Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 natasa
Sama sem bila na na dm teku že tretjič in sem vsako leto zadovoljna :lol: :lol: :lol: .

Edino kar me je letos motilo je to, da smo morale stati v štartnem boksu in čakati na zamudnice. :evil: . Roko na srce punce :wink: kar veliko vas je prišo le par minut pred štartom in normalno je, da ste imele težave pri prijavi.

Na prireditev kjer se pričakuje nekaj tisoč ljudi se pride vsaj kakšno urco prej.

Torej še 1x vse pohvale organizatorju. :clap:

Se vidimo na naslednjem teku !!!! :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 MojcaZ
A rezultatov ne bojo nič objavili?

Če sem kje izpustila kakšen drobni tisk mi prosim oprostite :oops:

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 Cormi
ero napisal/-a: če vas pritegne le oranžna majica in vrečka stvari, ki jih itak kupite ob prvi naslednji priložnosti, je to žalostno.

prosim vas, recite, da se motim, da narobe razumem vse skupaj. dokažite mi tako, da vas bo vse leto povsod veliko na prireditvah.

Motiš se Ero :wink:

Lanski DM tek je bila zame prva tekaška prireditev in ja, priznam, pritegnila me je vrečka stvari, roza majčka pa je bila še pika na i.

Zgodilo pa se je to, da sem "padla noter" (ne v vrečko, ampak v tek!) in me je dodatno zmotiviralo, da začnem teči redno, oktobra sem bila že na LM, decembra v Dolskem, letos Radenci, prijavljena na nočno 10k...in načrtov kar ni konec.

Kar se pa letošnjega DM teka tiče, me je zmotila že kar prevelika gužva, pa tisto čakanje na štart zaradi zamudnic tudi. Če je red, naj bo red za vse. Podpiram tudi idejo o ločenem štartu za 5k.

In letos sem na DM "privlekla" 4 nove tekačice, za katere sem prepričana, da jih je toliko okužilo, da se bodo udeležile še kakšne prireditve.
Uporabniški avatar
 UršaR
Jaz sem bila letos na DM teku prvič. In mi ni niti malo žal. Začela sem teči januarja in od takrat tečem vsaj 2x tedensko. Sem ponosna članica Polžje sekcije, saj tečem hudo polžje. In cel mesec sem se odločala - bi ali ne bi. Prejšnja leta, ko sem se udeleževala kakšnih prireditev (kot gledalka) sem si vedno želela biti zraven. Do letos je bilo to popolnoma nerealno. Tokrat pa sem "zmagala". Do štarta sem se borila sama s sabo - češ, da (še) ne pašem na tekaško prireditev. In nobena majčka in nobena vreča daril me ne bi prepričala, če ne bi v svoji glavi vsaj toliko "poštimala", da sem se zavedla, da je prav, da grem. Ja, je super, da smo dobile tudi majčko in darila, ampak predvsem sem ponosna, da sem šla in da sem pritekla v cilj, pa čeprav v počasnem tempu.

Kar se mojega teka tiče, si želim samo to, da bi vztrajala, pa, če se udeležim še kakšne prireditve ali ne. (Mogoče se bom pa ravno 4. DM teka, da bom videla, če sem kaj napredovala.)

Meni se je organizacija zdela super. Res, da mi ni bilo všeč, da so štart prestavljali zaradi zamudnic. Ampak, tako pač je takrat, ko je toliko ljudi, ane?!

LP, Urša
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Punce najprej vse cestitke, da se vas je tolk zbralo. Sem mal pogledal fotke in je sigurno tudi moska populacija ki vas je spodbujala prisla na svoj racun 8)

Moje osebno mnenje pa je, da so takile komercialni teki zelo dobrodosli. Prevsem zaradi tega, ker se ga udelezi veliko tudi taksnih, ki niso ravno najbolje pripravljeni, a imajo veselje do teka. Na raznih "prireditvah tekaskih drustev" za taksne in drugacne pokale se pojavi tistih 100 tekacev, ki pridejo pripravljeni, naspidirani in tekmovalno razpolozeni. In potem se tam znajde nek povprecen novi tekaski navdusenec/ka, ki prisopiha v cilj, ko vsi ostali ze jedo golaz. In na koncu zanj se golaza zmanjka. Novega tekaskega navdusenca/ko najveckrat potem vse mine.

Na vecjih (komercialnih ali ne) prireditvah pa je takih navdusencev veliko in tako se lahko tisti spredaj mirno pehajo za cim boljse uvrstitve in case, tisti bolj zadaj pa so tudi zadovoljni sami s seboj in dobijo se novo motivacijo.

Moje mnenje pac. Bi blo pa fino tud na lokalnih tekmah imet bogato udelezbo.

G.
 klas
jo ....in vendar je denar teka vladar!

Najsi lokalno tekaško društvo ima dovolj golaža za vse in dovolj smisla za nesigurne začetnike in tudi dovolj najbolj zabavnega programa to ni dovolj. Brez gore denarja ne more doseči množičnosti, kjer bi se začetniki lahko zmotivirali na eni strani in po potrebi skrili v množici na drugi strani, kot piše grb.

Dejstvo je, da je za množične teke potrebno ogromno denarja, da se:

- agresivno pokupi (skoraj) ves oglasni prostor
- pokupi najboljšo lokacijo (seveda ne selo v prekmurju, ampak jasno: Ljubljana center - urbani Tivoli) in
- maksimalno zmotivira udeležence (bogate nagrade vsem)

Pa se še lahko zaplete, gužva, zamude...

Seveda je pozitiven učinek te množičnosti, da se gre sploh tečt, ampak škoda je samo to, da tega nikakor ne moremo doseči še na kak drug bolj izviren način kot le z goro denarja..

To seveda nima veze z udeležbo na teku (čestitke vsem borkam), blo je luštno in še bo...
Uporabniški avatar
 bycy28
Moja izkušnja je pa taka. Po obiski nekaj ljubljanskih maratonov sem se prvič udeležila dm-ovega teka in sicer na 10 km. Prispela sem pravočasno in seveda 1h čakala na prevzem štartne št., ne morete nas obsojat, da smo same krive. :(
Ljubljančanke lahko prevzamete to tudi dan prej, ostale udeleženke se pa ne bomo 300 km vozile za prevzem tega. :evil:
Organizatorju sem v roku 1 meseca že 2x pisala na kontaktni e-mail: info@dm-drogeriemarkt.si , a je še kdo probal - ne odgovarjajo ??? Zakaj so ga sploh objavili???? :?:
Po drugi strani je bil zelo lep dogodek in vrečka je bila res obilna, majčka zelo lepa. :)
Najbolj me žalosti, da kljub za mene dobremu teku ne obstajam na rezultatih :( :( :(
 eya
Še moja izkušnja...Tekla sem prvič na DMovem teku, na 10 km. Zmotila me je nepopisna gužva na štartu, 2000 žensk...sem rabila 2 minuti po poku pištole, da sem sploh prišla do starta, pa nisem bila med zadnjimi v vrsti. Potem pa prvih par km sploh nisem mogla tečt s svojim tempom, ker se je bilo treba prebijati med počasnejšimi in hodečimi. Za prvi krog sem rabila 28 min, za drugega pa 24 min.

Absolutno podpiram idejo, da se naredi dva štarta: za 5 posebej, za 10 in 15 pa še enega.

Drugače pa sem bila čisto vesela majice in bogate vrečke, nisem pa tega pričakovala in se niti pod razno nisem prijavila zaradi tega.
Uporabniški avatar
 majcha72
Zanimivo je brati vse izkušnje in vtise. Sama sem prepozno začela in nisem šla na DMov tek. Saj vem, da bi šla vmes lahko malo peš, ampak to ni to - če grem na tek, bom tekla. Tako da se bom prvič preizkusila jeseni na Ljubljanskem maratonu (10 km).
Sama pri sebi nekako načrtujem vsako leto ti dve prireditvi - kot Ljubljančanki sta mi že lokacijsko prijazni, pa tisti dejavnik "izgubljanja v množici" mi tudi ustreza. Fino se mi zdi it na tako prireditev, zaradi vzdušja, pa nekako se zdi tak preizkus bolj "zares" kot če vzameš štoparico in greš na PST - pa čeprav je zaradi gužve in motečih dejavnikov dejanski čas slabši.
Z organizacijskega vidika sem prepričana, da se da gužvo na štartu in ostale moteče dejavnike urediti. Pa tudi pomanjkljivosti kot so "zmanjkalo čipov" (to mi ne gre v glavo, saj se vendar vnaprej ve, koliko ljudi pride, ne? :shock: ).
Tiste, ki ste bile tam in so vas motile počasne tekmovalke - bi se dalo urediti progo tako, da ima "prehitevalni pas" ali "odstavni pas"? Če bi bilo izvedljivo, predlagajte organizatorju za drugič! Tudi gužvo na štartu bi se dalo zrihtat z več prijavnimi "štanti" ali kakorkoli se to pač počne. Na prireditvi takega obsega res ne bi smelo biti problema te stvari uredit. Se pač prijavljaš glede na prvo črko priimka ali letnico rojstva ali... Sto načinov obstaja, da se izognemo težavam.
Drugo leto bom pametovala še iz lastne izkušnje, zdaj samo na pamet nekaj pišem. :)
Morda na tem mestu še vprašanje za izkušenejše: kateri tek poleg zgoraj omenjenih pa je primeren, da se ga "brez hujše sramote" lahko udeleži neizkušen začetnik/ca? Predlagajte, morda se pa opogumimo in pridemo! Samo vedet je treba.
 luzr
majcha72 napisal/-a: kot Ljubljančanki sta mi že lokacijsko prijazni, pa tisti dejavnik "izgubljanja v množici" mi tudi ustreza. Fino se mi zdi it na tako prireditev, zaradi vzdušja, pa nekako se zdi tak preizkus bolj "zares" kot če vzameš štoparico in greš na PST - pa čeprav je zaradi gužve in motečih dejavnikov dejanski čas slabši.

kateri tek poleg zgoraj omenjenih pa je primeren, da se ga "brez hujše sramote" lahko udeleži neizkušen začetnik/ca? Predlagajte, morda se pa opogumimo in pridemo! Samo vedet je treba.

Zaenkrat samo vabilo na Olimpijski tek v sredo v Tivoliju.
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... 979#132979

Poleg tega pod okriljem TF poteka več prireditev.
Večinoma netekmovalne in dobrodelne narave.
Za bolj tekmovalne so neuradni treningi...
Vas dekleta, matere in žene, z veseljem povabimo.
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
To je bil moj drugi Dm tek. Dopade se mi, ker je na domačem terenu. Zato bom verjetno še kdaj šla. Od lani sem se naučila to, da je dobro po štartno en dan prej in to, da obtičiš hodeč v prvem krogu, če se na startu ne zrineš bolj naprej.

Organizator bi se po mojem mnenju lahko naučil, da bi bila prijava preko spleta dobrodošla, prav tako opcija za lastniški čip v prijavnici. Da se ne pusti punce stati v vrsti eno uro, da se prešteje prijavnice in čipe, da se nagradi fotografe (ne vem zakaj, ampak slike mi več pomenijo, kot vsi testerji v darilni vrečki), da če se že objavi skica trase, da se nariše pravilna (letos je vsaj približno točna, ampak še vedno na dveh koncih sfaljena).

Sama sem jo namerila preko mapmyrun.com, ocenjujem, da je krog dolg od 4,85 km do 4,9 km z dobrimi 100 metri dviga in spusta.

To, da je štartna številka na telirani majčki mi je pa všeč. In to, da so letošnje bolj elastične kot lanske. Pohvalno je tudi to, da so uspeli skuhati tako velik lonec makaronov.

Dva ločena štarta - to res ni slaba ideja.

Do svojega teka sem indiferentna, niti razočarana, niti navdušena, tako-tako. Vreme je bilo super (moja izbira obutve čisto zgrešena), Tivoli je lep, navijači v veliko spodbudo,..

Edino ozvočenje je bilo za moj okus preveč naglas. Nekako se me ne zdi primerno za tekaško prireditev. Sprazniš glavo, potem pa velik cirkus, prevelika galama.

Rollback, slikice so super, hvala za objavo. Našla sem se kar 4x
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi za različna štarta, saj je gužva bila nepopisna. Drugače pa vse O.K.

Imele smo se skrajno lepo.

Se vidimo ob drugih priložnostih.
Uporabniški avatar
 Špela85
Skoraj težko verjamem, da smo se imele res tako enkratno ... še vedno polna vtisov :D ... tekla prvič ... res nori občutki, se definitivno vidimo naslednje leto :)

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA