Dragi tekači, sotrpini na včeraj dokaj >vroči<preizkušnji GM4O
258 udeležencev je lepa številka za tekmo kakršno ponujamo graparji, tudi 50 in nekaj odstopov pove svoje, da GM4O ni mačji kašelj.
Pa vseeno res je bil to pravi tekaški praznik v zgornjem delu naše grape, ki se je kljub nekaterim nezgodam na vso srečo, srečno končal

Prijatelj Marjan je po hitri in strokovni intervenciji pristal na intenzivni negi kliničnega centra in so že zvečer sporočili, da je z njim vse OK. Hvala bogu
Tudi vse ostale poškodbe se bodo s časom zacelile in ostali bodo spomini na 7. GM4O po povedanem sodeč večinoma lepi, doživeti v pravem graparskem vzdušju.
Veseli smo, da cenite trud preprostih ljudi, ki bi radi svojo Grapo približali ljudem, ki jo znajo ceniti in mislim, da ga ni človeka, ki se tako spoštljivo spominja krajev kot tekač, ki jih preteče, prehodi na dan maratona. Imena krajev, ki so bila pred maratonom neznana še našim bljižnjim sosedom čez hrib(Bohinjcem) se danes v tekaških krogih izgovarjajo zelo spoštljivo, kdor je včeraj izkusil pekel od Kala do Hudajužne, ga zdržal in preživel Durnik je res lahko ponosen na sebe.
Meni osebno je včeraj zmanjkalo motiva za nadaljevanje in premamil me je naslonjač v hladni senci pred Renatino okrepčevalnico. Ni mi bilo lahko verjemite mi. Pa vseeno pamet je tista, ki je imela prav. Priprave na tekmo, priprava proge in vse ostalo je opravilo svoje. Pa mi ne uide Durnik, sem se že odločil, jutri ga napadem in ga zdelam, če se bo le dalo. Sem ga šel danes pogledat s Črne prsti in izleda tako krotek in mil kako pa je v resnici se pa ve.
V imenu celotne ekipe se vam dragi prijatli zahvaljujem za vaše pohvalne besede, če pa je bilo kar koli narobe pa z besedo na dan, ker prav iz takih dobro namernih kritik smo uspeli tek pripeljati tako daleč kot je. Še se bomo trudili za vas, kajti prijatelji se za prijatle potrudijo že samo zaradi tega, ker so prijatelji.
Še pridite s prijatelji in pokažite jim kje se človeku razodene vsa njegova šibkost in kje lahko zmaga in preživi samo trma, ki je ponos Graparskih kerlcov, ki vztrajajo v teh prečudovitih krajih.
Hvala vam za vse lepe besede, kar o nas dobrega napišete in poveste. To je največja nagrada in prav to je tisto, ki nam daje vedeti, da je že potrebno razmišljati o osmem gorskem maratonu 4. občin, ki bo po vsej verjetnosti, kakor po navadi tretji vikend v juniju leta 2009

Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko