Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Fotr
Jih uhka 10 v enem dnevu?
Da ne bo že naslov nerazumljiv, je treba povedati, kaj besedica »uhka« pomeni. Že nekaj kilometrov stran, bi Gorjanci rekli »vhka« v bližnji okolici pravijo »ohko«, poten »vohk«, pa »lohka«, pa »vhk« in »lohk« …. v širši okolici pa obstaja zagotovo še nešteto narečnih različic te besede, ki v knjižni slovenščini pomeni »lahko«.
:D
Vendar naj beseda »lahko« ne zavede. Tukaj »lahko« ne pomeni, da se dogaja nekaj, za kar nista potrebna velik trud in spretnost in celo, da za to ni potreben telesni napor. Sedaj sem pa hotel napisati, kaj tukaj pomeni beseda »lahko« pa se mi naenkrat odpre toliko asociacij, da se kar bliska. No, v tem primeru, ko se vitezi sprašujejo Jih uhka 10 v enem dnevu? izraža možnost ali vprašanje uresničitve dejanja. To dejanje pa ni katerokoli dejanje. Tukaj se nanaša na tek okoli Blejskega jezera. Ali lahko v enem dnevu pretečem 10 krogov okoli jezera?
Naredilo se je lepo jutro, po nebu se je tu in tam pripodil le lahek oblaček. Z lahkoto sem se odločil, da grem vitezom pomagat, da bodo lahko naredili 10 krogov okoli jezera, da še sam odtečem kakšna dva kroga. Oblekel sem si lahek tekaški dres, kajti obetala se je vročina in vroče sonce res lahko pokvari lep tekaški dogodek. Lahkih nog sem se podal na prvi krog. Na startnem mestu je bilo že vse v lahnem vrvenju, viteza Joža in Tedi pa sta že kot lahka konjenica tekla svoj prvi krog. Pridružila sva se jim s Svizcem, a ni bilo lahko slediti jima, zato sva ubrala svoj tempo: lahek drnec.
Sonce je ravno vzhajalo, lahke sapice so pihale okoli jezera, na lahkem jutranjem sprehodu je bilo največ Japoncev. Glede na to, da sem imel oblečeno majico z veliko rdečo piko na hrbtu, da je sonce vzhajalo kot rdeča krogla in da je bilo polno Japoncev, bi lahko rekel, da je to dežela vzhajajočega sonca. Trudil sem se držati oči poševno, da me Japonke ne bi gledale preveč začudeno. Ja, potem pa svizec zavije čokolado, bi lahko marsikdo rekel, ampak tudi to je res, saj sva tekla skupaj s Svizcem, ki ga je na drugi strani jezera čakala žena in ga bodrila s poljubčki in čokolado.
Lahko bi naredil še en krog, a sem se raje usedel za mizo v udobno senco na startu, kjer so kraljevale vse mogoče dobrote, ki so jih vitezi in vitezinje pripravili za priboljšek. Ni bila lahka izbira med dobrotami, ker pa mi je po dveh krogih malo padel cuker, sem izbiral samo med slaščicami, za katere lahko rečem, da je bila ena boljša od druge. Kdor pa je občutil pomanjkanje soli, pijače in drugih potrebnih snovi, je vse dobil na štartnem mestu in je lahko izbiral.
Potem se je dogajanje še bolj razživelo, vsak tekač je bil deležen popolne oskrbe od hrane, pijače, vzpodbujanja, odobravanja, ovacij, nasvetov, navijanja in še bi lahko našteval. Veliko tekačev je opravilo veliko krogov. Mislim, da se je številka približala stotki. Trije vitezi pa zagotovo vedo odgovor na vprašanje: Jih uhka 10 v enem dnevu? Odgovor je: Uhka, s pripombo z lahkoto.
Lahko pa rečem nekaj: Vitezi Dobrega Teka so izredna družba, ljudje s pozitivnim razmišljanjem in delom, odlični tekači, borci, ki premagujejo tegobe z dobro voljo in jo prenašajo na druge. Včeraj je bil vsak dobrodošel, vsak je bil postrežen, z vsakim so bili prijazni, vsakega so spodbujali in mu nudili okrepčila, kdor je le hotel teči ali pa je samo obiskal štartno mesto.
V njihovi družbi sem se počutil lahkega in brezskrbnega, ko sem doma na Polarju pregledal srčni utrip, je diagram pokazal, da mi je srce bilo lahko in veselo. Nisem se z lahkim srcem odločil, da sem odšel, a čas je tako hitro minil, da je ob pogledu na uro kazalo že poldan in hitro sem jo pobral domov na lahko govejo župco.
Komaj čakam, da se udeležim Nočne 10ke, ki jo organizirajo Vitezi Dobrega Teka. Prepričan sem, da nas bo prevevala pozitivna enrgija, dobra volja in veselo razpoloženje, ko bomo uhka naredili dva kroga okoli jezera.
Bravo vitezi in hvala za vse! :twisted:
Uporabniški avatar
 5rca
fotr, z lahkoto ti pokažem ... :--

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
5rca napisal/-a:fotr, z lahkoto ti pokažem ... :--

Ha, ha, tole pa lahko razumem na več načinov. 8) :twisted:
Uporabniški avatar
 5rca
Fotr napisal/-a:

hehe :oops: nehi :wink: JEZIK ti kažem :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
5rca napisal/-a:
Fotr napisal/-a:

Kazanje jezika, ki je lahko obsojano kot neprimerno obnašanje, je v neki pripovedki aplicirano na hudiča: “Enkrat sem vidu tudi samega hudiča, k me je jezek, velek ku brisauka, kazu.”
:D :D :D
Uporabniški avatar
 Tedi
Fotr hvala za podporo in seveda zahvala tudi 2much4me v celotni zasedbi :D

Podpora je padla na plodna tla v tej vročini... me je mlajši del gnal v osmem krogu kot sam hudič... jezik je pa men ven visel :wink:

Vsekakor je bil res lep trening in kar nekaj jih bo treba še narediti v podobnem rangu da se bom lahko pofočkal v rubriki ULTRA BALATON. Fantje kapo dol, ste pa dober vzor za bodoče ultraše 8)

Zjutraj ob 6:00 na štartu toplih 20C°, stegna še trda od GM4O, a trening mora bit če je že planiran :lol: Krogi so pa šli tako hitro kot že dolgo ne, predvsem po zaslugi navijaške ekipe v hangerjih in ob trasi :laola

V zadnjem sem si rekel, samo še s Porezna se spustim pa zaklučm :P
Danes stegna odlična (kdo bi si mislil da je 60km treninga odlična regeneracija po GM4O :shock: ), meča malo bolj trda vedar vse po pričakovanjih. Bi pa rekel da je 10 krogov lažje kot pa sobotno podenje po graparskih koncih...

Sedaj je pa samo še vprašanje kaj bo prej GM4O Extremno ali Balaton :?:

Logarska sploh ni več vprašanje 8)
Uporabniški avatar
 5rca
Fotr napisal/-a:
5rca napisal/-a:
Fotr napisal/-a:

Kazanje jezika, ki je lahko obsojano kot neprimerno obnašanje, je v neki pripovedki aplicirano na hudiča: “Enkrat sem vidu tudi samega hudiča, k me je jezek, velek ku brisauka, kazu.”
:D :D :D

:cmok:
Uporabniški avatar
 mitjas
Fotr napisal/-a:Jih uhka 10 v enem dnevu?
Mislim, da se je številka približala stotki. Trije vitezi pa zagotovo vedo odgovor na vprašanje: Jih uhka 10 v enem dnevu? Odgovor je: Uhka, s pripombo z lahkoto.

S teboj nas je tekalo okrog jezera včeraj 24, pretekli pa smo "le" 76 krogov :D Ali v kilometrih med 440 in 450.
Je pa treba napisat tudi to, da je bilo od teh 76ih krogov tud kar nekaj bosih, še celo Joža si je svojega desetega privoščil kar bosega :shock:
Uporabniški avatar
 Rollback
Fotr napisal/-a:Jih uhka 10 v enem dnevu?
...
Naredilo se je lepo jutro, po nebu se je tu in tam pripodil le lahek oblaček. Z lahkoto sem se odločil, da grem vitezom pomagat, da bodo lahko naredili 10 krogov okoli jezera, da še sam odtečem kakšna dva kroga. ..

Fotr, hvala, ker si se oglasil in prinesel tudi žlahtne priboljške - so šli takoj v nagradni sklad za zmagovalce :P Odlična darilo so bile tudi doze z nojevo mastjo; tudi sam planiram v kratkem pridobit kak žulj ali dva, da stestiram delovanje te eksotične učinkovine :wink: :mrgreen:

Viteški dan na ovalu pa je uspel; po zaslugi vseh udeležencev na progi in ob njej :toast: Na zalogi imamo še kakšno pogrunatvščino; Fotr in tudi vsi ostali, vabljeni si na katerokoli od njih :wink:
btw, boš na Nočni 10ki morda poskusil bos :?: :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA