Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau!
A je kdo gledal danes dokumentarec Fant, ki ni nehal teči (zgodba o štiriletnem fantku, ki teče maratone al pa boljš ultramaratone)? Čist grozno! :(

ninchi
Uporabniški avatar
 bobr
Ravnokar videl. Sem slišal o tem ampak sem šele zdaj videl ta dokumentarec.
To je čist nehumano izkoriščanje "talenta" :x. In mi jamramo pri teku nad 30 stopinj, sram nas bodi :bum:
Uporabniški avatar
 vigor
Na kratko, tisti "trener" je kreten in nima pojma o treniranju.
 wind
Nisem gledal, sem pa že enkrat videl posnetek. Ubogi otrok, dehidriran, v največji vročini mu tisti "trener" sploh ni dal vode, le malo ga je polival z njo. Ma kakšen talent, mati ga je prodala za nekaj dolarjev trenerju, ki ga je treniral z mučenjem. <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Budhia_Singh">klik</a>
No, trener je že dobil svoje. Par strelov.
 a nje ni
nečloveško!!! :evil: res, nimam besed ...
 bobsaap
Še posenetek če koga zanima,...

http://www.youtube.com/watch?v=frQDNf5EqeY

Tud meni se zdi po eni strani bolano, po drugi strani pa le na tak način lahko otroci iz revnih delov sveta, družin in okrožij prebijejo v svet vrhunskega športa,...to je verjetno en dokumentarec, takšnih podobnih in mogoče še hujših zgodb pa je na svetu sigurno na stotine, pa čeprav mi še za njih nismo slišali.

Žalostno ampak resnično!
Uporabniški avatar
 damajanty
V komentarjih pod posnetkom piše, da so njegovega trenerja medtem umorili (prispevek je star malo manj kot eno leto).
Otroka silit teč take razdalje (tudi, če mu je v veselje) je pretiravanje. Prav tako mu niso dajali normalne hrane, ampak nadomestke, ki mu jih je predpisal njegov strokovnjak za prehrano.
67 km je tekel brez vode pri 30 stopinjah; navadili so ga na 7urni tek brez vode. Ko jo je enkrat vmes pil, potem ko se je zgrudil, je bruhal. (iz komentarjev spodaj)

Toliko o ozadju takih malih asov, ki pridejo v napačne roke.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA