prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Saj ni boljše ali slabše "igračke".
Vsaka ima pač svoje pomanjkljivosti.
Idealne pa žal (še) ni na trgu...
Prav kako kot ni idealnih tekaških copat...
Pa idealnih...

Mi pa je všeč, da se odkrito o teh zadevah informiramo.
Jaz sem do nedavnega mislil, da so Polarji brez napak...

Pa zanimiva je tudi da slovenska značilnost, da običajno vsak hvali tisto firmo, ki jo nabavi.
Na napake pa kar pozabi. Objektivnost pa taka...

Jaz sem imel FR 301, imam FR 305 in tudi FR 405 si bom verjetno omislil.
Kljub vsem napakam..
Pač trenutno ni na trgu izdelka, ki bi mi bolj ustrezal.
Uporabniški avatar
 klatez
javaman napisal/-a:Iz Garminove FAQ strani:

Question:
How do I change the battery in the Forerunner 405?

Answer:
The battery for the Forerunner 405 lasts for several years. If your battery needs replacement, please contact your local Garmin repair facility.

Je baterija res problem?

Za FR 405 ne vem.
Pri prejšnjih pa je problem korozija kontaktov.
Če to uniči baterijo ali ne, pa ne vem.
Dejstvo pa je, da takšen FR dela samo, če je priklopljen na elektriko.
Uporabniški avatar
 Vreme
Rešitev: ura za triatlonce :?:
Uporabniški avatar
 kmma
Še moje mnenje o tej 405-ki, ki ga imam cca. mesec dni. Razlog za nabavo (in menjavo Polarja S625X) je bil predvsem v tem, da poleg teka grem še na kolo (specialka + gorc), pa na skike, pa še kam v hrib. Pri polarju sem imel foot pod, pa dva kompleta za kolesa, za skike pa ga tako ali tako nisem mogel uporabljati. No ja, pa dodatni razlog za nabavo, ker so mi pač všeč te nove igračke. Skratka, zadeva mi je všeč, zaenkrat nisem imel problemov kljub dvema tekoma po kar močnem dežju. Edino enkrat se mi je zadeva zaciklala; pa je malo daljši pritisk na oba gumba naenkrat to težavo odpravil.

Plusi in minusi - moje osebno mnenje:

- slaba, nepregledna navodila (v primerjavi s Polarjevimi)
- slab pašček, predvsem prekratek del paščka, kjer je zaponka (Polar S625X ima cca. 2 cm daljšega)
- slab akumulator (Garmin pravi, da vzdrži cca. 8 ur; vendar ga je treba glede na moje izkiušnje po cca. 4 urah treninga napolniti)
- od časa do časa se urca nekam zacikla in postane neodzivna (preverjeno tudi po drugih forumih); meni je enkrat popolnoma "zmrznila" in šele po kakšni uri je potem pomagal precej dolg (skoraj minuto...) pritisk na oba gumba hkrati. Predvidevam, da je software nestabilen, bomo morali pač počakat popravke.
- ni alarma za nastavljen max. ali min. utrip (mene sicer to ne moti.., poslušam muziko med tekom)
- slaba točnost za nadmorsko višino
- ni možnosti, da se vse razne nastavitve opravijo na računalniku, recimo v programu Garmin Training Center in se potem to kot paket prenese po brezžični povezavi v uro. Tako pa je zdaj potrebno "tapkanje" po uri in vnašanje nastavitev. Mukotrpno delo, ki kravžlja živčke....

+ ob nizkem nivoju akumulatorja ura samodejno izklopi zaslon, medtem ko podatki o lokacijah, utripu in hitrosti še vedno tečejo. To se mi je že dvakrat zgodilo.
+ relativno dobra očutljivost GPS sprejemnika (tura s kolesom v Kamniško Bistrico in hoja na sv. Primoža brez problemov; mogoče napaka na manj kot 1% poti)
+ hitra aktivacija GPS signalov
+ enostaven in hiter prenos podatkov iz ure v računalnik; dovolj, da prideš v sobo, kjer je PC in že vse dela samo od sebe.

lp Miran
Uporabniški avatar
 javaman
Lahko si narediš napredni trening v Garmin Training Centru (GTC), ki ti določa tek v določeni srčni coni, ki si ji lahko celo izmisliš kot neko novo s svojo MIN in MAX vrednostjo.

Meni pašček ravno prav paše - uporabljam 5 luknjo. Ne vem, kako bi šlo z malo bolj širšo roko.

Pri navodilih ne vem, kaj bi lahko še kaj več povedali. Res je, napredni trening je praktično spuščen, ampak mogoče zato, ker se ga ne nastavlja na uri :?:

Sam sem imel drugačne izkušnje v zvezi z nastavitvijo. Ker uporabljam 3 računalnike in ker nisem na enemu GTC nastavil prave teže, mi je GTC sam povozil nastavitve na uri. Torej profil se lahko nastavlja na PC-ju.

Slabost je ta, da moram pot, ki sem jo naredil, najprej dati na GTC in potem spet nazaj kot route. Direktno ne gre.

Ko uporabljam route in tekmujem s sabo, vedno tekmujem s prvim rezultatom. Bilo bi super, da bi virtualni partner uporabljal najboljši pretekli rezultat.

Enkrat, ko sem prtisnil LAP tipko (ponavadi jo ne uporabljam), se mi je ura resetirala.

Težko je predvidevati, kdaj dati polniti uro. Za dolge teke verjetno res že pri 20%.
 spitbox
Zdravo! Že dolgo niste nič povedali kako ste uporabniki zadovoljni z Forerunner 405? Ali se vas je zbralo 10, da ste ga ceneje kupili. Jaz sem tudi kandidat v kolikor bi bila cena nekoliko nižja.
 JAG
Jaz sem zelo zadovoljen...Vse kar rabim, dela super...Satelitov ne izgubi tudi v ne vem kakem gostem gozdu...

Tečem po potkah za katere sploh nisem vedel...Course si naredim na mapmyrun in gremo...

Več kot zadovoljen...
 JAG
Jaz sem zelo zadovoljen...Vse kar rabim, dela super...Satelitov ne izgubi tudi v ne vem kakem gostem gozdu...

Tečem po potkah za katere sploh nisem vedel...Course si naredim na mapmyrun in gremo...

Več kot zadovoljen...
 nana
@spitbox: se mi zdi, da se je večina odločila za nakup v Hervisu. S popustom (kuponom) pride 289 eur.
Uporabniški avatar
 javaman
Ena kritika:

Nosim jo povsod. Ker pa prej nobene ure nisem nosil, jo dostikrat butnem ob steno ali vrata. Kovinski obroč počasi dobiva črno barvo :?
 spitbox
A še je možno dobiti je ta kupon? Verjetno težko kaj? Več kot 300€ nisem pripravljen dat za uro, do 300€ pa jo kupim takoj :P
Uporabniški avatar
 alasska
javaman enake težave imam tud sama :cry: :-((
Uporabniški avatar
 javaman
Ne vem, če že veste, ampak popravki (firmware upgrade) za FR405 so že gor na Garminovi strani. Sam sem jih že uspešno namestil.
 JAG
hmm..nekak ne najdem. Kaj pa vsebuje ta upgrade?
Uporabniški avatar
 javaman
https://buy.garmin.com/shop/store/downloadsAgree.jsp?product=010-00658-10&cID=142&pID=11039

Tukaj se strinjaš in na naslednji strani klikneš na UPDATE SOFTWARE.

Potem se update pošlje na ANT Agenta. Ta pa čez nekaj časa začne komunicirati z napravo (Transferring Data, Loader Loading, Software Loading).

Software version: 2.10
GPS: 2.10

Ali lahko kdo pogleda, kaj mu prikaže sedaj?

Pa še nova verzija Garmin ANT:
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3743
Za update priporočajo najnovejšo verzijo.

Pa še to:
Forerunner 405
Power Save Mode software ver. 2.20 - 06/12/2008
Fixed problem where some units would not stay in power save mode longer than a minute.
(This version can be downloaded from: Garmin Support Download Section)
Ver. 2.10
Changes to support manufacturing.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA