Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Radolca
sej res, pa tisti ki beleži rezultate na 10 km naj popravi moj dosežen čas. Do sedaj sem imel 43:21 iz jeseniške desetke, ki ja bila "kukr da" samo 9,7 km. Zdaj pa imam 43:21 z blejske desetke :)
Uporabniški avatar
 Sončka
Hoj,
lušno je bilo. Organizatorjem uspel dogodek, se jim najbrž kar smeje, ko jim je upelo privabiti toliko navdušencev že drugo leto. Res je bilo lepo. Drugo leto sigurno spet pridem, saj je tale tekma ena lepših...
TF smo pa tudi že prav lušni: ne da bi bilo treba kaj dosti dogovarjanja in pregovarjanja, se najdemo na kupu in se družimo; pač tisti, ki jim to v danem trenutku paše ali ima možnost, če ne pa se srečamo ponovno kdaj drugič...
Wega, nerazpoznaven si! :shock:
Bobr navijali smo zate, a so bile Jakičine želje premočne! :wink:
Pegaz, uživaj na dolgem potovanju!
Dannae, ... ti pa mal več športaj! :wink:
Tae, hvala bogu, si bil spet prešerne volje. :D
Jaz pa ne vem, kdaj bom šla spet na tekmo, ker mi je tale tek pošteno že prišel do grla... Takle mamo...
Lp. Sončka.
Uporabniški avatar
 MarP
Zdravo

Evo podpišem se pod poročilo Pegaza in Janeza Ferlica. To je res tekaško družabna prireditev leta. Kot pravi Radolca samo pir je tekel prepočasi. Radolci hvala za zajca, ampak ga nisem mogel držati, čeprav sem lanski rezultat izboljšal za 7 min in pol. Radolco poganja pivo in je neulovljiv. Na koncu te je Tae iskal, da bi častil pivo, vendar te ni bilo videti.

Čestitke za odličen rezultat tudi našemu Veselemu planšarju Ladotu in njegovi boljši polovici.

Skratka vse je bilo MEGA.

Lp
Marjan :lol:
 Jožko
Bravo Vitezi!
Škoda, ker mi letos ni uspelo se udeležiti nočne 10, imam pa informacije iz prve roke, da je bilo vse tko kot mora bit. Čestitke tudi s strani Kerlcov iz prelepe Baške grape :!:
Uporabniški avatar
 Fotr
Če parafraziram Churchilla, da še nikoli ni tako majhna skupina ljudi (angleški piloti) naredila toliko dobrega za človeštvo, to velja tudi za Nočno 10ko. Ne pomnim, da bi majhna skupina entuziastov in tekaških navdušencev (Vitezi dobrega teka) naredila toliko lepega, toliko užitka, veselja, tekmovalnosti, dobre volje in odličnega vzdušja za nepregledno množico tekačev in navijačev.
:D
Takorekoč, vse je delovalo. Prevzem vrečk brez problema, v vrečkah vse po spisku, bogata vsebina, če se je zgodila kakšna napakica, je bila takoj popravljena. Parkirišča polna, da že dolgo tega. Mogoče samo za Blejsko noč. Vitezi so s prijaznostjo in strokovnostjo za vsakega našli parkirni prostor.
Nočna 10ka je postala prireditev, pravzaprav dogodek, ki se lahko meri z najbolj tradicionalnimi. Blejska noč, Kmečka ohcet, Okarina, Glasbeni festival, Kravji bal, Veslaška regata, skoraj ostajajo v senci atraktivne Nočne 10ke.
Proga je bila opremljena z vsemogočimi svetlobnimi telesi od bakel do žarometov. Redarji, ki so bili obenem še navdušeni navijači, so z rdečimi lučkami na glavi skrbeli, da je ne bi nekdo ubral po bližnjici preko Otoka do cilja. Oznake so bile vse v viteškem stilu. Naglavne svetilke, ki smo jih tekači dobili v vrečkah so svetile tako močno, da bi rabili še sončna očala in kape z zatemnjenim ščitnikom, da nas ne bi slepilo, poleg tega pa še kremo za sončenje, da ne bi staknili še kakšne opekline. Še dobro, da smo nekateri svetilke pozabili, nekateri pa so jih prižigali samo za pogled na uro. Če bi pa imelo vseh tisoč tekačev naenkrat prižgane svetilke, bi zagotovo takoj dobili protest iz vesoljske postaje, da s svetlobo motimo delovanje Hubblovega teleskopa.
Odlična novost, start in prvi del teka po cesti, tako da se je kača tekačev do tunela že zredčila in počasnejši tekači nismo nič ovirali hitrejše, zato je marsikdo tudi dosegel svoj najboljši čas. Prijetno presenečenje je bilo tudi močno navijanje turistov na hotelskih terasah, obiskovalcev Bleda in sprehajalcev. Ko sem pretekel prvi krog, me je v cilju pričakalo tako huronsko navijanje, da me je v drugi krog vrglo kot iz katapulta. Švignil sem kot ameriški tomahawk in zdelo se mi je, da za mano slišim enak glas kot ob izstrelitvi rakete. Tudi nisem vedel, da me pozna toliko hotelskih gostov in gledalcev, ki so vpili, dajmo fotr. Mogoče me ne poznajo, samo videli so da jo en fotr šiba okoli jezera kot zmešan. Kakorkoli, mene je vse samo podžigalo in užival sem v teku in navijanju kot že dolgo ne.
Posebej naj omenim nekaj sotekačic, s katerimi smo nekaj časa tekli skupaj, potem pa so potegnile naprej ali pa se je meni posrečilo, da sem dobil zagon in tudi ušel. Lepo je bilo teči z vsemi. Lepo se je bilo tudi pogovarjati s forumci, ki jih že dogo nisem videl ali srečal. Tako je bilo debate dovolj pred startom, med tekom, na cilju, na zabavi in kjerkoli. Niso me samo malo bolele noge od teka, ampak tudi grlo zaradi množičnega čvekanja.
Na cilju spet navijanje, nenavadna kolajna, kremšnita, gašenje žeje, Joške vn, rezultati takorekoč takoj. Vsi Vitezi in Vitezinje zelo prijazni, takoj pripravljeni pomagati, v vsem ustreči in se poleg tega veseliti in z veseljem organizirati dogodek kot je Nočna 10ka, to je lastnost dirke, kakršno le stežka najdemo še kje drugje. Takoj se čuti, da je tek organiziran z veseljem in dobro voljo, čeprav vem, koliko truda, dela prizadevanja, moledovanja in prošenj je potrebno, da se tak dogodek zažene. Zaradi tega človeku taka tekma sede v srce in si takoj reče, naslednjič zagotovo spet pridem. Tudi jaz tako pravim.
Čast in slava ter dolgo življenje Vitezom dobrega teka.
:laola
 maj
Hvala vsem za poročila, posebej Pegazu ker je lepo povzel za vse nas ostale (mimogrede, ani to prav lepa manira ki bi lahko zakon postala? mislim da se ena "uradna oseba" od Tekaški Forum zahvali in tud pograja kar je treba) No Vitezi so tako uspešni da je že skoraj mal kičast, in prav je tako, sej smo si zaslužil tud eno tako tekaško prireditev ane! Kapo dol skratka, tud z moje glave. Jest sem se prilagodil počasnejšemu tempu prijateljice, ki se v kratkem sklene pridružit TF :?: , pa sem uspel naredit nekej slik iz roke med tekom, zlasti sem bil vesel razigranih navijačic ob progi. Tudi na cilju so slike posnete še v žaru teka in s potno roko, pa se opravičujem za malo manj natančen fokus. Prav posebej sem pa ponosen na Mici z osvojeno medaljo in Nado z lento Miss. Imeli smo se fajn, slike povejo (skoraj) vse...
SLIKE so pa tu: http://picasaweb.google.com/maj1969/NoNa2008Bled
Uporabniški avatar
 pajo
Bled res leze pod kožo tako, da 2x za rečt če ne bom spet 17 avgusta spet tukaj ampak takrat upam, da v družbi poleg žene še hčerka. Včeraj delal družbo ženi in njeni sodelavki tako, da čas sploh ni bil v prvem planu apak zgolj lepo druženje in uživanje v lepotah pokrajine. Zadnja 2km sta pa bila moja po mili volji. Pridemo še samo če bomo zdravi! Hvala Vitezom za vse kdor pa je pred štartom izbiral stopnjevanje z glasbo :cast:
Uporabniški avatar
 Laufer
Včeraj je bilo zelo lepo. Že pri dvigu startne številke sem bil takoj razkrinkan. Povem samo katero številko bi rad, pogledajo v računalnik in že sledi odgovor, hja Laufer a ti greš z nami v Berlin.
Lep dan, katerega je pokvarila samo strežba pri kosilu v bližnjem lokalu. :cry: , hrana zelo dobra, samo natakarji :roll: .
Ja s Špelo sva udarila kar hud tempo v prvem kilometru, sem jo moral bremzat, tako da ji je ostalo še kaj moči za ciljni finiš.
Proga: Garmin 405 9,904 km, Taetov Garmin 50 foodpod 9,90 km. Glede 405 nekako opražam, da vedno pokaže kakšnih 10m manj na 1 km in sem v cilju vedno pred njim :lol: . Proga ima sigurno točno 10 km.
Današnji PST je bil po njegovo dolg samo 31,8 km in ne 32,8, res pa je da je bila ena mala bližnica.
Še pridemo, drugo leto po PB na tej progi.
Uporabniški avatar
 izzardly
Vitezom hvala za lepo tekmo in odlično organizacijo, Forumovcem hvala za družbo na progi! Bilo je nepozabno! :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Itak je blo dobr bos laufat :lol: :lol: :lol: :wink: , razen dveh žuljev ki so ostali za spomin.Prva izkušnja je bila pozitivna.
Seveda pa ste vsi povabljeni že letos na naslednji 4.Tek po ulicah Krope 2009.In pa na mega 3.nočno 10tko Bled to bo super druženje!
ČAO!
Uporabniški avatar
 BO-JAN
okrog nočne desetke so se razpisali že moji predhodniki predvsem pegaz in fotr sam lahko dodam le ODLIČNO V VSEH POGLEDIH Slika

LP Bojan

ps: letos smo sodelovali že trije člani družine, mogoče bomo na 3. nočni desetki že štirje (mogoče res ne vsi na 10km pa vendar) važno je da se mamo fajn
Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da najprej sploh nisem imel namena iti na to prireditev, mi sedaj ni niti malo žal. Bilo je super iz treh vidikov:
-organizacijskega :arrow: odlično 5 (če še ne vem kako razmišljam, ne najdem popolnoma nobene pomanjkljivosti ali napake)
- družabnega, srečal zelo veliko poznanih, s katerimi smo malo debatirali, dejansko sem se med 1000 glavo množico počutil prav domačega. Nebi vseh našteval, da nebi koga užalil.
- tekmovalnega; plan sem imel pod 40 minut, kar je uspelo za las

Še kratkta zgodbica kar tako: kot veste sem jaz zavedni član tekaškega foruma, zato se na večjih prireditvah vedno kažem v opremi tekaškega foruma. No, včeraj sem bil namenoma v civilu, kot jaz temu pravim, da sem sprobal skrite sposobnosti našega Radolce. Obljubil sem mu namreč pivo, če me najde v tej množici, brez da bi imel majico, na kateri piše "tae". Ljudje, ki sem jih srečal, so me spraševali o moji opremi, jaz pa sem jim povedal tudi to zgodbico. Skratka Radolca, jaz te nisem videl, skrival se ti tudi nisem, očitno pa me tudi ti nisi opazil. Več sreče prihodnjič. Kar se pijače tiče, pa ni problema, kadarkoli in kjerkoli.

Zdaj imam v planu tekmovalno pavzo do septembra. (Bomo vidl, če bo res tako).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA