Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lp!

Že 7.po vrsti tekaška prireditev v Dolenji vasi pri Ribnici je, zaradi tragičnega dogodka izpred nekaj dni na reki Savi pri Blanci, izvenela bolj umirjeno (odpadel je tudi zabavni del ob koncu prireditve).
Tudi tekmovalci (in vsi prisotni) smo pred startom z minuto molka počastili spomin na tragično preminule in izrazili naše sočutje njihovim najbližnjim.

Glavni tek na 9.4 km (pred tem so odtekli že otroške kategorije in rekreativni tek na 2 km ter opravljen tudi pohod), katerega se je udeležilo 176 tekmovalcev je minil v zmagoslavju "triatloncev" iz Ribnice (1.in 3.mesto skupno), Gorenjcev (gorski tekači) ter nekaterih atletov ("padalcev"), ki so nekoliko "pokvarili" uvrstitve nekaterih dobrih tekačev, ki se redno udeležujejo tekov Dolenjskegabpokala.

Sama prireditev je bilavzorno izpeljana, na nivoju ki smo ga navajeni v Dolenji vasi, brez zapletov.Organizator je uskladil nekatere stvari in koregiral protokol in je vse štimalo kot mora.
Proga je ena lepših v Sloveniji (hitra in atraktivna), okolijski kraji živijo za prireditev (vspodbujanje in okrepčila) in na cilju pravi "štimung". Obdelava rezultatov, razglasitev najboljših in vse ostalo kar spada zraven je bilo primerno. Mislim, da nam je Dolenja vas dala en zelo prijeten popoldan in zaključek večera.

Opazil sem nekaj TF pik (nekateri so bili v ilegali). Čestitke MatjažuV za (Vrhunsko) uvrstitev (se ne da), tudi Damjana je bila zelo dobra. Imel sem še nekatere druge obveznosti tako da sem spregledal (in se nisem osebno spoznal ) "popularnega" Tae-ta (dober rezultat vendar je konkurenca huda), tudi Obivankenobi je šel kot "metak" vendar so mu "padalci" odnesli stopničke. Čestitke tudi vsem ostalim, ki vas tukaj nisem omenil, z željo, da se naslednje leto zopet srečamo v Dolenji vasi, ker si ta prireditev,prireditelji in tamkajšnji ljudje to zaslužijo.

Lep in prijeten dan še naprej.
Uporabniški avatar
 bobr
Moja prva udeležba na Lončariji in lahko samo z eno besedo opišem zadovoljstvo ODLIČNO. Kot je edo omenil od organizacije je vse štimalo kot mora, nimam pripomb. Sama proga ima ravno prav vzpona mogoče za moj okus malo preveč makadama. Kljub soncu ni bilo vroče, vsaj meni ne. Naslednje leto pridem sigurno spet.
Začel sem spet malo prehitro a glej ga zlomka kar držal sem dober tempo čez celo tekmo. V bistvu sem samo čakal kdaj se bo telo začelo upirat nekje na 5km ampak ne nisem se dal. Do konca sem držal enakomeren tempo in uletel v cilj srečen z 37:32 8). Zmanjkal je kilometer in bi pomojem še tae-ta ujel ki je zaključil 20 sekund pred mano. Pol veste da sem letel :wink:. Dober rezultat je povezan z veliko spremembami ki sem jih vpeljal kot pripravo na tekmo. Bomo videli naslednji teden kako bo na nočno 10ki.

Čestitke Matjažu ki je kljub poškodbi zasedel prvo mesto v kategoriji. Fanatik ni kaj :). Čestitke tudi damjani za prvo mesto v kat. in vsem ostalim.

Zdaj pa letim na taetove samoobrambe. Bolš da ne zamudim preveč da ne bom tepen :lol:
Uporabniški avatar
 damajanty
Hvala za čestitke, čestitam tudi vama in vsem ostalim udeležencem!

Ta proga mi je ena najlepših, zato sem se je zelo veselila. Pred leti sva z bratom šponala in on ima ta tek zaradi rezultata v zelo dobrem spominu. Ker pa tokrat ni mogel teči, sem tekla v mislih še zanj, ker vem, da bi sicer rad šel.

Organizacija je bila kot vedno na tem teku super. Še posebej sem bila vesela peciva na koncu. Srečka mi je prinesla leseno pripravo, za katero še nisem ugotovila, čemu je namenjena. Sta namreč dve tanki podolgovati leseni ploščici, ki sta na vsakem koncu povezani z žico, med njima je razmaka ravno še za eno tako ploščico. Hm, karkoli že je, nekdo je se potrudil, da jo je izdelal.

Hvala Ani in Matjažu za prevoz, sem vama ful hvaležna!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi letos sem se udeležil Teka po Lončariji, ki so ga pripravili marljivi organizatorji iz Dolenje vasi. Tekma že stadardno odlična. Vse je štimalo in teklo kot namazano. Tekači smo bili deležni glasne podpore domačinov in okoličanov. Okrepčevalnice odlično založene z vodo, v cilju pa spet zvrhan kup lubenic.
Zaradi poškodbe na nogi, ki sem jo pridelal prešnjo nedeljo na Bosansko-Hrvaški meji, nisem bil prepričan, da bom sploh lahko normalno pritekel do cilja. No, pa je le šlo. Tudi s pomočjo Zajca, ki me je vlekel več kot pol proge. Glede na njegovo višino, sem maksimalno izkoristil tudi zavetrje med 7. in 8. kilometrom.
Spet številna TF udeležba. Hvala Ani* za hiter in varen prevoz, družbo in pomoč ter super fotke in damajanty za družbo. Na koncu smo še v skupni družbi z Ano*, bobrom, Obivankenobi-jem in tea-tom opravili eno hitro analizo in jo že v temi odkurili proti domu.

Drugo leto spet pridemo!

FOTKE by Ana*
 ana*
Oj*

Včerajšnji tek v Lončariji je bil zame doživet iz čisto drugega zornega kota.., saj sem se prireditve udeležila samo kot "amaterskafotoreporterka :wink: " in moram napisat, da je bilo tudi v tej vlogi, zame ful lepa izkušnja..S fotkičem, čimbolj neopazno med navijači..sem probala "ujet" čimveč zanimivih posnetkov..Hkrati pa mi je bilo v veselje, stati ob strani proge & ob tako nadobudno-živahnih&zavzetih navijačev :D ..
Glede na vroče vremenske razmere in močan sonček, ki je še ob poznih popoldanskih urah v Lončarji tako pripekal, moram izreč vsem Tekmovalcem, da ste bili res the best :D in vse moje čestitke za premagano vročino, dosešen cilj&super rezultate :D !!!Sem se veselila skupaj z vami..
Matjaž, Damjana, Bobr..&ostali Forumovci..BRAVO, SUPER STE BLI :D !

..Velik uspeha pri nadaljnih treningih vam želim & ne preveč vročega sončka na vaših poteh..

Uživejte,

Ana*
Uporabniški avatar
 TomazSimec
Čeprav se letos kar redno udeležujem tekov za Dolenjski pokal, sem na več področjih še vedno tekaški začetnik :rol: .In tako se večina tekov zame dogaja prvič, zanimivi so moji pristopi na zame neznanih tekih, čeprav moji tekaški znanci pravijo, da sem že pravi rutiner :P .Tudi včerajšnji tek po Lončariji je bil tak : po poizvedovanjih gre za zanimivo ravninsko progo z dobro organizacijo in lepim vzdušjem. :juhuhu: .
Res to vse drži, tudi z moje strani lahko vaše ugotovitve potrdim, ko takole analiziram svoj tek, ki sem ga kljub manjšim trebušnim težavam "rutinsko" zmontiral do časa 34.20.
Čestitke vsem za dosežene rezultate, matjažu v za dober tempo- res :cast: , ana tudi ti si se izkazala v zate novi vlogi, lepo si ujela trenutke v katerih se tekači bojujemo s progo in predvsem sami s sabo. LP se vidimo
edo-brko napisal/-a:
Imel sem še nekatere druge obveznosti tako da sem spregledal (in se nisem osebno spoznal ) "popularnega" Tae-ta (dober rezultat vendar je konkurenca huda),....

edo-brko, v čast mi je, da se ti zdim "popularen." Še bo prilik za spoznanje, je pa res, da sem takoj po teku odšel domov, saj z uvrstitvijo nisem bil zadovoljen. V zadnjem času me bolj poznate po mojem "nakladanju" tu na forumu, kot po samem teku in rezultatih.

Na tem teku sem bil prvič, sigurno pa še pridem na izboljšanje rezultata (pravijo, da je malenkost lažje, če progo že poznaš). Dejansko sem bil najbolj vesel na koncu dežnika, saj imam to smolo, da vse dežnike izgubim ali kje pozabim.

Čeprav uradno z Obivankenobijem ne tekmujem več, moram omeniti, da sem ga med tekom vodil za več, kot pol proge. Na cca 5,5 km me je ujel in prehitel, s tem je dobil dodatna krila, jaz pa drastično izgubo energije. Na koncu me je prehitel za full. Uradno je torej najin rezultat letos 3:1 zanj, oziroma njegovo leto, kot sem že napovedal.

Ne glede na dopuste, je to konkurenčno kar huda tekma. Npr.moj čas 37 minut za 9,4 km (3:56 min./km) je zadostoval šele za 49. mesto od 177ih tekmovalcev.

Vendar sem kasneje razmišljal o tem teku in ugotovil, da je dejansko trenutno takšna moja pripravljenost, kaj več niti nebi mogel pričakovati. Opiral sem se na konkretne podatke. Pred tekmo sem na solo treningu naredil test na 10km razdalji, za kar sem porabil 42 minut (vendar sem imel v roki 1/2 litrski bidon in okoli pasu pas z raznimi stvarmi). Če ta čas pretvorim v 9,4km, kot je bilo tu na tekmi, to pomeni čas slabih 39minut in pol. Če računam, da bi na tekmi lahko tekel vsaj 2 minuti bolje (1 minuta, ker je tekma, 1 minuta ker sem na tekmi brez dodatnih oteževalnih pripomočkov na sebi). Predviden čas na tekmi torej 37:30. Priznam, da sem pred tekmo gledal lanske rezultate in 3. v moji kategoriji je imel čas 37 minut, tako da sem že prej malo računal, da bi šel lahko 37 minut in toliko sem dejansko tudi šel, vendar je to glede na druge še vedno slabo. Nekaj časa bo očitno še trajalo, da spremenim miselnost tekmovati le s sabo in ne primerjalno z drugimi.

Dobitnikom medalj, čestitke.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

na spletnih straneh ŠD Lončar so objavljeni skupni REZULTATI in razvrstitev po KATEGORIJAH

Vsem skupaj še enkrat čestitke.

LP, MatjazV
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, moj 4. nastop v Lončariji sem odtekel po svojih željah, malo počasnejši začetek in potem stopnjevanje tempa še posebej v zadnjih kilometrih, kar je pomenilo, da sem za več kot dve minuti izboljšal svoj rezultat iz lanskega leta in dosegel svoj novi PB na tej progi, ki je sedaj 35.44 min :lol:
Drugače pa sončno, za moje pojme ne preveč vroče vreme, hiter štart, kjer je najbolj pospešil bobr :roll:, tae se je nekaj časa držal nazaj, potem ni mogel iz svoje kože in naju suvereno prehitel. Prvi km pretekel v času okoli 3.50, nekaj časa sva tekla skupaj z bobrom potem sem malo pospešil in do 6 km ves čas gledal taetu v hrbet :twisted: :shock: :lol:
Čeprav se je tudi meni zdelo, da sem letel kot "metak", kot se je izrazil edo - brko (edo, upam ,da se bomo kaj bolje spoznali na kakšni prihodnji tekmi), je v to zelo močni konkurenci zadostovalo komaj za 6. mesto v kategoriji... :shock: :oops: :twisted:
Po teku sem si v družbi bobra ter MatjažaV privoščil okusno enoločnico... :lol: in se okoli 9 ure odpravil domov...
V glavnem čestitke vsem za dosežene rezultate, predvsem MatjažuV, Damajanty ter Zajec-u za medalje :cast: :clap: :cast1: ter seveda tudi Taetu (vem, da s svojimi rezultati v zadnjem obdobju nisi preveč zadovoljen, tako, da upam, da boš kmalu našel izhod iz krize...) in bobru, ki odlično napreduje in se mi po rezultatih zelo hitro približuje :roll: :shock: (mislim, da bo jesen še pestra... :roll: 8) )
Organizacija ter predvsem objava rezultatov je tokrat potekala hitro in brez zapletov, tako, da drugo leto se zopet vidimo v Lončariji... :wink:

Lp!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA