prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

makary
Lep pozdrav,

zanima me kakšen način treninga (kolko x na teden, v kakšnem območju, koliko časa...) mi priporočate da bi se mi maksimalno povečala kondicija?

Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
 bozo
Jaz ti priporočam 5* na teden aerobno po eno uro.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
bozo napisal/-a:Jaz ti priporočam 5* na teden aerobno po eno uro.

S strokovnega stališča je za povečanje osnovne kondicije ta cijra 5x na teden kar v redu.Samo dobro bi bilo začeti najprej 3 krat na teden potem pa 4x na teden in nato 5x na teden pa da začneš nekako šolskih 45 minut menjava teka in malo hoje.Najprej pa ti mora biti cilj da določeno razdaljo ali čas ki ga boš namenil teku celotnega pretečeš in nič prehodiš.Pa če je še tako počasi in lagodno bistvo je da telo pripraviš na naslednjo fazo za pridobivanje aerobne kondicije.Med drugim pa začneš teči tako da na koncu ko odtečeš svojo določeno traso ali čas namenjen teku, da je nekako v pogovornem teku se pravi da kako zažvižgaš vmes :wink: .Le tako boš lahko užival v teku in si začel postavljati realne cilje in morebitne dosežke na področju telesnega gibanja.
Lahko pa dodaš tudi kak hribovski daljši vzpon seveda hojo namreč in boš prišel lahko kmalu do željenih učinkov.
Cilji so pa eno, bistvena pa je motivacija za kaj tečeš, zakaj se giblješ.
Uživajte v teku, kjerkoli ste!
ČAO!
 jezek.teka.teka
Sprašujem kar tule, da ne odpiram nove teme, saj iskalnik ne dela.

Vem, da sem enkrat na forumu prebrala, da pri podaljševanju najdaljšega teka ne smeš prehitro napredovat. Na vsake 14 dni (če se prav spomnim) naj bi povečal za določeno razdaljo. A mogoče kdo ve, za koliko?

Hvala že vnaprej za odgovor!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
jezek.teka.teka napisal/-a:Sprašujem kar tule, da ne odpiram nove teme, saj iskalnik ne dela.

Vem, da sem enkrat na forumu prebrala, da pri podaljševanju najdaljšega teka ne smeš prehitro napredovat. Na vsake 14 dni (če se prav spomnim) naj bi povečal za določeno razdaljo. A mogoče kdo ve, za koliko?

Hvala že vnaprej za odgovor!

Začneš z svojo v zadnjem mesecu najdaljšo pretečeno razdaljo in jo vsakih 14 dni če ti to seveda telo dovoli podaljšaš za kakih 2 km približno.Seveda je tukaj še veliko faktorjev vreme in podobno.Ampak ves ta tek moraš oz. je priporočljivo preteči z nizkimi obrati tam nekje okoli 125 - 130 ali kak utrip več na minuto.In nič več ves ta tek mora biti narejen lahkotno.Potem pa pridejo rezultati.
ČAO!
 jezek.teka.teka
Tole o nizkih obratih pri daljših tekih skušam upoštevat, čeprav me občasno ''zanese''. So pa pri meni ''nizki'' obrati precej višji kot je tu navedeno. Pa ne zaradi nepripravljenosti.

Hvala za hiter odgovor! :)
 matov
Želim pridobiti kondicijo, pa sem si naredil načrt, kjer bi prvih 8 tednov kombiniral tek in hojo (65-80% MSU), potem pa bi začel s krajšimi intervali. Bi bilo dobro teči 900m zmernega teka, nato 100m hitrega teka? Oz. kaj bi vi priporočali? Kako dolg naj bo trening intervalov?

Hvala lepa in lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA