Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Za menoj je bilo že dobrih 6 ur hoje v gorah, preden sem se dokončno odločil odteči Mošenjski tek. Vreme je letos generalno itak čist v kurcu - brez olepšanja izraza. Tudi danes popoldan ni bilo nič drugače.

Skoraj na silo se vendarle odpravim malo pogledat v sosednje Mošnje. Zbere se množica približno 150 tekačev. Poleg živih tekačev sta z nami ves čas tekla tudi dež in mraz. Ne vem zakaj, ampak spet je start najdaljše proge postavljen skoraj eno uro za teki otrok. OK, še eno uro bomo zmrzovali. Pa le odbije ura, ko bi se tudi mi morali pognati proti blatnim vzpetina. Ampak ne! Štarterja ni od nikoder. Premraženi čakamo 5 minut (na štartu v koloni) na njegovo visokost. Ko le ta uspe sesti na štartni pult, smo priča dvojnemu štartu, saj se ponesreči pištola sproži kar dvakrat.

Danes mi ni cilj nevem kakšen dosežek. Z začelja se prebijam počasi naprej. na začetku je bilo tudi kar precej prerivanja, saj je zaradi razumljivo slabe podlage smotrna pot še nekoliko ožja. Skozi Resje smo ustvarili "Rock Otočec" dreka. Navzdol s skakalnice proti mošnjam pa je bila loterija za gležnje. Rahlo čudim se da tu ni okrepčevalnice, ki je bila tu še lani. OK, saj ni niti potrebe, ker se temperatura dobrih 10°C ne more primerjati z lanskimi tridesetimi. Prvič se mi je zgodilo da na kaki tekmi nisem spil niti požirka vode. V drugem krogu je "Rock Otočec" samo še bolj podoben sam sebi in dobra obutev prav gotovo ogromno doprinese k dobremu teku. Jaz s svojimi cestnimi mizunkami nisem mogel konkurirati čevljem za gorski tek. Še najbolj pa se strinjam s komentarjem ene izmed organizatork: Najbolje bi bi bilo da bi tekli kar s kopačkami." Te bi se verjetno res najbolje obnesle v boju z spolzkimi blatnimi klanci.

V cilj prispem 14. Ostalo me ne zanima. Samo hitro sedem v avto in domov. Pač v takem vremenu nima smisla čakati na uradne rezultate.
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 14 Jun 2008, 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Radolca
V zadnjem trenutku (10 do petih) sem se odločil, da grem probat "drsalnico v Mošnje". Sama sreča, da nisem na štart prišel še prej, ker bi samo čakal in čakal, kot je že Bojan napisal. Čakali smo, močilo nas je, končno smo se le zagnali. Zastoj je nastal že na prvem položnem bregcu. Hodili smo namreč "tja v bregec". Sledila je ravnina in blata v izobilju :? Najbolj zadovoljen sem bil pa s tistimi 200 metri asfalta, za katerega bi lahko rekel, da je bila prava "čistoča". Potem pa spust po blatu, sploh nisem kontroliral nog in gledal kam stopam, šlo je kar samo od sebe in se prav čudim, da si nisem moškodoval gležnja. Tisti "nedolžni breg" je bil pa najbolj pasji :!: Teči se ni dalo, hodilo pa se je komaj. Moral bi biti z nekom v navezi. Torej odtekli smo 2 kroga in se malo poveselili s forumovci in ostalimi bolj in manj znanimi.
Kar se tiče temperature je bil tek veliko lepši kot lani, kar se pa tiče razmer na tekaški površini, je pa že Bojan napisal, s kom bi se lahko primerjalo.
Bil je pa lep dogodek :D :
Uporabniški avatar
 miro
Moj komentar na štartu:"danes se nas je zbralo dve vrsti tekačev - hitri in malo nori."
Nekdo me je dopolnil:" če imaš srečo, si pa lahko oboje!"
No jaz ne sodim ,ne v prvo, ne v tretjo kategorijo - torej v drugo? :lol:
Najboljše na teku zopet palačinke!
Lepo bi bilo, če bi drugo leto organizator napisal vsaj okvirni čas štartov, saj nihče - niti domačini niso vedeli kdaj bo točen čas štarta dolgega teka- krožilo pa je kar nekaj različnih ugibanj, nihče pa ni uganil točnega časa :(
Drugače proga lepa , po mojem mnenju samo za trening, saj smo se v prvem krogu res nagužvali že na prvem klančku, kjer so prehitevali samo najbolj pogumni.
No, da ne bom preveč smetil, bom raje nehal!
Drugače pa je bil pred kakimi desetimi leti moj tekaško tekmovalni krst ravno v Mošnjah na mnogo lepši progi.
Lp!
Miro
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Saj je pisalo 17.40.

Se pa strinam da bi bilo fer, da bi to pisalo že v razpisu. Sam se ne bom več pustil nategniti in čakati dolge ure na tek.

Drugače pa Miro ti kar piše toliko kot te je volja in kot želiš. Jaz rad preberem kaj si o določenem problemu - npr. tekaški dirki - milijo še drugi.

So že rezultati: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/t ... _clani.htm

Upam da je kdo zame vzel medaljo :)
Uporabniški avatar
 vencelj
Navdušen :!:
Super tekma, vodno hlajenje- bistveno bolje kot vročina, lepa proga, na drsalnicah spustiš, da leti samo od sebe, kar nekaj forumovcev, dobra družba...
Pred tekmo nisem bil ravno tekaško razpoložen, bolj za spanje...ampak je le zlaufalo, da sem bil nazadnje zadovoljen s tekom in tudi rezultatom :D

ko se srečamo, se pa spet vidimo
lep, pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 Radolca
Bojan Ambrožič napisal/-a:Saj je pisalo 17.40.

Se pa strinam da bi bilo fer, da bi to pisalo že v razpisu. Sam se ne bom več pustil nategniti in čakati dolge ure na tek.

Drugače pa Miro ti kar piše toliko kot te je volja in kot želiš. Jaz rad preberem kaj si o določenem problemu - npr. tekaški dirki - milijo še drugi.

So že rezultati: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/t ... _clani.htm

Upam da je kdo zame vzel medaljo :)

Kje so rezultati :?:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
vencelj napisal/-a:A mi kdo lahko razloži, čemu služijo tiste gel zadeve, ki smo jih dobili danes v Mošnjah :?: :shock:
lp

Naj bi sproščali toploto. Samo ni mi uspelo še ugotoviti kako delujejo. Pomojem se jih da za 10 minut v vrelo vodo, potem pa gel rata trd. Potem se ga nekak prelomi in nekaj časa oddaja toploto.

Tudi jaz š e enkrat prosim, če kdo natančno ve kako se uporabljajo naj to sporoči tule.
Uporabniški avatar
 jpotoc
Vsa čast Venclju in Foto Boniju tokrat sta bila hitra kot strela.

Tekma: pravi kros naj tako ostane.

Glede štarta: stvar tekaškega bontona je da se počasen tekač postavi zadaj in ne v prvo vrsto. Paradoks pa v tem da se potem počasni iz prve vrste najbolj jezijo nad morebitnim prerivanjem, a to je problem vseh prireditev.
Uporabniški avatar
 Radolca
vencelj napisal/-a::?: :shock: :?: :shock: :?:

jaz sem enakega mnenja :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA