Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Dule
Kot kaže je letos res dragocenost ujeti lep sončen dan :wink: . In včeraj je bilo res lepo, še posebej na teku na Ratitovec. Zbralo se nas je kakšnih 40, med njimi tudi TF-jevci (Yogo, Aleksander in Jelka, in moja malenkost).
Zame je bil ta tek lepa sprostitev po naporu na gorskem maratonu. Tekel sem za svojo dušo in pogledi so mi med tekom uhajali na prelep pogled v dolino in okoliške hribe. Progo sem pretekel prvi del po makedamu brez problema, drugi strmi del sem pa hodil v hitrem tempu. Pulz mi je celo progo lepo naraščal, tako da sem bil na maksimumu samo tik pred ciljem :D . In na koncu sem dosegel svoj doslej najhitrejši čas na Ratitovcu (doslej tekmoval 3x) :D 1ura03min50sek.
Na vrhu smo imeli prekrasen razgled po okoliških hribih, še posebno na vrhova Črno prst in Porezen, kjer smo se mučili prejšnji vikend.
Uporabniški avatar
 miro
Bravo Dule , izgleda , da si postal pravi gorski tekač!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 yogo
Neverjetno kakšna razlika, 24 ur prej bi rabil plavutke za tek na Vršič, v soboto pa idealne razmere za gorski tek.
Na štartu v Sp. Danjah sem imel težke noge in mi je Aleksandrov ritem povsem ustrezal. Na cesti, ki pelje mimo Zg. Danj in Torke, pa so se mišice ogrele in brez težav sem prišel v cilj. Čeprav sem letos več hodil sem izboljšal čas iz lanskega leta za 1.30 minute.
Organizacija teka brez pripomb in proga izredno lepa, škoda da ni številčnejše udeležbe.
Upam, da ne bo zvenelo kot reklama ampak ta gorski tek je zelo primeren za tiste, ki bi se radi prvič poskusili v tej vrsti teka. Ravno prav dolg, polovica trase je položnejša, druga polovica pa pravi gorski štajg.
Udeležba z TF standardna Aleksander x 2 in Dule (GregorB kje si?).
lp Yogo
Uporabniški avatar
 gregorb
Hojla forumovci! Bravo vsem! Žal me tokrat ni bilo z vami, ker sem šel s familijo malo na morje. (nč bat sem tud treniral)
Kakšni so plani za naprej? V ker hrib bomo rinl?
lp
Gregor
Uporabniški avatar
 Dule
miro napisal/-a:Bravo Dule , izgleda , da si postal pravi gorski tekač!
Lp
Miro

Hvala Miro za vzpodbudo, ampak mislim da bi bilo bolj pravi naziv "gorski hodač" :lol: . Se pa gorskih tekov rad udeležujem že od začetka svoje triletne tekaške kariere, pa čeprav sem vedno pri repu udeležencev na cilju. Sem pretežek (82kg) da bi se lahko resneje kosal s (60 kg) lahkimi sotekmovalci, zato tekmujem samo sam s seboj :wink: .
 hribovc
Dule, na kilograme se pa res ne smeš izgovarjat

poznam tekača, ki je z 80 kg 1,31.00 na Grintovaec in 51.00 na Vršič tekel
Uporabniški avatar
 gregorb
Se strinjam z Duletom. Predlagam pa, da bi na gorskih kot tudi na ravninskih tekih morali stehtati vse tekače in lažje primerno dodatno obtežiti, da bi imeli enako kilažo kot najtežji tekmovalec. Pa da vidmo pol tiste šmarnpajke, k bi mogl še dodatno gajbo pira nest gor na Grintovc, kakšen bi bil rezultat? A bi še znesl pod 2:30 al ne! :twisted:
Uporabniški avatar
 Dule
hribovc napisal/-a:Dule, na kilograme se pa res ne smeš izgovarjat

poznam tekača, ki je z 80 kg 1,31.00 na Grintovaec in 51.00 na Vršič tekel

Kapo dol nad tem dosežkom :D !

gregorb napisal/-a:Se strinjam z Duletom. Predlagam pa, da bi na gorskih kot tudi na ravninskih tekih morali stehtati vse tekače in lažje primerno dodatno obtežiti, da bi imeli enako kilažo kot najtežji tekmovalec. Pa da vidmo pol tiste šmarnpajke, k bi mogl še dodatno gajbo pira nest gor na Grintovc, kakšen bi bil rezultat? A bi še znesl pod 2:30 al ne!

Malo za hec, da bi bilo pravično bi kategorije morali razdeliti po kilogramih, kot npr.pri boksu :lol: . Je pa še druga varianta Gregor, da shujšava za kakšnih 10kg a to bi bila zame že misija nemogoče :roll: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA