Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Tina1
Ojla,

da se še kaj tukaj oglasim. Po Bledu sem šla samo enkrat tečt, včeraj pa mi je gleženj po prvih 50 metrih malo načrte prekrižal, danes pa je dež :(
Sicer pa sva se s fantom že prijavila na tek okoli Bohinjskega jezera in bo treba še kej potrenirat do takrat.
Vmes greva v Berlin, pa bova že gor našla kak fajn park za tekat. :)
Uporabniški avatar
 solatka
Hej Polžki!

Kakšno zatišje je zadnje dni na forumu.
jaz še vedno počivam po nočni desetki :lol: Pa blažim prehlad, ki sem ga staknila nekje na poti iz Bleda do Ljubljane.

Za tek mi je pa mal zmanjkalo energije. :evil: Ampak se bom počasi spravila v red....
Uporabniški avatar
 teka-teka
Ta teden je za mojo ekipo namenjen regeneracijski trening tako, da smo mel v torek en mal bolj izi trening 10 km. Včeraj pa sem namenila čas fartleku in tekaškim vajam, ker imam čisto zanič tehniko. Moj oče mi je že zdavnaj rkel, da sem podobna dirjajoči hijeni.
Čas je, da zadevo mal izpilim. Ko smo si zadnjič ogledali posnetke naših tekov, je bilo res žalostno. :cry: :cry: :cry:
Danes trening v vsakem vremenu, v nedeljo pa morda ena krajša dirka, ampak v klanec... :shock:
Uporabniški avatar
 d.m.r.
Hojla, polžki!
:arrow: Tudi pri meni je ta teden bolj na izi, vsaj kar se tekanja tiče. V torek sem naredila svojo standardno 8-ko, zdaj pa so moje misli bolj kot na tek usmerjene proti morju in dopustu :) . Seveda gre moja tekaška oprema z mano, bom poročala, kako mi bo načrtovano uspelo.
:arrow: Maša, lepo te je bilo po dolgem času brati na naših straneh. Upam, da ti priprave na poroko ne bodo vzele vsega časa in ti ga bo
kaj ostalo še za tekanje :wink:.
:arrow: Teka-teka, s svojimi poročili si pa pravi profi v naši sekciji! Sem morala moža vprašati kaj je fartlek :oops:. Bom pa zdaj na dopust vzela nekaj tekaške literature, da malo razširim svoja tekaška obzorja :wink: .
:arrow: Ksenija, tudi meni se je že zgodilo podobno, da sem mislila koliko sem pretekla, pa je bilo kar nekaj manj kot sem pričakovala :?.

Polžki, prijeten tek in lp. Se vam javim, ko se vrnem z dopusta.
Dominika

P.s. A kdo (poleg mene) že pogreša Lenči in njene "smetke"?
 wind
solatka napisal/-a:az še vedno počivam po nočni desetki Laughing Pa blažim prehlad, ki sem ga staknila nekje na poti iz Bleda do Ljubljane. Za tek mi je pa mal zmanjkalo energije. Evil or Very Mad Ampak se bom počasi spravila v red....

V tekaškem žargonu se takšno stanje opiše drugače, npr "uspešno zaključila 3. ciklus treningov, zdaj pa je na vrsti krajše regeneracijsko obdobje"... :D :twisted:
Uporabniški avatar
 solatka
wind napisal/-a:
solatka napisal/-a:az še vedno počivam po nočni desetki Laughing Pa blažim prehlad, ki sem ga staknila nekje na poti iz Bleda do Ljubljane. Za tek mi je pa mal zmanjkalo energije. Evil or Very Mad Ampak se bom počasi spravila v red....

V tekaškem žargonu se takšno stanje opiše drugače, npr "uspešno zaključila 3. ciklus treningov, zdaj pa je na vrsti krajše regeneracijsko obdobje"... :D :twisted:

Wind hvala za razširjanje mojega "tekaškega" :lol: žargona.
Sam tole krajše regeneracijsko obdobje je pri meni mal razvlečeno.
Verjetno (v tekaškem žargonu seveda) že počivam za Ljubljanski maraton :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 solatka
d.m.r. napisal/-a:
P.s. A kdo (poleg mene) že pogreša Lenči in njene "smetke"?

Jaz...itak. Je taka huda resnost na temi, ko ni Lenčinih slikovitih prispevkov. :wink:
Uporabniški avatar
 Frikica
Oj Polžki!

Pa je za mano drugi "trening" ta teden. V torek so noge kar same letele, sem bila kar presenečena, da je bil AVG tempo okol 6:00. :shock:
Danes sem se pa vlekla, nikamor ni šlo. Še klancu sm se vdala. :oops: Me daje tale pritisk, še med tekom se mi je na pol spalo.
No, bo pa drugič boljše. ;) Jutri malo počitka, v nedeljo pa ena daljša turca. :)

PS: Jaz tudi pogrešam Lenči...očitno še vedno uživa na dopustu. :)
Uporabniški avatar
 Tina1
Jaz pa sem danes naredila 10 km, na tej moji trasi najboljše do sedaj. Po 21h je že kar tema, pa malo nevarno za po cesti tekat, se moram drugič spravit najkasneje ob 20h. Med tekom poslušam glasbo, me malo zamoti, da ni tako enolično, ko tečem čist sama. V nedeljo grem verjetno na en hrib, pa ne tečt ;)
Uporabniški avatar
 Ksenija
Ksenija napisal/-a:punce me sprejmete med polžke? danes na poti reševala polžke, oz. skrajšala pot čez cesto... sem pa ponosna nase - PRVIH 10 km - ura in dve minutki ;) s tem da se nisem mogla upret prvim gozdnim jagodam :oops:
tko jutro se je pričelo enkratno :lol:

:juhuhu:
57.44 minut
pa nove copate mama tralala hopsa sa. sam upam, da bo noga jih tud vesela tralala
Uporabniški avatar
 Ksenija
pa še nekaj sem razmišljala - prvih pet km je trasa skoz mal v nagibu, čisto rahel klanček - porabila sem 35 minut... nazaj grede sem pa rekla sama sebi pa da vidimo koliko si res sposobna... tko da tole konec koncev je super rezultat... anje anje
jutr zjutri mam pa namen it tečt v novih nedeljskih coaptih po trasi Zagorskega teka... pa da vidim...
javim ;)
Uporabniški avatar
 Frikica
@Ksenija: čestitam za tale rezultata. :clap: Kar še tko naprej... Jaz tudi upam, da mi enkrat uspe tam okoli 60 minut. Samo bo treba kar še trenirat.
A imaš za ob nedeljah tazahmašne copatke? :lol:

Daj, poročaj kakšna je proga Zagorskega teka, ker me mika tale tekec. :)
Uporabniški avatar
 solatka
Ksenija čestitke tudi od mene. SUper rezultat.

Jaz pa ... eh... bom rekla samo tole. Pogrešam kakšne tekakške navdušence v mojem kraju, ki bi me prisilili it tečt. Res.

P.S. Me zanima kaj je s tistimi slikami, ki jih je obljubljal gospod fotograf na nočni desetki?
Uporabniški avatar
 Ksenija
hvala punce
Solatka, mogoče pa je v bližini kdo ki bi mu prav prišla družba na teku?

Tako, pa sem šla pogledat to progo. No ja... verjetno se čuti včeajšnja 10tka ko sem res tekla na polno, danes tud počutje ni najboljše, pa men je ta cesta tko dolgočasna, pa avtomobili... jst mam raje naravo, pa makadam, pa tko ;)
v glavnem - Frikica, to je glavna cesa iz trojan dol do Zagorja, pretežno ravna bolj kot ne vidi navzdol ;) težava zna bit popoldanska ura, zarad sonca... pretekla sem pa v 01:07:59. močno upam, da gre na tekmi to hitreje ;)
aja nedeljski copati oz tazahmašni (ej nove cunje se za k maši oblečejo anje) so se super obnesli... res. zaenkrat fajn nakup bil tole :)))))
pa še poročilo - ta teden polžek Ksenija pretekel 33 km, naredil en dolg pohod - 6 ur hoda. V tem mesecu je pa za menoj 78 km teka... bravo jst ;)
 ajka
Zdravo,

sem se kar k tej debati priključila, saj menim, da ravno sem še nekako spadam.
Sem namreč nova na forumu, sem me je prinesla odločitev, da tudi sama začnem teči. Imam kup vprašanj, sem malo iskalnik uporabila, pa ne vem, ali kaj narobe delam, nikoli mi ne vrže rezultatov ven...

Seveda so moja vprašanja v zvezi z začetkom teka podobna vprašanjem drugih...
In sicer, če se bo komu dalo...
- katera ura je najprimernejša za tek?
- koliko v začetku teči/priporočljivo/tudi kolikokrat tedensko?

Hvala za odgovore.

Upam, da bom vztrajna, kolikor namreč berem, se po teku počutje zelo izboljša, jaz pa kot mama enoletne "tekačice" res potrebujem dozo dodatne energije.

lp
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA