Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Lepo Simon, da si prilagodljiv in da te moje besede niso spravile iz tira. Ti boš odprt do nas in mi bomo do tebe, pa bomo lepo sodelovali. Očitno si zase veliko napredoval, pohvalno.

Dobro si se razpisal. Ne vem sicer kakšne vrste tekač si, (uživač, rekreativec, dokazljivec, zenovec, tekmovalec, atlet, za zdravje in dobro počutje,...), ampak meni osebno konkretne številke nekaj pomenijo, ker sem bolj tekmovalen. Se kdaj štopaš ? Zanima me kakšen tvoj najboljši čas in koliko časa se že ukvarjaš s tekom.

Se kdaj morda štopaš v izvedbi dihalnih vaj ? (npr. koliko sekund traja tvoj najdaljši izdih, ali pa zadrževanje sape pri polnih pljučih, ali pa...)
 Simon Grižon
tae zaenkrat se nisem nic stopal, delam na konstantni ekspanziji dihalnih ciklov to pomen, da sirim pa sirim pa sirim, nocem sploh nic razmisljat o tem koliko dolgo lahko drzim pa nic, ker hitro prides do tocke ko se clovek zacne silit pa napenjat z namenom da bo dosegel tralalala....

ko bom pa cutil da se neki konkretno pozna bom pa sigurno malo sprobal trenutno pa bolj delam na izkusnjah...

glede teka pa tezko recm, lansko leto sm se z suntotom treniru pa mi je sla baterija pa sm zdej brez pa mi je cist kul. lej tae skupi gremo na maraton pa ti bo jasn koliko mam kondicije pa vseh elementov, glede stila mojega teka pa lahko recm da vse po mal kaj jest vem kako bi to definiru pac tecm cele dneve pa treniram, to mamo v druzini, ker fotr pa vsak dan 5 ur karate trenira ze celo zivljenje, brez pretiravanja:))
 Igi69
Ne vem točno, kako naj bi Simon Grižon pripomogel, kot on pravi; "k malo višjemu nivoju telesne pripravljenosti", če pa niti ne zna povedati, ali je kdajkoli v življenju pretekl maraton in če ga je, v kakšnem času.

Glede "višjega nivoja telesne pripravljenosti" bi npr. zaupal Dušanu Mravljetu. On ve, kako se teče ultramaratone. In kaj za to rabiš. Ne neko strašno "vzhodno nevemkakšno modrost", temveč v prvi vrsti kilometrino.

Skratka hočem povedati, da Simon Grižon trosi neumnosti. Nič hudega ima pravico. Tako kot imamo mi pravico povedati, da neumnost, pa četudi je zavita v celofan, je še vedno neumnost.
Uporabniški avatar
 tae
Igi, tokrat se moram postaviti v bran Simonu. Fant nam je nekaj ponudil (ima sicer svoj pristop, ampak je odprt za spremembe). Vsaka dodatna informacija v življenju je lahko koristna, če jo znamo pravilno uporabiti.

Pri teku ni vse v maratonu ali ultramaratonu.

Pranajama, kot taka nikakor ni neumnost. Ocenjujem lahko le stvari, ki jih poznam. Tudi sam sem se ukvarjal z različnimi tehnikami dihanja, vendar vedno statično (pri miru) in ne med gibanjem. Tudi to bom sprobal, morda je res kaj na tem.

Ocenjevati neko zadevo, kot neumnost, ni smiselno, dokler tega sami ne poskusimo v praksi in ne le teoretično.

Igi, nisem na nikogaršnji strani, tebe očitno zanimajo ultramaratoni, Simona, kot sem razbral bolj dobro počutje, dobro je da so mnenja deljena, tako si vsak lahko postavi svojo sliko.

Simon, je tvoj oče trener karateja, ali to dela le zase (namreč 5 ur dnevno, halo kako mu časovno znese) ?

Omenjaš, da cele dneve treniraš, kaj konkretno ?
Uporabniški avatar
 zlopi
tae napisal/-a:Omenjaš, da cele dneve treniraš, kaj konkretno ?

... mogoče kaj piše tukaj ali pa tudi ne ...
Lp, zlopi
 Simon Grižon
hehe zlopi, si me pa najdu ane lih na utrjevanju.... tae fotr je vcasih ucil ko je mel svoj klub, sedaj trenira zase, glej ko enkrat postekas principe se trenira karate skoz, sploh noben ve ne kaj delas, tm je pa spet cist drugo dihanje, sanchin pa ostale zadeve...

trosim kar pac trosim ane, vsak po svoje trosi :)

tae vcasih sm delu vse mozne vaje iz sporta, karkol sem vidu zanimivga okol sebe, se na balet sm hodu neki casa... sedaj pa delam skoz na dihanju, zdej tudi ce samo vrtim roke pa diham je vse drugac:)

ah to je tezko razlagat vsako stvar posebi kaj se dogaja... poanta je da

se dela EKSPANZIJA DIHALNIH CIKLOV z aktivno vlogo pasu trebusnih misic pri obeh fazah dihanja, in vdihu in izdihu, obcutek k da popek skoz hoce notr do hrbtenice, ob obeh fazah! to je to pol pa domislija naprej...
Uporabniški avatar
 T1
Madona, zdaj ste ga že toliko sprovocirali, da so usluge brezplačno. Dajte, potrudite se še malo, pa nam bo plačal 10 € na uro, če ga pridemo poslušat :lol: .

Simon, zdaj mi je pa jasno, kako da si se čisto zglihal, pa da so ti žile izstopile. V taki ledeno mrzli vodi, brrr....

No, moram pa reči, da sam nimam interesa izvajati teh vaj. Odprt sem že zdaj preveč (včasih moram vzeti tudi Linex), da bi mi žile izstopile, mi nekako ni všeč, najhuje je pa, da bi spal še dve uri manj. Že tako spim od samo 3 - 5 ur na noč. Ejga stari, pa brez zamere, tole je bolj za hec :D .

LPT1
 Simon Grižon
t1 kaj pa drugac kej delas? treniras kej?
Uporabniški avatar
 T1
Simon Grižon napisal/-a:t1 kaj pa drugac kej delas? treniras kej?

Živjo,

tistemu kar jaz delam, ne morem reči ravno trening. Malo peš v hrib, se pa občasno udeležim kakšnega teka. In diham skozi vse možne odprtine in to niti v tričetrtinskem, niti štiričetrtinskem taktu, pač pa bolj stihijsko. Pa tudi uvrščam se bolj zadaj, se tudi že na štartu tako postavim, da me ne poteptajo.

LPT1
 Simon Grižon
a tako, kul vazn da migas:)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
T1 napisal/-a:
Simon Grižon napisal/-a:t1 kaj pa drugac kej delas? treniras kej?

In diham skozi vse možne odprtine in to niti v trièetrtinskem,
LPT1

:)

Whole body breathing - sounds like endogeneous breathing :):):)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tek_v_snegu napisal/-a: Whole body breathing - sounds like endogeneous breathing :):):)

Cuzi muzi, Winki wanky
rad pa tudi malo tekam
Cigu zagi, idi k vragi
čisto nič ne štekam :D
 Simon Grižon
tek_v_Snegu pa sej avtomatsko ko podaljsujes izdih zacnes endogeno dihat , se vklopi mehanizem...

plus da podalsan izdih krci vse membrane v teleseu to pomen da se vsa odvecna mascoba skrita v plasteh med membranami zacne topiti :) ..
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Simon Grižon napisal/-a: da podalsan izdih krci vse membrane v teleseu to pomen da se vsa odvecna mascoba skrita v plasteh med membranami zacne topiti :) ..

Nisem neki ekspert, ampak tole :?: :?: ne prenese testa osnov biologije iz srednje šole. To je preveč celo zame kot družboslovca. Pa sem si rekel, da se ne bom v zvezi s to temo nič oglašal. ampak tale je pa bosa. Oprosti Simon, morda imaš v ostalem prav, a tole zgoraj pa definitivno ne pije vode.
 Simon Grižon
stari tale nas moderni svet t marskere vode ne pije, oziroma je noce pit. tok o tem. mors se pa zavedat kok mam mocno voljo da probavam vsem to razlozit kar ugotavlam ampak zgodovina se ponavla, vedno nekateri ne verjamejo, nekateri probajo, itn... mogoce bos pa se mal bolj mogu ta tvoj ime raziskovalca potrdit pa bos nekega dne prsu do ksnih podobnih ugotovitev :) kaj pa vem, lahk pa da je vse skupi sam moja iluzija:D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA