prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ravno je čas razprodaje in razmišljam o nakupu kakšnega tekmovalnega modela copat za tekme in hitrostne treninge. Sem zmerni pronator in lažji tekač in iščem kaj temu primernega.
Najbolj sem zaenkrat zadovoljen z Asicsovimi copati (GT2120 in GT2130) in sem tudi gledal njihove modele.
V oči mi je padel Asics GEL DS TRAINER 13, pa me zanimajo izkušnje.

Seveda pa sem odprt tudi za kakšne druge predloge :) .

Hvala za predloge in nasvete.

lp
Uporabniški avatar
 dexi27
Jaz sem te copate letos dobil podarjene in sem jih stestiral v vseh pogojih in sedaj kaj naj rečem.
Copat je res lahek, ima zračen zgornji del in je res namenjen za hitre teke po mojih izkušnjah do maratona, najprimernejša podlaga je asfalt ali lepši makadam. No jaz sem z njimi odtekel tud 100ko v Švici, a to je za njih malo prevelik zalogaj, vem da bi se Nike skaylon bolje obnesli.

Ne vem a po moje so predragi, glede na to kaj nudijo, je cenejša opcija Nike skaylon, sploh zdaj ko sem videl, da so občutno cenejši zarad znižanja :wink:
Ali pa sem kot rekreativec nimam dovolj izkušenj, da bi znal izrabit vso tehnologijo, ki jo nudi ta copat :oops: .
Pošteno povem, če bi jih moral sam plačat si jih nebi kupil.
Uporabniški avatar
 IČA
Hvala za mnenje dexi27. Tudi za bobra sem slišal, da ni bil preveč zadovoljen.
Z Nike copati ne bom več riskiral, sem letos spomladi izgubil skoraj tri mesec, da sem ugotovil, da so vzrok nekaterih bolečin.
Mogoče bom pa nabavil še ene GT 2130, ki bodo samo za tekme. Odločiti se pa moram pred koncem razprodaj :P .

lp
 Alek
Nike skylon res veliko tekačev hvali, ampak niso to za nevtralen tip stopala? Se mi zdi da niso glih za pronatorje. Meni zelo zelo pašejo asics modeli, lani sem kupil 2120 in letos 2130 in so zakon. A so skylonke za blage do zmerne pronatorje ali ne?
A ima kdo kaj prakse okoli tega?
Uporabniški avatar
 bobr
IČA napisal/-a:Hvala za mnenje dexi27. Tudi za bobra sem slišal, da ni bil preveč zadovoljen.
Z Nike copati ne bom več riskiral, sem letos spomladi izgubil skoraj tri mesec, da sem ugotovil, da so vzrok nekaterih bolečin.
Mogoče bom pa nabavil še ene GT 2130, ki bodo samo za tekme. Odločiti se pa moram pred koncem razprodaj :P .

lp

Moje mišljenje: sam stran od Asics trainer :oops:. Že od samega nakupa modela 12 se mi noga nikakor ni navadila na obliko. Blažene so dovolj, nekaj gela naj bi bilo vendar na vsaki tekmi sem trpel. Sploh po cca 500km pretečeni razdalji sem vse bolj čutil pekočo bolečino na podplatu. Kot da bi gel odpovedal in da izgubljajo blaženje. 13ka ni pomojem nič boljša.
Po temu "trainerju" sem šel v lov za lahkih copatom. Brooksa še ni v sloveniji v polni dobavi kot bi moral biti zato sem pristal na Saucony Grid Sinister. Zdaj je ta model celo v akciji v interšportu z 50% popustom znesejo le 50€. Me mika da bi šel po rezervni par...
Uporabniški avatar
 dexi27
Glede NIKE SKAYLON, lahk rečem, da so bolj za nevtralne tekače, al pa za supinatroje, za pronatorje, pa bolj ne ko ja, ampak, če pa jih imaš sam za tekme, pa po moje gre skoz.
Jaz mam problem, ker proniram samo z eno nogo, pa pol znucam samo en copat, drugega pa ne, pol pa me začne bolet mišica, takrat pa vem, da so za stran.
Sem pa glih danes nabavu Asics GT1130, ki pa so pronatorski model, pa bom vido kako pa kaj, itak pa jih bom mel sam za treninge, so malo bolj blaženi in temu primerno težji.
Seveda, pa je po moje tud treba izbirat glede, na teke oz. dolžine, pa tud na težo tekača.
Ja prava matematika, ampak največ pa so izkušnje, pol pa vsak zase najbolj vidi kaj mu odgovarja.
Uporabniški avatar
 IČA
Saucony Grid Sinister zgledajo zanimiv, škoda da so za nevtralne tekače. Raje imam malo podpore proti pronaciji, sploh levo stopalo mi malo bolj obrača, pa še težav z zvini gležnjev se nikakor ne morem rešiti.
Verjetno se bom na koncu odločil res še za ene GT2130, nekako mi Asics najbolj ugaja. Sicer katere druge znamke razen Nike (Air triax structure 11) niti nisem preiskusil, samo me trenutno ne mika eksperimentirati. Skylon sem probal na nogo, pa je zame res malo premalo podpore, teža pa je kar OK, se pozna teh nekaj gramov.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA