Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 še1PR
raziskovalec napisal/-a:
Simon Grižon napisal/-a: da podalsan izdih krci vse membrane v teleseu to pomen da se vsa odvecna mascoba skrita v plasteh med membranami zacne topiti :) ..

Nisem neki ekspert, ampak tole :?: :?: ne prenese testa osnov biologije iz srednje šole. To je preveč celo zame kot družboslovca. Pa sem si rekel, da se ne bom v zvezi s to temo nič oglašal. ampak tale je pa bosa. Oprosti Simon, morda imaš v ostalem prav, a tole zgoraj pa definitivno ne pije vode.
Razy, ne no, jaz sem pa že skor hotla eno tako shujševalno udarit... tko s podaljšanimi izdihi... :wink: :lol: :rol:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Simon Grižon napisal/-a:stari tale nas moderni svet t marskere vode ne pije, oziroma je noce pit. tok o tem. mors se pa zavedat kok mam mocno voljo da probavam vsem to razlozit kar ugotavlam ampak zgodovina se ponavla, vedno nekateri ne verjamejo, nekateri probajo, itn... mogoce bos pa se mal bolj mogu ta tvoj ime raziskovalca potrdit pa bos nekega dne prsu do ksnih podobnih ugotovitev :) kaj pa vem, lahk pa da je vse skupi sam moja iluzija:D

Simon, saj tudi sam verjamem, da je pravilno dihanje pomembno. Kritiziral sem samo del o vseh mambranah in toplenju maščobe med njimi. Drugače je tema zanimiva in gotovo imaš marsikaj prav. kar pogumno naprej.

Še1PR, med izdihi je po mojem treba treba migat, da bova shujšala. Tek je kar dobra stvar, pa tudi plavanje :wink: :wink:
 Simon Grižon
raziskovalec glede membran pa teh zadev pa tkole, mal si poglej ksne knjige o iron chi kungu kaj je vse notr, se celo dihanje z kostmi ki obnavlja kostno maso.... pri iron chi kungu gre za tako utrjevanje ki resnicno vso mascobo iz vmesnih plasti ven pokuri, posledica definicija kot jo je imel bruce lee in podobni mojstri, men se sele zdej dela tista prava definicija telesa, celotni tonus telesa, z ocmi vred,neverjetno :) pa treniram ze dolg casa vendar nikoli ni bilo to tisto pravo kot je sedaj, imam sportni dnevnik kamor si pism vse ugotovitve , preizkuse... ni nekaj na pamet.

hvala za podporo,lp
Uporabniški avatar
 Damijan
Površno spremljam, toda: kako pa čiki pašejo v tvoj koncept?!
 Simon Grižon
cist normalno, pijem kavo, tud kadim ce mi pase, no problem at all, gre sam za bilanco stanja, koliko gre not koliko vn...
 ŽULJ
Pri čikih gre gotovo več noter kot ven...

definicijo kot bruce Lee... ja , ja ...
in če vadiš na napravah top shop dobiš definicijo kot Chuck Norris :lol:
 edo-brko
Lp!

Mislim,da bi v vsem tem času morali spoznati (saj najbrž smo pa nihče tega ni hotel napisati), da nas "frajer" Simon pomalem farba in se izživlja na naš račun.
To mu uspeva kolk mu mi dopuščamo in hočemo (sodelujemo). Prav je tako, ker pri tem izvemo marsikatero "cvetko". Toliko flancanje in neumnosti, kot jih je do sedaj natresel že dolgo ne.
Nekatere stvari sicer imajo smisel in so najbrž tudi točne (resnične) ker so vzete iz literature (prebiranje knjig in določenih tem pa še ni znanje!), večina je lari-fari.

Mislim, da je Simon oseba, ki bi rada vse vedela in znala ter se na tak način izkazovala pred ostalimi, vendar vsepovsod le nekaj "prežveči" in potem opusti (treningi tekvadoa, intervali, balet, igranje kitare, treniranje teka (opustil ker munje crknila baterija na garminu!??),ipd.) in tako je prišel tudi na DIHANJE! To mu je prineslo, da je njegovo telo začelo dobivati pravo podobo (kakšno je bilo prej?)- zravnal se mu je hrbet in začel je videvati okrog sebe? Prebiranje knjig z to vsebino (razni mojstri) mu je prineslo znanje s katerim bo za 10 E učil nas posameznike kako bomo postali supermani (tekači). Lepo.

Pa pustimo to. Simon Ti kar dihaj na vsake 30 minut, z vsemi membranami in kostmi.Še naprej treniraj in nadgrajuj dosedanje dosežke VENDAR!!! daj se v kratkem pokaži na kakšnem teku in nam vsem pokaži rezultate vsega tega, pokaži kakšen super si postal in kakšni bomo mi, ko nas boš Ti za 10 e (ali zastonj kot si se premislil) poučil vsega tega.
Ko bomo to videli, ti slava ne gine. Postal boš mega zvezda in vsi znanstveniki (ter vse ostalo) te bodo oblegali in takrat ne bo več govora o 10 e. Ne bo ti treba imeti več pet zaposlitev kot jih imaš sedaj.

Tvoje vizije,fantazije ali samo zajebancija? Pa svoje zanimivo,ker je v prijetnem tonu vendar bi ti vseeno predlagal, da uresničiš izjavo, ki si jo dal nekje v začetku.

Prijeten dan.
 Simon Grižon
Edo brko,

v vsaki stvari se clovek nekaj novega nauci, ne gre za opuscanje nicesar, vse se nadgrajuje ter povezuje, to moras vedeti. Sprejmem tvoj komentar ter izziv ter iskreno povem, da se bom resnicno potrudil, da bom objavil konkretne rezultate na forumu, namrec to je moja zelja. Prvi malo vecji maraton, ki se ga bom udelezil je ljubljanski maraton na 21 km. Do takrat bom pa pac samo posameznik brez statistike, ter velikim upanjem, da vsaj nekatere spodbudim k razmisljanju. Res, da si malo trdo vse skupaj povedal a kaj moram, tko to je :) Lep vikend ti zelim se naprej.
 Simon Grižon
Nove ugotovitve: med tekom dihas normalno, zato je tuki hoja kot dopolnilni trening, tukaj pa potem lazje ter se bolj ucinkovito izvajas dihalne vaje o katerih je tekla beseda. ena verzija je vdih fakotr 1, izdih faktor 2, druga verzija katero probavam pa je vdih 1, drzis 1, izdih 1 , drzis 1 faktor in to spet ekspanziras. trenutno res opazam da je hoja zelo primerna za trening dihanja, tek pa pac tecs in dihas normalno, izkusnje delajo svoje :) lep pozdrav vsem ki spremljate temo.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA