Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Frikica
Jaz sem včasih prakticirala tek zjutraj, ampa letos se pa ne zganem iz postelje. Prva dva tedna vročine je bila kriza zvečer, ampak zdaj sem se pa že navadila in kar normalno funkcioniram zvečer okoli 19-21. Moram pa s sabo nesti vodo, ker rabim zelo veliko tekočine v takih dneh.
Probam se vsaj skriti med drevesa (Rožnik, Golovec, PST).
@Majcha72: ja mestne ulice pa kar puhtijo, pa ni važno ob kateri uri. Se sploh ne ohladijo. Kje pa tečeš? Kar po mestu?
Uporabniški avatar
 majcha72
Jp, kar po mestu tečem. V bližini doma nimam kakšne resne alternative. En čisto kratek kos makadamskega PSTja, prečno čez polje še nekaj enega makadama, ki je ponoči zoprn, ker so grbinice in se ne vidi dobro, podnvi je pa čez polje sonce, drugega pa nič uporabnega. Kamorkoli drugam bi želela v Ljubljani, bi se morala zapeljat - na drugi konec mesta ali malo ven. To pa je preveč logistike pri treh otrocih in precej odsotnem možu za neko redno vadbo. Zato sem tudi izbrala tek - stvar, ki jo lahko začnem pred vrati bloka. Eno uro po štartu sem že stuširana spet lepo doma. :wink: Tečem pozno zvečer, je fino, ker so ceste prazne. V bližini imam nekaj mirnih stanovanjskih koncev in se preganjam po ulicah. Sem taka kot na slikici. Sopiham po črti. ;) Mi asfalt pravzaprav čisto paše, ker lahko enakomerno tečem, ni treba kar naprej prilagajati koraka kot na kakšnem zoprnem makadamu. Tale vročina je pa zoprna, zato so zdaj jutra moja. Sem nazaj, preden se moji zbudijo ;)
Uporabniški avatar
 solatka
Spet sem tu. Sem prišla po mal "tekaškega delodiša" :lol:

Še vedno ostajam na pozitivni nuli kar se teka tiče.

Včeraj sem se zavedela, da je nočna desetka že to soboto. MAMA MIA!!!!!!!!!! Joj joj joj....
Uporabniški avatar
 teka-teka
d.m.r. dober predlog za fotkanje. Če ne drugega, jaz osebno se bom počutila mal osamljeno, ker ni nobenega mojega tekaškega znanca na 10-ki. Sem skušala mal organizirat, pa nič :cry:

Drugače km pridno nabiram, tečem pa 2x z mojo tekaško skupino Klub Polet in 2x sama, čez vikend, če imam varstvo pade kaka tekaška tekma, drugače pa pozno zvečer, ker zjutraj ni varstva za malega črmlja.
Včer sem 10 km podelala v 49 minutah, je pa šlo za ravninski tek.

tako, da se za nočno desetko ni nič bat.
Uporabniški avatar
 d.m.r.
:arrow: Joj, teka -teka, skoraj me je s stola vrglo, ko sem videla tvoj čas na 10 km :!: :shock: Ti pa ti treningi pri Poletu dobro denejo! Samo čestitam ti lahko :laola . Njihov program poznam, saj mož prav tako trenira pri njih. Dobro vas "terajo", ni kaj. :wink: Mogoče se pa na Bledu le kje srečamo, v cilj bom pritekla kakšnih 20 min.za tabo :lol: .
:arrow: majcha 72, super si, da se pri 3 otrocih še tako tekaško angažiraš. Jaz imam 2, pa komaj spravim skupaj čas za tek. Pa kar malo sta ljubosumna na ta moj tek... Ko pa gre mož tečt, je pa vse o.k. :?
:arrow: solatka, kakršenkoli bo že naš tempo v soboto, bolje počasi, kakor pa sploh nič gibanja (tako se vsaj sama tolažim) :wink: .

Pred soboto se še kaj oglasim. Do takrat lp,
Dominika
Uporabniški avatar
 majcha72
d.m.r. napisal/-a: :arrow: majcha 72, super si, da se pri 3 otrocih še tako tekaško angažiraš. Jaz imam 2, pa komaj spravim skupaj čas za tek. Pa kar malo sta ljubosumna na ta moj tek... Ko pa gre mož tečt, je pa vse o.k. :?

Tale tek je tako fajn, da ostalo mirno počaka. 8) Ko sem se ga lotila, je pač prišel zelo blizu vrha prioritet. Opažam pa tudi, da sem po teku tako "naspidirana", da gre ostalo toliko lažje, da se odsotnost skoraj ne pozna.
Otroci načeloma ne komentirajo. Večja sta že šolarja, ju ne moti. Starejši, ki je bolj "znanstvenik" po duši, sprašuje kako in kaj pa številke ga zanimajo - časi, razdalje... Mala je pa še premajhna, da bi jo motilo. Pa itak grem običajno zvečer, ko so že lepo v mižulah ali zjutraj, ko so še v mižulah.
Uporabniški avatar
 Frikica
Ojla polžki!

Vidim, da niste vsi pobegnili na dopust, da kar pridno trenirate. :)
Jaz sem se danes podala na en "izi" tekec v hladu. Joj, kako je bilo prijetno, brez vročine, brez sopare, dihanje na polno. ;)
Zdaj bo pa treba malo počit za Nočno 10ko, nabrati novih moči...še kak daljši sprehod in bo sobota že tu.

@Majcha72: te zdaj čisto razumem, da si si izbrala kar ulice za tek. Kar uspešno še naprej.

@Teka-teka: tudi mene je malo vrglo, ko sem videla tvoj rezultat...si pa hitra za tole našo sekcijo. ;) No, sej rabimo pa navijače, da bodo pred nami v cilju in nas spodbujal še zadnje metre. :)

@d.m.r.: glede fotkanja se nismo nič dogovarjale, je pa še vedno čas za to.

Če ste za fotkanje Polžje sekcije na Nočni 10ki se lahko kaj dogovorimo... Bomo spet določile nekje, da se pofočkamo in pofotografiramo.
 mausi
ok, pupe kolk pa realno računate, da boste potrebovale na 10tki? Jaz sem si rezervirala zadnje mesto... :oops: gre mi bolj za to, da sem tam in ne za rezultat...se mi zdi, da sploh ne pašem v tole "polžjo" sekcijo, a je še kakšna počasnejša mogoče :oops: ?
Uporabniški avatar
 Frikica
@Mausi: dobrodošla v Polžji sekciji. Seveda tut tanartabl počasni Polžki so tle. ;)
Glede rezultata Nočne 10ke? Hm... Upam, da več kot 1h10min ne bo. Tempo tam okoli 7min/km, mogoče do 6:30min/km, če bodo noge hotle. ;)
Mi je pa predvsem važno, da bom uživala v teku. :D
Uporabniški avatar
 Tina1
hoj,
danes sem nardila še en krajši tek, mal več kot 5 km v točno 30 min. kr dobro zame, boljše kot zadnjič, tudi glede na to, da imam proti domu na koncu en dolg vzpon, kjer pa še potegnem in skor šprintam. je pa blo res prijetno hladno danes in upam, da bo na Bledu tudi. tam pa bi želela teči do 1h 5 min. zdej pa tekaški počitek do sobote, mogoče bom pa malo rolala vmes.
lp
Uporabniški avatar
 majcha72
mausi napisal/-a:ok, pupe kolk pa realno računate, da boste potrebovale na 10tki? Jaz sem si rezervirala zadnje mesto... :oops: gre mi bolj za to, da sem tam in ne za rezultat...se mi zdi, da sploh ne pašem v tole "polžjo" sekcijo, a je še kakšna počasnejša mogoče :oops: ?

Mausi, sva že dve. :)
Jaz tečem po 13 tedenskem programu, na koncu naj bi pretekel 10 km v 1 uri. Si mislim, da ljudje, ki to sestavljajo, že vejo. So tudi vedeli, da si na začetku 7. tedna pripravljen na 10 minut teka. Jaz nisem bila prepričana. Pa je šlo. Petkrat - z minutko pavze vmes. :D Tako da jaz jemljem ta čas kot orientacijo zase. Neskončno srečna bom, če pretečem od štarta do cilja, predvidevam čas nekje okrog 1 ure, pa se pri času ne mislim niti sekirat, če bo daljši niti skakat do stropa, če bo krajši. Tista štart/cilj naveza bo moja zmaga. :)
 mausi
majcha72 napisal/-a: Tista štart/cilj naveza bo moja zmaga. :)

no to je tudi moj moto, da pridem skozi cilj, čas mi niti ni pomemben, malo bo teka, malo pa tudi hoje :lol:

torej tista zadnja sem jest!
Uporabniški avatar
 majcha72
Sama pri sebi sem sklenila, da če grem na tek, bom tekla. Hoje ne bo sploh. Pa da vidimo, ali se lahko držim sklepa ali ne. ;)
 mausi
majcha72 napisal/-a:Sama pri sebi sem sklenila, da če grem na tek, bom tekla. Hoje ne bo sploh. Pa da vidimo, ali se lahko držim sklepa ali ne. ;)

no pri meni bo tudi hoja vmes in se ne sekiram, bom poskusila čimveč tečt, ampak nimam pa plana supustit duš'ce
Uporabniški avatar
 teka-teka
Nimam dobrega dneva za vsak tek, ki se ga lotim. Onih 49 min je bilo mal izjemnih, fora je v tem, da sem vedno imela merilec narobe kalibriran in sem vedno več pretekla(dober trik, ni kaj), ko sem si merila razdaljo in čas. tTko, da semtokrat tekla s kolegom, ki je preverilz adevo, pa je šlo.
Nočna 10-ka, upam, da ga odtečem pod uro. Koliko manj pa je odvisno od zapisanega zgoraj, pa levo stopalo ima buhtel na podplatu, tako, da že 2 dni nisem tekla in grem danes v pogon.
Važn mi je sobotni odklop, pa če se bomo še dobile, bo toliko bolje. Če bi imela 10 kg manj, pa najbrž res ne bi bilo doleme in bi mirno zapisala manj kot 50 min. tako pa... :evil:
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA