Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Damijan
Sicer še nisem štopal, a sem prepričan, da moja 100gramka izgine prej kot v 5 minutah... na začudenje/zgražanje/osuplost vseh navzočih. Za 300g radost poskrbim v pol ure, za večje kalibre si vzamem cel dan. In to že od nekdaj.
Črnke so itak zakon, tudi če so namenjene za kuhanje. Bilo je par poskusov žlahte, da bi to moje basanje kakorkoli ustavili, pa se je vsak poskus izjalovil. Bili so tudi bolj simpatični poskusi, kot npr. ženino darilo na sam poročni dan: Gorenjka ročno pakira pakira ene čokolade velikanke, dimenzije so kakih 80*50 cm, teža pa enih 7 kil. Izdelava:

Slika

Odkar so črpalke odprte 24/7, do krize več ne more prit, poleg tega se vedno najde kakšna zaloga. Čokolado lahko nadometi kvečjemu Nutela, še bolje - Linolada. S keksi si nikoli nismo bili na "ti", razen če so bili obliti s čokolado.
En slavospev bi lahko napisal še maminim baklavam, kakšni zaherci, z lastnim tiramisujem se ne bom preveč na glas hvalil.
Vsake toliko časa - ko mi pade volja za resnejše miganje - se tudi poredim. Kalorijsko enačbo raje rešujem na desni strani: ob konstanem vnosu raje več migam. Za marsikoga je nerazumljivo tudi naslednje dejstvo: pri svojih kristusovih letih se veliko bolj razveselim fine čokolade kot katerekoli buteljke.
V lastno tolažbo so mi seveda zgornji posti, ter primerek, za katerega sem slišal že pred nekaj časa: ko je bila res kriza, se je tip lotil celo sladkih otroških sirupov... Svašta...

Mi, đankiji!
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Moram se nasmejati ob prebiranju zgornjega čtiva. Pri mojih 47, se poleg moje drage, še vedno najraje posvetim sladkim užitkom.
Ne uživam alkohola, mogoče 1dcl vina na leto, ne kadim že 11 let, od novega leta ne pijem kave (2x sem se pregrešil), čokolada pa me spravi na kolena. Vedno znova.
Sedaj, ko je telesna aktivnost na vrhuncu ni problema, preko zime pa to postane resen problem, predvsem v kg.
Zdravila ni, razen morda popolna vzdržnost sladkega, s trmo.

Ampak le zakaj? :shock:

odteči 10km in pojesti 100gr čokolade, ni boljšega :wink:
Uporabniški avatar
 veter v laseh
semjul napisal/-a::D

Moram se nasmejati ob prebiranju zgornjega čtiva. Pri mojih 47, se poleg moje drage, še vedno najraje posvetim sladkim užitkom.
Ne uživam alkohola, mogoče 1dcl vina na leto, ne kadim že 11 let, od novega leta ne pijem kave (2x sem se pregrešil), čokolada pa me spravi na kolena. Vedno znova.
Sedaj, ko je telesna aktivnost na vrhuncu ni problema, preko zime pa to postane resen problem, predvsem v kg.
Zdravila ni, razen morda popolna vzdržnost sladkega, s trmo.

Ampak le zakaj? :shock:

odteči 10km in pojesti 100gr čokolade, ni boljšega :wink:

Samo, da je "cuker". Poleg teka edina prava mana.
:D
 rokG
Evo še eden...
Danes tekel cca 10km...po 6 km mi je zapasala milka Noiset, ko sem pa domov prišel..pa še baklava iz lokalne slaščičarne..Preden sem šel pod tuš,sem se vsedel v avto in direkt v slaščičarno.Tako,da je moj današnji "izplen"..100g čokolada in 2 baklavi...dobro je edino to, da pri moških to ne gre v celulit :lol: ,ok bom pa res 3 dni izgledal kot, da preživljam 2 puberteto.Je pa res hecno, da včasih potrebe po sladkarijah ne občutim tudi več tednov...potem pa pridejo dnevi, ko me trgovke v trgovini gledajo čudno ko kupim po cca 1kg čokolade naenkrat :)
lpR
 rokG
[quote="Damijan"]Sicer še nisem štopal, a sem prepričan, da moja 100gramka izgine prej kot v 5 minutah... na začudenje/zgražanje/osuplost vseh navzočih. Za 300g radost poskrbim v pol ure, za večje kalibre si vzamem cel dan. In to že od nekdaj.
Črnke so itak zakon, tudi če so namenjene za kuhanje. Bilo je par poskusov žlahte, da bi to moje basanje kakorkoli ustavili, pa se je vsak poskus izjalovil. Bili so tudi bolj simpatični poskusi, kot npr. ženino darilo na sam poročni dan: Gorenjka ročno pakira pakira ene čokolade velikanke, dimenzije so kakih 80*50 cm, teža pa enih 7 kil. Izdelava:

Slika

Odkar so črpalke odprte 24/7, do krize več ne more prit, poleg tega se vedno najde kakšna zaloga. Čokolado lahko nadometi kvečjemu Nutela, še bolje - Linolada. S keksi si nikoli nismo bili na "ti", razen če so bili obliti s čokolado.
En slavospev bi lahko napisal še maminim baklavam, kakšni zaherci, z lastnim tiramisujem se ne bom preveč na glas hvalil.
Vsake toliko časa - ko mi pade volja za resnejše miganje - se tudi poredim. Kalorijsko enačbo raje rešujem na desni strani: ob konstanem vnosu raje več migam. Za marsikoga je nerazumljivo tudi naslednje dejstvo: pri svojih kristusovih letih se veliko bolj razveselim fine čokolade kot katerekoli buteljke.
V lastno tolažbo so mi seveda zgornji posti, ter primerek, za katerega sem slišal že pred nekaj časa: ko je bila res kriza, se je tip lotil celo sladkih otroških sirupov... Svašta...

He,he Damijan,
Ko jaz odprem čokolado jo najprem ponudim košček otrokom pa prej še partnerki..pa ne zato,ker me je mama lepo vzgojila :lol: Ampak ker čokolada pri meni nima daljše življenske "dobe" kot 3 minute...Celo čokolado pojem prej kot ostali pol vrstice...Kar se pa daril tiče..me pa ne moreš razveseliti bolj kot z bonboniero Kraševih bajader...He,he otroških sirupov proti kašlju pa tudi jaz še ne konzumiram,čeprav je bezgov zeloo dober :lol:
lpR
 BRINA
... kaj čemo, jaz sem se sprijaznila, da je pač tako, da nekateri lahko konzumiramo neverjetne količine sladkarij in tudi vse pokurimo. V naši družini sva dva takšna, prvi sin in jaz, mož in drugi sin pa lahko sladkarije uživata "per partes" ali pa celo ne, jih ne pogrešata. Nehali smo se medsebojno pogovarjati kako je to škodljivo ali pa da ni, da ni prav in kako da nobena sladkarija ne zmore ostati doma v zalogi, itd...,

In lepo gre vse dalje, čeprav potihem pa malo zavidam tistim, kateri lahko pojedo lepo počasi košček čokolade ali pa tudi ne....

LP vsem sladkosnedim.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Jaz sem zadnje dva tedna praktično popolnoma ukinil konzumiranje sladkarij, se sicer bolje počutim, če ne zaradi drugega, ker sem se zaenkrat rešil hude odvisnosti :oops: :roll:, če se bo pa to kaj poznalu na tempu, pa nimam pojma, zaenkrat še vedno stavim na dober trening... :lol:

Lepo trenirajte, pa čim manj sladkarij...

Lp!
 spela*
Zanimivo. Jaz sem 10 dni pred Radenci kar tako sklenila, da do 17. 5. ne bom jedla sladkarij. In se tega držala brez kakršne koli krize. Torej se očitno da.
Uporabniški avatar
 Sončka
Obivankenobi napisal/-a:Jaz sem zadnje dva tedna praktično popolnoma ukinil konzumiranje sladkarij, se sicer bolje počutim, če ne zaradi drugega, ker sem se zaenkrat rešil hude odvisnosti :oops: :roll:, če se bo pa to kaj poznalu na tempu, pa nimam pojma, zaenkrat še vedno stavim na dober trening... :lol:

Lepo trenirajte, pa čim manj sladkarij...

Lp!

Hej Obivnkenobi,

zadnjič si na Bevkah tako vneto in z navdušenjem razlagal, kako se dobro počutiš brez sladkarij, da se je tudi mene prijelo. :D Branim se sladkorja kot mačka miši. :wink: He-he. Hočem povedati, da sploh ni tako lahko. Da ne jem sladkorja, se mi zdi vsestransko koristno... sploh zaradi tiste kilce več... :D :D Hitrost teka pa - sem se že sprijaznila: napredek je pač počasen (najbrž bi morala več ali drugače "trenirat" - to se mi zdi pa brez veze).

Lp, Sončka
Uporabniški avatar
 bobr
A zdej boste pa vsi začel brez cukra živet? :lol: Ne no, potem ne bom mogel samo jaz napredovat ha ha.
 saška
Čokolada pri meni zgine, še preden jo odprem. Če bi bila to olimpijska disciplina, bi bila v vrhu v disciplini hitrostno konzumiranje 100 g čokolad, za dobre rezultate na 300 g bi pa mogla še malo vadit.
Imam pa js tudi neke ideje o abstinenci od sladkarij... ampak mi načrte vedno pokvari stara mama, ki mi non stop kupuje čokolade, js jih skoraj ne.
Uporabniški avatar
 Damijan
saška napisal/-a:Če bi bila to olimpijska disciplina, bi bila v vrhu v disciplini hitrostno konzumiranje 100 g čokolad, za dobre rezultate na 300 g bi pa mogla še malo vadit.

A bi organizirali eno tekmovanje?
- kratkaši = 100g
- srednjeprogaši = 300g
- ultraši = ?
Uporabniški avatar
 EčO
Jaz sem ultraš :!:

Kot pri teku! :D :D

Sam z boljšimi rezultati :D :D
Uporabniški avatar
 bobr
Damijan napisal/-a:
saška napisal/-a:Če bi bila to olimpijska disciplina, bi bila v vrhu v disciplini hitrostno konzumiranje 100 g čokolad, za dobre rezultate na 300 g bi pa mogla še malo vadit.

A bi organizirali eno tekmovanje?
- ultraši = ?

5kg?
Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA