Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
flikca napisal/-a:
Sploh pa si tek v samem začetku verjetno vzljubil zaradi teka samega, ne zaradi tekmovanj in rezultatov.

Jaz sem malo drugačen od večine veš. Nič hudega, če me še ne poznaš. Teči sem začel izključno in samo zaradi tekmovanj. Zakaj ? Prej sem tekmoval v plesu, v karateju in v tae-kwon-doju. Pri mojih letih greš pri omenjenih športih že počasi v pokoj, za kaj drugega in novega si že prestar, ostane praktično le še tek. Nekako mislim, da je tek en redkih športov, kjer lahko z leti pridobivaš. Da se ne bomo narobe razumeli, tudi pri teku sem že do sedaj tekmoval sam s sabo, tekma z drugimi mi je bila dodatna motivacija za izboljšanje osebnih rezultatov. Tako mi sedaj še vedno ostane tekma s samim seboj neobremenjeno s tem kdo me prehiti na "pravi tekmi"
Uporabniški avatar
 Damijan
tae napisal/-a:Liquid, ne hvala. Morda sem v tvoji glavi sedaj izpadel prpa,
ampak enostavno mi ne potegnejo te razdalje, pa četudi so v pogovornem
tempu. Za kaj takšnega si moraš v prvi vrsti najprej želeti, nato se psihično
in fizično pripravljati na dogodek in ga potem s trezno glavo speljati. Ne glede
na to, kako si pripravljen, je matranje vedno. To je tako, kot bi ženska
rekla, da nič ne boli ko rojeva.

V naslednjih stvareh nimaš prav:
- ni nujno vedno matranje,
- pri rojevanju ne boli vedno.

Definitvno pa imaš prav glede priprav in želja.

Na nove osebne zmage!
Uporabniški avatar
 tae
Damijan, stari maček ti že veš. :D
Uporabniški avatar
 INOT
Tae tudi jaz sem še vedno v tej fazi, da grem na tekmo tekmovat. Na polno. Fentati (beri uničiti :D ) čimveč sotekmovalcev (beri sovražnikov). Ko v meni ne bo več te želje sem zrel za tekaški pokoj (beri jogger varianta :twisted: )

Ej še se bova udarila na kaki tekmi. Saj veš, da ni važen zmagovalec :D
Uporabniški avatar
 tae
INOT napisal/-a:Tae tudi jaz sem še vedno v tej fazi, da grem na tekmo tekmovat. Na polno. Fentati (beri uničiti :D ) čimveč sotekmovalcev (beri sovražnikov). Ko v meni ne bo več te želje sem zrel za tekaški pokoj (beri jogger varianta :twisted: )

Verjetno sva se zato našla skupaj :D (gliha skup štriha)

INOT napisal/-a:Ej še se bova udarila na kaki tekmi. Saj veš, da ni važen zmagovalec :D

1. upam, da si prebral v tej temi vse od začetka
2. "lako je tebi pričat, kad si več pobjednik" :D :lol:
Uporabniški avatar
 INOT
tae napisal/-a:[

1. upam, da si prebral v tej temi vse od začetka
2. "lako je tebi pričat, kad si več pobjednik" :D :lol:

Nekega dne boš tudi ti dojel bistvo rekreativnega tekmovanja. Ni vse v zmagi! :D
 nack
Pozdravljen Tae,
ne ga biksat sedaj z neko patetiko...
Bodi vesel, da lahko tečeš tako hitro kot tečeš ter, da sploh lahko tečeš...
Nikoli ne gre stvar samo navzgor. Včasih je treba napraviti korak nazaj, da lahko potem narediš dva naprej.
Daj telesu malo časa, da si odpočije, potem pa treniraj naprej...
Tudi sam sem med tistimi, ki hodijo na tekme tekmovat. Zato grem na tekme. Velikokrat si tudi rečem, "kaj mi je tega treba" in podobno. Toda verjetno za tisti lepi občutek ko prideš v cilj se splača celo progo garat. Občutek užitka je premo sorazmeren z naporom, ki si ga vložil.
Verjetno, da tisti, ki tečejo zgolj rekreativno tega lepega občutka ne doživljajo tako kot mi "tekmovalci". Obratno pa mi ne znamo na tak način uživati v počasnem teku...

Torej moj zaključek bi bil: BODI TO KAR SI, VZEMI SI ČAS ZA POČITEK IN TEKMUJ NAPREJ - PREDVSEM S SABO!

LP

stanko
Uporabniški avatar
 tae
nackov Stanko, bom (vse, kar si mi napisal v svojem zaključku)
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Tae, jao, jao, si me res presenetil s tem razmišljanjem oziroma odločitvijo :shock: :shock: :roll:, sicer spoštujem tvojo odločitev, vendar se mi zdi, da se te je lotil neki pesimizem, ki upam, da se ga boš čimprej rešil...ker kolikor jaz tebe poznam, ker si poleg tega, da si tekač tudi borec in si potem v marsičem podoben meni, vem, da se ne bi smel kar tako predati. Tekmovanja imajo svoj čar oziroma užitek in nekateri pač vidimo v tem smisel, zato smo pripravljeni tudi veliko in kvalitetno trenirati, saj nam rezultat na tekmi pomeni cilj, ki nas vleče naprej. Ljudje smo po naravi tekmovalni, radi se primerjamo z drugimi, eni sicer v športu, drugi kje drugje in v tem po mojem mnenju ni nič narobe :nono: :cenz:, ima pa zadeva sicer slabost, da enkrat lahko zmagamo, drugič zgubimo, vendar nepredvidljivost tekmovanja, da zadevi še dodaten čar. Sicer pa vse te zadeve poznaš in ti po mojem več ali manj brez veze tole moje filozofiranje..., rad bi ti samo pregnal pesimizem, da si postaviš tekmovalne cilje, ker če greš na tekmo potem tekmuj kot je napisal nack, bodi to kar si, tako, da upam, da se bova še kdaj pomerila na kakšni tekmi... :lauf: :lauf: :lol:

Lp!

p.s.: Zadnjič sva se pogovarjala za Tek po Lončariji, pa me zanima, če zadeva še velja...sicer jaz nisem 100% če bom prišel, ker se z mojo boljšo polovico še vedno nisva zmenila, če bova v začetku julija šla kam na morje... :roll: :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Odgovor predvsem nacku in obivankenobiju: morda sta me malo narobe razumela, ali pa se nisem najbolj logično izrazil. Namreč, še vedno bom hodil na tekme, še vedno bom treniral za tekme, še vedno bom dal na tekmi vse od sebe, še vedno bom hodil na tekme tekmovat in ne joggirat, razlika je le v postavljenem cilju (naš Zdravko bi rekel v glavi). Do sedaj sem imel cilj prehiteti kakšno osebo, kar je uspelo ali pa ni (ker ni bilo odvisno le od mene, ampak tudi od pripravljenosti konkurenta). Sedaj bom imel cilj le časovni, glede na mojo trenutno pripravljenost ne glede na to, kateri tekmovalci so za ali pred mano. V primeru, da bom dosegel svoj zastavljen časovni cilj, bom zadovoljen, čeprav me boste vsi ostali prehiteli.

Lončarijo imam načeloma v planu, me je pa malo tini strašil, da je ubijalsko vroče. Na tej zadnji tekmi na morju sem se odločil, da v takšni vročini ne bom več tekel. Tako, da bo najbolje, da se prej še slišiva.
 kovit
tae napisal/-a:
flikca napisal/-a:
Sploh pa si tek v samem začetku verjetno vzljubil zaradi teka samega, ne zaradi tekmovanj in rezultatov.

Jaz sem malo drugačen od večine veš. Nič hudega, če me še ne poznaš. Teči sem začel izključno in samo zaradi tekmovanj. Zakaj ? Prej sem tekmoval v plesu, v karateju in v tae-kwon-doju. Pri mojih letih greš pri omenjenih športih že počasi v pokoj, za kaj drugega in novega si že prestar, ostane praktično le še tek. Nekako mislim, da je tek en redkih športov, kjer lahko z leti pridobivaš. Da se ne bomo narobe razumeli, tudi pri teku sem že do sedaj tekmoval sam s sabo, tekma z drugimi mi je bila dodatna motivacija za izboljšanje osebnih rezultatov. Tako mi sedaj še vedno ostane tekma s samim seboj neobremenjeno s tem kdo me prehiti na "pravi tekmi"

Tae, mislm da bo treba poiskat strokovno pomoč :D ...pa bojo šle sekundice počasneje na tvoji uri
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:Tae, mislm da bo treba poiskat strokovno pomoč :D ...pa bojo šle sekundice počasneje na tvoji uri

kovit, malce dvoumno razumem tvoje besede. Si pod strokovno pomoč mislil psihiatra ali trenerja ? Ura gre pa načeloma za vse naenkrat enako, vprašanje pa je, kako vsak posameznik izkoristi svoj čas.

Sicer pa, saj ne jamram, le v javnost sem dal moje misli in odločitve, v osnovi se nisem in se ne mislim nič spremeniti. Tekmovalni duh me vleče naprej. Za tek mislim, da imam še dovolj fore. V igri bom toliko časa, dokler bom zase menil, da sem še IN. Mogoče bom pa čez 5 let vnet zbiratelj metuljev. Človek ima itak v različnih življenjskih obdobjih različna veselja.

Včasih si s kakšnim bolj osebnim prispevkom javnosti olajšam dušo, kasneje pa mi je kar žal, da besed ne zadržim zase, ker je toliko mnenj, kot je ljudi.
Uporabniški avatar
 Sončka
Tae,
mislim, da smo vsi, ki hodimo na tekme vsaj malo tekmovalni, mogoče fantje bolj kot punce. Samo da eni to zavijemo v raznorazne celofančke, tebi pa to predstavlja osnovo in to poveš vsakomur.
Sem pa prepričana, da tudi tisti, ki zadnji pride v cilj, meni, da je In - ja bi rekla, da je! Saj opažam, da so ljudje, ki pridejo na tekmo in dalj časa tečejo odlično pripravljeni.
Letos na vsaki tekmi, na kateri se pojavim, dobim medaljo. :shock: Pa zato še ne mislim, da sem bohvekaj. Na žalost (al pa na srečo :wink:) ženske ne hodijo na vse tekme tako kot jaz... (jaz imam pač družbo :D :D ).
Tae, kateri si bil pa v plesu in tekvandoju?
Lp, Sončka
Uporabniški avatar
 tae
Sončka napisal/-a:Tae,
Tae, kateri si bil pa v plesu in tekvandoju?

Ples: tekmoval sem v standardnih in latinskoameriških plesih, to je bilo še v času Jugoslavije. V finalu (med prvih 6). Ne vem koliko poznaš to sceno, zadeva pa gre na izločanje glede na število tekmovalcev (npr.1/16 finala, sledi 1/8 finala, 1/4 finala, polfinale in na koncu finale, kjer je ocenjevanje javno).

Karate: tekmoval v borbah in formah, med prvimi tremi (tu so kategorije po teži, tekmoval sem v lahki kategoriji do 62kg)

Tae-kwon-do: tekmoval v borbah, formah in 1x v lomljenju desk, med prvimi tremi v kategoriji (borbe so tudi tu ločene po kg, forme pa po stopnji znanja)

Seveda to ne pomeni, da sem bil vedno med boljšimi, nekajkrat mi je uspelo, nekajkrat pa pač ne. Morda je to narobe pri meni, ampak pri meni ne drži pregovor: "važno je sodelovati."

Upam, da sem ti dal zadovoljiv odgovor.
Uporabniški avatar
 Sončka
Tae,
v koliko letih si prišel med prve 3 v karateju in tekvandoju? In pri plesu? Že od samega začetka?
Lp, Sončka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA