prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
 vztrajen
Ojla,za asfalt, travo, bolj urejene proge Asics 2120(ze drugič), za neurejene, gozdne poti, makadam..Salomon XT WINGS. Z obema modeloma sem super zadovljen. Imel pa sem že Nike in Adidas. Tako tako.
lp
vztrajen
Uporabniški avatar
 IČA
Letošnji novosti:
-Nike Air Zoom Structure Triax 11+ - presetljivo mehki in udobni, zelo primerni za daljše teke na trših površinah, so pa žal kar nekaj počasnejši do Asics GT 2120
-Asics GT 2130, zaenkrat še nedolžni in zapakirani v omari čakajo na jesen in LJ maraton
 Jure_kolesar
Trenutno Nike Skylon(sem z njimi zadovoljen, pred tem sem jih mel še za v fitnes), ki služijo zaenkrat še same(torej so za vse podlage iste). Kmalu pa se jim priduruži še Adidas Trediac Gtx, ki bodo namenjene za gozdne poti in brezpotja. :wink:
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

No ker je debata o cevljih bi mel pa se jaz eno vprasanje. Moji do sedaj edini pravi tekaski copati so Adidas Supernova 6. Kupljeni lani poleti po nasvetih iz TS, kjer so me tudi postavili na stezo, posneli in ugotovili da imam visok nozni lok (torej supinacija ce se prav zastopim) in mi te copate svetovali.

Za tek se obnesejo zelo v redu. Trenutno imajo 700+ km in ze obe precej veliki luknji na palcu => treba bo kupit nove. in tu je problem, KAJ kupiti?

Sigurno copate za "nepronatorje". In ko malo brskam po superge.si, naletim na te adidasove ki jih imam in tam lepo z velikimi crkami pise, da je to copat za pronatorje. Pa smo spet tam. Kdo zdej tle mene zajebava in komu verjet?

Tako da prosim izkusenejse za kak nasvet. Bi pa imel Nike (pac vsec mi je tista kljukica), pa da bi mi se kak EUR ostal za kako prijavnino :)

G.
 Jure_kolesar
grb napisal/-a:Ojla

No ker je debata o cevljih bi mel pa se jaz eno vprasanje. Moji do sedaj edini pravi tekaski copati so Adidas Supernova 6. Kupljeni lani poleti po nasvetih iz TS, kjer so me tudi postavili na stezo, posneli in ugotovili da imam visok nozni lok (torej supinacija ce se prav zastopim) in mi te copate svetovali.

Za tek se obnesejo zelo v redu. Trenutno imajo 700+ km in ze obe precej veliki luknji na palcu => treba bo kupit nove. in tu je problem, KAJ kupiti?

Sigurno copate za "nepronatorje". In ko malo brskam po superge.si, naletim na te adidasove ki jih imam in tam lepo z velikimi crkami pise, da je to copat za pronatorje. Pa smo spet tam. Kdo zdej tle mene zajebava in komu verjet?

Tako da prosim izkusenejse za kak nasvet. Bi pa imel Nike (pac vsec mi je tista kljukica), pa da bi mi se kak EUR ostal za kako prijavnino :)

G.

Če so ti bili sedanji ok nevem zakaj bi spreminjal.
Uporabniški avatar
 ACHILLES
Stvar pri tekaških copatih je taka kot pri večini drugih...več € več muzike :lol:

Za noge ni bolšega kot Asics !!! :cast1: res da so malo dražji od drugih so pa vredni svojega denarja (čeprav so cene že preveč v višavah).

Čeprav Mizuno tudi ne zaostaja kaj dosti, zadnja leta pa tudi addidas lepo napreduje. No sicer pa vsak bo zagovarjal tiste, v katerih se najbolše počuti in to je glavno! Itaq ma vsak unique stopalo... :D

Lp
Uporabniški avatar
 DAVID 08
Včeri sem v TS na Čopovi nabavu Adistar Control 5, so mi nekak še najbolj štimale. To so moji prvi ta pravi lauf copati, prej sem mel pa tud Adidasove ene Cushion pa še neki( menda so bli to bolj supinatorski). Po dveh mesecih teka bom začel teč tudi po asfaltu, do zdej sem samo po poteh(pesek, zemlja).
Upam, da sem dobr zbral, bomo s cajtom vidl.
 orlytm
prejšnji dan ugotovu, da je šu nov par GT2120 rakom žvižgat, zato sm se podal v mojo omiljeno prodajalno tekaške opreme.

Matjaž v Koali je po pregledu obrabe mojih starih copatov ugotovil, da tečem z "forefoot pronacijo". (če se da komu mal to razložit, bi bil vesel :) ). Iz police je takoj vzel nov Asicsov model GEL 3000, ki naj bi bil namenjen ravno takim tekačem.

Ker mi je do sedaj vedno dobro svetoval, sem mu tudi tokrat verjel in copati so šli z menoj. Komi čakam jutri, da jih peljem na eno furo, zmer mi je fajn, ko kupim nove šuhe, kr drugač je tečt :)

še en review: http://www.sportsshoes.com/product/ASI7 ... ning-shoe/

lp
OrlyTM
 point
Včeraj naredil prvih 12 km z novimi Mizuno Nirvana 4. Dragi ampak, ko sem videl 30% popusta se jim nisem mogel upreti. Odlično blaženje, kot bi jih ulil po nogi. Čakal sem žulj, pa ga nisem dočakal. Pri Nike Equalon + so mi po 400 km teka počili podplati. To se mi je zgodilo tudi pri prvih Nike copatih.
Uporabniški avatar
 semjul
grb napisal/-a:Ojla

:D

moje supinatorske noge so najbolj hvaležne v mizunkah, pa ne v najdražjih (wave rider 10 obujem le občasno) naprimer v nemesis ali genesis pa delam ture v kosu preko 50km, brez večjih težav.
Hervis ima razprodajo modela genesis od 40- 50 eur.
Še to, doma mi ležijo copati adidas, nike, salomon, katere obujem le še za špancir, asics gel, pa sem podaril, tko da..
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

No sem kmal po tistem mojem prejsnjem postu sel v trgovino in s domov vrnil z Asics Gel Stratus. Sedaj imajo za seboj ze cca 150 km. Tecem izmenicno v teh novih in se vedno tudi v starih Adidaskah. Tezko bi rekel, katere so boljse, saj kake razlike ce sem cist odkrit pravzaprav niti ne opazim. Edino mogoce, da so Asics za kak milimeter vecje. Kolena in podplati pa se na oboje odzivajo kolikortoliko enako.

G.
 Han
point napisal/-a:Včeraj naredil prvih 12 km z novimi Mizuno Nirvana 4. Dragi ampak, ko sem videl 30% popusta se jim nisem mogel upreti. Odlično blaženje, kot bi jih ulil po nogi. Čakal sem žulj, pa ga nisem dočakal. Pri Nike Equalon + so mi po 400 km teka počili podplati. To se mi je zgodilo tudi pri prvih Nike copatih.

Jaz sem jih prejšnji teden dobil celo za 40% ceneje. O njih sem sanjal že kakšni dve leti in moram reči, da so izpolnili moje zahteve in pričakovanja. Tudi poškodovano peto (narastišče ahilove) zelo dobro zaščitijo. Do zdaj daleč najboljši copat za BodyAttack. :D
 point
Jaz sem jih prejšnji teden dobil celo za 40% ceneje.

Malce off topic, ampak pomembno koliko jih plačaš, da ni +20% - 30%..... tudi to se dogaja.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA