Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 magda
Živjo!
Zgleda, da spodnjega foruma (težave in poškodbe) skoraj nihče ne gleda, pa sem obesila še sem, da bi ja kdo opazil :lol: !
Sem zmerna rekreativka sredi štiridesetih let. Tečem 3-4 krat na teden od 5 do 8 km, in to po makadamu in gozdnih poteh, skoraj nikoli po asfaltu. Z rekreacijo se ukvarjam že od mladih nog, poleg teka tudi kolesarim, veliko hodim, plavam, smučam, tečem na smučeh … Nikoli nisem imela kakšnih večjih težav. Zadnji mesec pa me boli desni kolk. V mirovanju nič, ko pa hodim in pri premikanju je pa vedno prisotna zmerna bolečina. Med tekom me najprej ni nič bolelo (ko sem bila ogreta), sedaj me pa tudi med tekom. Boli me zmerno, niti ne znam opisati bolečine. Vseskozi ga »čutim«, ob premikanju boli. Kaj bi to lahko bilo?
In še eno drobno vprašanje, zakaj mi »škriplje in hrusta« v kolenih, ko jih upogibam. V tišini se ta zvok prav dobro sliši.
Prosim za nasvet, ali zaradi bolečine v kolku še lahko tečem, ali mi to lahko škoduje, mi kakšna druga oblika rekreacije ne bi škodovala, ali naj počivam, pa bo mogoče minilo? Ali se bo to mogoče samo še slabšalo?

Hvala za kakršenkoli odgovor.
LP
Uporabniški avatar
 AVI
...sicer se nekoliko mlajši...ampak bolečina v kolku mi je poznana, sem pa opazil pri sebi da je posledica bolj počasnega teka....ne vem, kaj bi to bilo...ampak mi je pomagal nekaj dnevni počitek in potem je bilo OK.....
 Tanjusha
Sem ravno napisala odgovor na anolopin post ...

Vidim, da nas je kar nekaj s podobnimi tezavami in verjetno je kot pri vnetju pokostnice najbolj pametna stvar pocitek. To je pa tezko, ko te vsak dan vlece ven :? . Jaz sem vceraj izbrala bolj raven teren za tek, bolecine pri hoji nisem nic cutila in pocutje je bilo odlicno. Prvih nekaj pretecenih korakov je bilo mucnih in precej bolecih, a kaj, ko sem trmasta ko sto hudicev in sem kar tekla - sicer le 35 min - bolecina pa je vmes tudi bila komaj opazna, kot da se moram malo ogreti, je pa res, da popustila ni nikoli. No, danes sem se pa odlocila, da je pocitek nujen in bom vsaj en teden pri miru ( :roll: ), potem bomo pa videli :)
Uporabniški avatar
 _mt_
Znanec je imel podobne težave (bolečina v kolku). Z nakupom novih ter boljših copat je težave rešil.
Vsekakor pa počasi ter previdno pri takih poškodbah oziroma bolečinah.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, jaz se tudi občasno soočam s to težavo, zanimivo, da vedno na levem boku, predvsem ko spremenim intezivnost treninga ali podlago, sem pa sedaj zamenjal copate, pa zaenkrat ni problemov...meni ponavadi pomaga 2 -3 dni počitka ter vaje za moč...

Lp! :wink:
 majabla
Tudi jaz sem imela bolečine v kolku. Prvič se mi je pojavila pred enim letom... normalno sem šla tečt (ista proga, hitrost), ko pa sem prišla domov in sem se ohladila sploh nisem mogla stopit na nogo. Kolk me je bolel (čudna bolečina, ki se je ne da opisati) še dva dni, potem pa samo ko sem hotela teči. Po 14 dneh mirovanja sem šla tečt, tekla sem kot en invalid... imela sem občutek kot da nogo napol vlečem za sabo. Zadeva se je čisto umirila šele, ko sem imela poleti 4 tedne pavze. Čez pol leta se je bolečina v kolku vrnila... po enem tednu mirovanja je bilo vse OK. Od takrat naprej (TRKAM) nimam problemov, priporočam pa vsem, da res počivajo, če pride do tega. Prvič se mi je zadeva vlekla cca dva mesece, ker kar nisem nehala teči. Dokler se nisem ogrela sem bila k en invalid, pol je pa šlo. Drugič sem pa takoj nehala s tekom in je minilo v 10 dneh.
 Tanjusha
Ima mogoce kdo kaksen nasvet glede 'prave' obutve za nas 'invalide'? Trenutno imam Nike Air Pegasus Trail, tecem po makedamu, gozdnih poteh, travnikih - precej razgibana trasa ves cas + kaksna kilca prevec :) Ce prav razumem, morajo biti superge bolj blazene? Katera znamka/model pride v postev? Se priporocam za info, bom pa sla ob priliki tudi na Copovo, vseeno pa bi rada prej kaksen nasvet se od sotekacev dobila.

@majabla: pocivam ... pocivam ... Ful me vlece ven, koncno je spet soncek, superge imam po 14 dneh koncno suhe, blata kmalu ne bo vec, bolecine tudi skorajda ni, ampak bom vztrajala, ker vem, da se bom zaj***, ce ne bo pocitka. :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA