanjal pa sem ,da bom pritekel v cilj z širokim nasmehom na ustih in prvi stavek ki ga bom rekel bo "Drugo leto grem spet :juhuhu: :D "......in tako je tudi bilo.
Se vidimo naslednje leto :) .
Uporabniški avatar
 Sebi
Tako kot sta Zdravko in Miro lansko leto peglala Fiftya, da prestopi med hardiče - tako letos mene Li pegla naj naslednje leto prestopim na hard varianto. Ampak Sebi se ne da. Najprej bo izboljšala tole letošnjo polomijo - predvsem tako, da bo naštudirala poti in se ne bo več izgubljala. In posledično popravila svoj rezultat. Potem mogoče prestopim med vas hardiče :oops:

En velik poklon pa velja Fiftyu in Li! :cast:
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Tudi jaz dajem velik poklon vsem hardičem in še posebej Fiftyu in Li! :cast:

Kot že rečeno me je Li že takoj ko je pritekla v cilj in sva skupaj naredila mini iztek konkretno spopeglala, tako da grem naslednje leto med hardiče. Po pravici povedano imam kar velik rešpekt pred 65-ko in mi že misel na takšen podvig zašibi kolena.
Treba se bo res dobro pripraviti in ko sem letos gledal vpise Fiftiya v tekaški dnevnik sem ugotovil, da tudi priprave niso ravno šala...

Dost bluzenja, gremo na trening :twisted: !
Uporabniški avatar
 INOT
Še (dobronamerna ) javna kritika mojima soborcema :D :
50cent:na tekme se gre tekmovat, čeprav nekateri mislijo, da gredo na piknik zato bo treba drugo leto postanek na Rogli zmanjšat pod 10 minut!

Li: če ti je kdo pred tekmo obljubil kakšen "all inclusive" na progi te je malo potegnil :wink: za drugo leto veš, da se na takšno tekmo vzame tud kaj za v želodec. Kaj lahko bi se ti zgodilo ,da bi te našli shirano in dehidrirano čez kakšen teden lovci ali pohodniki! :twisted: :D
Uporabniški avatar
 Sebi
@Tinca: povezava do slik ne deluje. A jo lahko prosim popraviš. Hvala!
 Li
INOT napisal/-a:Še (dobronamerna ) javna kritika mojima soborcema :D :
50cent:na tekme se gre tekmovat, čeprav nekateri mislijo, da gredo na piknik zato bo treba drugo leto postanek na Rogli zmanjšat pod 10 minut!

Li: če ti je kdo pred tekmo obljubil kakšen "all inclusive" na progi te je malo potegnil :wink: za drugo leto veš, da se na takšno tekmo vzame tud kaj za v želodec. Kaj lahko bi se ti zgodilo ,da bi te našli shirano in dehidrirano čez kakšen teden lovci ali pohodniki! :twisted: :D

Hvala za "zaušnico" :D . Saj vem, da me je ta šola nekaj stala. Tako bo drugič že boljše. Če bi cel teden lutala po Pohorju, bi vsaj kakšno kilo spravila dol. Po tem bi pa šla kot raketa :D. Še 50cent me ne bi dobil. :wink:

Kar se tiče 50centa pa je tako. Še kako je tekmovalen :D . Ko je na Rogli ugotovil, da je Zdravko predaleč pred njim, se je lotil mene. Kot mi je povedal, je na vseh postajah ( med Roglo in Arehom) spraševal, kako daleč sem pred njim. Pred Belvijem me je le dohitel in veselo mimo mahnil proti cilju ( ČESTITAM!) :D .

Pa še za Sebi: logično, da boš naslednje leto šla na 65km. Saj boš lahko ravno tako popravljala 31-ko. Najprej boš tekla do Rogle, nato pa boš tekla naprej in popravljala letošnji rezultat. Tako boš ubila dve muhi na en mah :D .

lp :wink:
Uporabniški avatar
 jan_jan
Še moje poročilo. Že na avtobusu je dišalo po dobrem "štimungu", kar se je pokazalo tudi kasneje na tekmi, predvsem pa na koncu, ko ste stari TF mački ZdravkuC pripravili presenečenje. :D :D :D
Sicer pa so bile razmere enake za vse, megla je močno ovirala orientacijo in verjamem da ste tisti, ki Pohorske trase niste poznali že prej, imeli kar precej težav z iskanjem označb in markacij. :twisted:
Najbolj me veseli, da sem osebno spoznal tudi veliko forumcev, katere sem prej lahko samo bral na TF. Res ste dobra klapa in upam, da se vam bom lahko še kdaj pridružil na kakšni hard varianti.
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 50cent
INOT napisal/-a:Še (dobronamerna ) javna kritika mojima soborcema :D :

@INOT: Saj vem, da dobro misliš ampak napačnemu svetuješ, ker jaz enostavno nisem tekač tvojega kova, da bi mi bilo ganjanje za rezultatom pomembno. Kot si verjetno opazil se jaz tekem ne udeležujem nevem kako množično, ker mi pač tekmovanje ne predstavlja izziva. Nisem tekmovalen tip(čeprav nekateri mislijo drugače :twisted: ). Za tek preko Pohorja sem se odločil, da dokažem sam sebi da lahko dosežem nekaj v kar sem se podal, rezultat ki sem ga pa pričakoval pa je bil napis "CILJ" in nič drugega :).

Li napisal/-a:Kar se tiče 50centa pa je tako. Še kako je tekmovalen :D . Ko je na Rogli ugotovil, da je Zdravko predaleč pred njim, se je lotil mene. Kot mi je povedal, je na vseh postajah ( med Roglo in Arehom) spraševal, kako daleč sem pred njim.

@Li: Ja zelo sem tekmovalen :wink: , zato pa sem imel čas spraševati po stanju na progi in zaostanku za 50ko in teboj :D . Pač kot sem že prej napisal sem si vzel čas na postojankah in izmenjal besedo ali dve koliko je prvi pred menoj pa ti in Zdravko. Meni se ni tako mudilo kot tebi ko si me na vsaki postojanki dohitela in prehitela :P .
Sicer pa....ko se bom jaz "lotil" tebe boš bolj globoko dihala kot si sedaj :rol: :rol: :-- :cmok: .

Brez zamere :)

PS: Hvala še enkrat vsem za čestitke, sploh neveste kako lepo se to bere, ko ti drugi iz srca privoščijo tvoj osebni uspeh :D .

Lp :)
Uporabniški avatar
 Damijan
50cent napisal/-a:Sicer pa....ko se bom jaz "lotil" tebe boš bolj globoko dihala kot si sedaj :rol: :rol: :-- :cmok: .

Ooooopaaaa!
 klopotec
Tinca napisal/-a:http://picasaweb.google.com/tina.sirse/TekCezPohorje07062008

Se enkrat pošiljam link do fotk.
Če kdo pogreša pegasuske iz Rogle, naj javi.

Kje so pa slikce iz Rogle?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA