hola tae, ja ves kako je na momente pač pišem sprosceno pa hitro ker sem v sluzbi in nimam casa postavljat vseh locil itd...bom pa vseeno malo pomislil na pisavo..
glede dihanja pa treninga, super vprasanja. Sedaj ze 3 mesece malo bolj intenzivno delam na dihanju, imam doma cel sistem ze zapisan narejen. Rezultati:
1. BAZA neverjetno šla gor, bi kar tekel in tekel, ko si v ritmu sam še letiš k ptiček....
2. Noge so sedaj čist lahke, včeri sm teku tek z odrivi, kot gazela ki skače in sm kar letel po zraku, čist lahkoten, nič zmatran.
3. Šprinti v hrib- zaporedni intervali tudi šla moč gor, grem kr na polno v hrib. Včas sm se kr dušil, zdej pa točno vem kje sem pa samo prilagodim ritm dihanja glede na trenutno sposobnost pljučno dihalnega sistema pa sam gas
4. Telesna teža avtomatsko padla na optimum
5. Vid izboljšal, posluh na kitari tudi
6. Spanje skrajšalo za 2-3 ure na dan, tm ene 6- 7 ur prej sm pa spal k medved pa zjutri me je zmer vse bolel....
7. KAR je najpomembnejse je naslednje, prsni kos se mi je ful odprl, postava cist spremenila, hrbet popolno raven, to so ble prehodne faze k sm kdaj kr cutu kako se ravnam pa vretenca prihajajo na svoj pravi polozaj
8. Na zacetku dihanja sem tekel recimo 4:8 vdih izdih glede na korake, sedaj delam tudi ze 10:20 ko sem ogret.
9. Vsak vecer hodim tudi na sprehod in delam dihalne vaje z tempu hoje, tuki pa kdaj delam tut faktor 1:3, torej zacnes spet pocas 4:12 , 6:18, 10:30 itd, vendar ta vaja je kr zahtevna s to kr pocas...

) ker te nakuri da mislis da bos zgorel- preventiva pred impotenco btw...
10. Potem so tuki tudi ognjeni dih kjer delas na minuto 120 vdihov izdihov na sekundo, ta dihanje ti poprav sprinte, hitrost popolnoma ti odpre sinusne kanale, pljucne mesicke, scisti ti lobanjo, mozgane cisto "opere" vse strupe ven....zakon zadeva,obenem ti tuki tok dela dihalni sistem da ti ni nc jasn... tle gre za vecanje unga kao VO2max pa teh indikatorjev ki so se jih znanstveniki spomnl...
mam pa se ene par posebnih tehnik, kjer se zadeva sele dobro zacne dogajat:)) tle sele pridejo prave vaje na sceno, samo je potrebna dobra podlaga najprej unih osnovnih vaj! PA RITM!!
tae upam da ti tole kaj pojasni

sicer se že pripravlam na lj maraton na 21 km, tko pocasi da bom vidu glede dosezkov kje sm, torej 22 letni fant na drugi tekmi na lj maratonu, katero mesto bom zasedel, kot samopotrditev...
BREZPLAČNI (po zaslugi člana tek_v_snegu

)osebni trener za vse, ki bi radi dosegli malo višji nivo telesne pripravljenosti.
Kontakt; 031- 351- 623 Simon Grižon