prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 SiMoNy
Lep pozdrav. Čist kratko vprašanje, posebej za tiste s Štajerske, kje kupiti čip za tek v Mariboru? Pa približno kakšne so kaj cene?
Čestitke vsem, ki ste se udeležili današnjega maratona Treh Src!
 nenadb
V Mariboru težko. Čip se kupi na Timing Ljubljana in stane 25 € (mislim).

Mi smo ga kupili na polmaratonu v Grazu, kjer so tisti, ki čipa še nismo imeli, ob plačilu kavcije (25€) dobili stalni čip (rumeni). Na koncu si ga lahko dal nazaj in dobil povrnjeno kavcijo. Če pa si hotel, pa si ga obdržal in je potem za vedno tvoj. V Avstriji seveda čas ni meril Timing Ljubljana ampak avstrijski Pentek, tako da smo na ta način kupili Pentekov čip. Kar pa ne vpliva na uporabo, saj je oboje Champion Chip. Na spletni strani Pentek smo potem lahko popravili osebne podatke.
 mk
Lp!

Zanima me ali uporabljate na tekmovanjih lasten čip ali kupujete čip, ki je za enkratno uporabo in je vključen v prijavnino. Sam se večkrat udeležim tekmovanj s čipi, pa ga vedno kupim. Verjetno bi bilo boljše če bi kupil enega za vsa tekmovanja.

Kaj svetujete? Ali se dobi čip tudi v športnih trgovinah?

marko
Uporabniški avatar
 mitjas
Kot je že nenadb napisal, čip pri nas dobiš le pri Timingu v Ljubljani.
Cena je 25€, po tekmovanjih pa od 4€ naprej. Zdaj si pa izračunaj, če se ti splača ali ne :wink:
Je pa pri nas uporaben vsaj 2x v Ljubljani, v Radencih, po novem na Nočni 10ki na Bledu, pa še na par kolesarskih prireditvah (Franja, Vršič mislim da tudi...), v glavnem povsod, kjer meritve opravlja Timing Ljubljana.
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Jaz sem zelo zadovoljna, da sem vzela tega za večkratno uporabo. Nanj sem našila elatiko, tako ga nataknem na gleženj. Se mi zdi lažje, kot natikanje na vezalke.

Dodati moram to, da je bila na Franji štartnina zaradi lastniškega čipa nižja za 2€ in ne za 4, tako kot je na tekaških prireditvah. Ali povedano drugače: če nimaš čipa, na tekaških prireditvah doplačaš 4€, na kolesarskih pa le 2. Vsaj tokrat je bilo tako. Ne znam si razložiti zakaj.

Na DM teku je bilo tudi možno teči s svojim čipom, je tudi meril TimingLjubljana, vendar to niso upoštevali pri prijavi ali štartnini. Potem se je zgodilo to, da so priskrbeli premalo čipov in veliko udeleženk ni imelo zabeleženega časa.
 nana
Jaz sem s tem čipome tekla še ob Vrbskem jezeru in na Dunaju :D
 mk
hvala za pomoč!

če sem prav razumel, se lahko ta čip uporablja tudi za maratone v tujini!?

lp

marko
 ton
Da, mislim, da na veliki večini raznih tekem (tekaških, kolesarskih in triatlonov) - vsaj za Avstrijo in Nemčijo sem dokaj gotov. Ponavadi imaš eno veliko bajto (ala 'Pentek timing'), ki z istim sistemom pokrije večino prireditev. Kar je dobro tudi ob težavah: mene so na eni avstrijski tekmi spregledali in sem potem preko Timinga dosegel, da so me 'našli'. Thx.

Je pa tako kot pri nas: za majhno lokalno tekmo je Timing predrag, pa probajo vse, od ročnega merjenja do 'sokolovo oko' variante (eden žebra številke, ki tečejo v cilj, drugi jih vpisuje k časom, potem vse prepišejo...
 nana
Mojega rezultata na Vrbskem jezeru tudi ni bilo, a sem na Pentek taiming to uredila v enem dopoldnevu. Se je izkazalo, da je rezultat bil, samo deklina, ki je vzela mojo prijavo, čipa ni vnesla. Ker niso imeli rezultata s kom povezati, so ga enostavno zbrisali. Po urgenci, pa so ga vpisali nazaj. Uredila sem pa vse skupaj preko e-pošte v kakšni uri :D
 Tamzi
Živjo, tole malo vlečem iz naftalina :)

A še vedno velja, da se čip kupi na Timingu? Iščem po njihovi spletni strani pa ne najdem nobenega podatka.

Hvala za info!
 mare910
pozdravljeni.

pred začetkom sezone razmišljam o nakupu čipa. na forumu sem zasledil, da ga je možno kupiti le na Timingu. se je kar se tiče tega kaj spremenilo (tudi cene)? zanima me tudi življenska doba takega čipa?:)
ima kdo kakšnega odveč in bi ga rad prodal?

lp
marko
 spela*
mare910 napisal/-a:pozdravljeni.

pred začetkom sezone razmišljam o nakupu čipa. na forumu sem zasledil, da ga je možno kupiti le na Timingu. se je kar se tiče tega kaj spremenilo (tudi cene)? zanima me tudi življenska doba takega čipa?:)
ima kdo kakšnega odveč in bi ga rad prodal?

lp
marko

Glede drugega vprašanja: čip načeloma najameš, ne kupiš. Res da za nedoločen čas, torej za vedno, ampak mislim, da to pomeni, da ga ne moreš kar tako prodati po dumpinški (znižani) ceni.
Življenjska doba čipa je tako rekoč neomejena.
Uporabniški avatar
 spitzpark
Ravno danes sem postal lastnik čipa. 25 eur + 1 eur za nastavek za kolo :D
Uporabniški avatar
 spitzpark
Ravno danes sem postal lastnik čipa. 25 eur + 1 eur za nastavek za kolo :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA