Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zz topka
Danes sva z ZZ topom skočila do Jazen, kjer so prizadevni vaščani pripravili poleg svoje žurke, ki so jo nadaljevali po odhodu tekačev, še 2. tek na Bevkov vrh.
6 slabih kilometrčkov- mačji kašelj, če pomislim na GM4O!
Pa me še pred startom Mihaelca lepo potolaži, da tu pa ni kaj hodit, da se sam teče, ker je taka, lahka,...
Pa sem se nekako vseeno spraševala, le kako pole pa pridem tja gor na vrh, ki so ga vašćani kazali?
No, za tečt mi ne gre glih kej prevč, se pravi, se pripravim, da bom tam, bolj prav na repčku druščine.
Na štartu se nas je pojavilo okrog 80, ( tako so se menili med sabo), kar je kar za 400% več kot lani.
Malo nas je jezilo, ker so čas štarta premaknili za pol ure naprej, a med čikulanjem je tudi ta čas kar hitro minil.
Končno smo se pognali po progi in zdelo se mi je, da za moje razmere kar šibam. Ne vem, najbrž ..
Prvi slab km je šel lepo po ravnem, pole pa se loti en tak konkreten vzpon. Mihaelca ga seveda b.p prelaufa, ma jaz sem pa šla kar na škrge...
Pa se potem skozi vas spet malo zgliha, malo poteče, nakar se mi je zdel vzpon do vrha tak , lep, glih točen, da sem ga lahko hitro hodila.
Okrepčevalnic je bilo ob poti dovolj, kar štiri in domačinov, ki so pridno navijali, tudi.
Cilj sem zagledala po 48 minutah, moj ZZ pa po 35-ih.
Na vrhu so nas postregli s sadjem, pecivom, pijače, kolikor hočeš, tudi Laš... in Uni... si dobil, če si hotel.

V skupinci se odpravimo v dolino, kjer nas na predzadnji okrepčevalnici ob hiši še vedno pridno čakajo domačini. Le kako so vedeli, da smo še žejni? Ma so s hrama prinesli tudi uno, ta močno, brez barve, ma finga okusa...
V vasi se okrepčamo še s finim golažem in spet sadja in peciva kolikor ti srce poželi... Pa je šla po gobe, minus pol kile. Spet sem jih pol dobila...

Ja, ZZ topka, kaj hodiš sam jest in pit na teke, al kaj? Ma. če je PA TOLK DOBRO!!!

Na rezultate smo se tudi kar načakali, a ko so prišli, sva se oba z ZZ topom razveselila tretjega mesta v kategoriji.
Pa še žrebanje nagrad, kjer sem razveselila ožemalnika citrusov, ZZ pa skodelce, da bom sok lahko notri zlila.
Ja, super, na koncu se mi je vse lepo izšlo.
Hvala vsem za vse in se vidimo naslednje leto!
Uporabniški avatar
 matec
Tek si mi je zdel super proga super okrepčevalnice super velik minus je ker so start preložili za 20 min na vrhu si dobil kar si hotel pecivo sadje sok in celo pivo (lahko si izbiral laško, union) na vrhu ko smo odali startno številko smo dobili še lepo spominsko majico, slabo je bilo ker smo morali imeti zraven startne številke pripeto še majhen kartonček na katerem je pisala štartna številka (nevem prav točno zakaj je to služilo, ko si prišel skozi cilj pa so ti ta kartonček odvzeli) na prireditvenem prostoru smo dobili hrano
(golaž bila bi boljša pašta) minus je to ker smo na razglasitev rezultatov morali čakati toliko dolgo. nagrade super!!! :D :D :D

absolutno zmagala Vanja Krapež in Simon Alič

če bi tek ocenjeval od 1-5 bi mu dal oceno :) 3 :)

se vidimo drugo leto :D

lp jure :D
Nazadnje spremenil matec, dne 20 Jul 2008, 20:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
Tud men se pozna ena kilca. U plus. Dva teka u dveh dneh v tekaški pauzi, pa takoj višek. Tistih potic in peciva nikdar konca. Kaj češ, če je use fino. Tile visokogorski domačini se na vseh tekih res potrudjo.
Ne da mi ni blo fajn tam gori, pa vseeno bi lahko skrajšali priredutev za kao urco. Tiste nagrade bi lahko delili med čakanjem na rezultate. vseeno pa to ne spremeni zelo pozitivno dobrega vtisa. Bravo DOP Jazne. :laola
Sem zase mislil da sem doma s hribov. Šele zadaj vidim kaj so pravi hribi. :wink:
Sredi tekaškega dopusta odtečt dva gorska teka v dveh dneh-ne več. Še tiste ravnice mi niso najbolj šle. Bolj ko se je bližal cilj, lažje sem tekel. Zanimivo. Pridem drugo leto spočit in nabrušen.

Bil na pijači v Idriji. :lol: Pil kapučin. :oops:
Nazadnje spremenil RoKo, dne 20 Jul 2008, 21:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Tudi jaz sem se udeležil teka v Jaznah včeraj. Po mojem mnenju je bila prireditev super, to da so preložili start za 20 minut pa samo dobrodošel dodatni čas za psihološko pripravo, ki sem jo rabil, ker fizično nisem bil pripravljen dovolj. Sploh ne vem zakaj sem se prijavil, verjetno iz vsega entuziazma, potem sem pa s tako sopel in hropel, da se me je verjetno slišalo prav do Bevkovega vrha!

Že po dveh kilometrih ko smo pretekli mimo "baze" (prireditveni prostor) sem v sebi že obupal in sem se že odločil, da bom nehal, vrgel kartonček s štartno številko v koruzo, se vsedel na en štor in v miru klel, pa so me vsi domačini tako spodbujali, da se kar nisem mogel ustaviti! Neverjetno kako so si k srcu vzeli tale tek, še posebej če si malo preračunam: 80 krat 10 evrov, na prizorišču pa babice s cele vasi ponujale pecivčke in zavitke in kavo, vsa logistika, 4 vodne postaje, na eni celo juhca ... majčke, nagrade ... gotovo tiste prijavnine ne pokrijejo niti stroškov, kaj šele da bi kdo kaj zaslužil, pa vendar taka lepa prireditev. V ljubljani bi bili gotovo vsi kisli :D

Nadaljnja zahvala gre nekemu forumašu z markantnimi brki, ki me je bodril nadaljni kilometer in me tolažil, da ni nič narobe, če pač tečem (hodim) s svojim tempom in tudi če sem zadnji, glavno da pridem do cilja. In do cilja sem tudi prišel. In tudi zadnji sem bil :D v svoji kategoriji namreč :) Če bi bil v kategoriji starejših veterank, bi bil pomojem med prvimi tremi ... oziroma katera kategorija je že bila tista, v kateri sta nastopali samo dve ženski? :D

Na cilju nas je pa res pričakal cel asortima artiklov: pivo, voda, sadje, ... s seboj sem imel neke čokoladice za po teku, pa sem jih pojedel samo zato, da jih nisem za brezveze kupil, drugače so pa za vse poskrbeli že domačini.

Tudi kasnejša objava rezultatov me ni motila, ravno dovolj je bilo časa za eno pivo v miru in za golaž, ki je bil oodličen! Midva s kolegom sva na tisti veselici ostala še cel dan, ker sva se res odlično počutila, še zdaj se mi zdi neverjetno kako lepo so nas domačini sprejeli in kako prijazni so bili z nama tudi po tistem, ko je bilo teka že mimo. Človeku je kar toplo pri srcu (ali pa če je bil tisto infarkt :D) In vse to so pripravili zakaj? Meni še zdaj ni jasno zakaj so se tako potrudili, ampak so se in naslednje leto sigurno spet pridem, če drugače ne pa zato, da se spet vidimo z našimi prijatelji iz Jazen! :) Naslednje leto pridem bolj pripravljen, tako da, mlajše veteranke, pazite se!! :D
 zdesko
Tudi jaz sem se odločil prvič javno pomeriti v gorskem teku (po tem, ko sem se teden poprej prvič javno pomeril na ravninskem teku na Blejski nočni desetki).

Tako naju je s kolegom tega nedeljskega jutra lepo označena pot (hvala organizatorju) pripeljala v idilično hribovsko vasico Jazne, ki je bila ravno pravšnja za moj prvi gorski tek. Takoj ob prihodu so nas prijazni domačini "parkirali" na jaso za prizoriščem in že smo hiteli dvignit štartne številke. Ni manjkalo niti prave turške kave in slaščic za dvig krvnega sladkorja pred štartom, po tem pa smo se le podali, kar po progi, na 2 km oddaljen štart, in jo gledali s strahospoštovanjem saj je bilo že navzdol po brežinah občutiti da je vseskupaj nekam strmo :)

Moram priznati, da se me je že pred prihodom lotevalo nekoliko živčnosti, saj zadnje 4 mesece treniranja za tek v breg ni obrodilo kakšnih omembe vrednih sadov. Moje proge za trening namreč še po tem času redne vadbe ne pretečem brez počivanja (1250 m dolžine z 250 m nadmorske višine), bil pa sem sveto prepričan da na tovrstnih gorskih tekih vsi brez izjeme pretečejo celotno pot in da bom edini, ki bom moral vmes hoditi. Sem bil pomirjen, ko sem videl že po prvemu kilometru precej dolgo karavano "sprehajalcev" :)

Vaščani so nas navdušeno bodrili in slikali in prav na tistih odsekih smo se zato še posebej potrudili. Okrepčevalnice so bile pogoste in res ni bilo časa postati žejen, na eni so celo ponujali juhico v kozarcih, na lanskoletno željo tekmovalcev - mi je še zdaj žal da je nisem poskusil namesto vode. Table s preostankom dolžine proge so bile postavljene na vsakih 500 m in tako si lahko zlahka razporejal moči do vrha. Tam so nas pričakala okrepčila (še zlasti pohvale za sadje!) in simpatične majice z logotipom teka (pametno, da smo se lahko preoblekli iz premočenih cot).

Organizatorji (ki so se deloma tudi udeležili teka in so bili prav fajn tekaška družba), so se lotili pripravljanja rezultatov, mi pa smo se počasi in rahlo pohabljeni vrnili na prizorišče sejma v Jaznah, kjer se je zabava šele pričenjala. Na poti smo občudovali prelepe in lično urejene kmetije ter čudovite razglede na okoliške hribe.

Na prizorišču smo si privoščili izotonični napitek (Laško pivo :D), potem pa je bil čas že za odličen golaž, ki nas je pripravil na ure druženja. V prijetnem vzdušju smo klepetali z ostalimi tekači - eden od krajanov nam je celo plačal borovničke (hvala!) - dokler niso slovesno razglasili rezultatov in podelili res praktične in simpatične nagrade (za najbolj pridne tekače so imeli "beračke", pletene nahrbtne koške, za katerega bi se tudi sam še bolj potrudil :)). Program je ves čas povezovala simpatična voditeljica Maja z radia Odmev.

Kar se tiče kratke zamude pri štartu - menim da 20 minut ni nikakršna cena za to, da se še parim tekačem zamudnikom omogoči, da se pomerijo v teku. Meni je prišlo na štartu še kako prav, za malo več ogrevanja in aklimatizacije ;)

Zaigral nam je ansambel, ki je pridno vabil plesalce pod oder, okoli pete ure pa so se nam predstavili s tremi kratkimi skeči tudi člani prosvetnega društva iz Otaleža. Lepo smo se nasmejali mladim in usklajenim igralcem.

Sledilo je še ugibanje teže hlebca sira, ob katerem smo se tudi zabavali in ljubitelji te poslastice zavidali zmagovalcu domač sir z okoliške kmetije. Na koncu pa je sledil za naju s kolegom, ki sva bila med najbolj vztrajnimi glede časa bivanja na veselici, ponoven vzpon na Bevkov vrh, tokrat individualno voden :D Tam sva izvedela še kaj več o okolici, v polmraku naredila še par slik in bila na poti nazaj dol še povabljena na pivo. Hvala organizatorju in zabavnim krajanom!

Za konec pa se nam je zelo fino zdelo, da se je iz oblakov ki so se cel dan negotovo "tenstali po nebu", ulilo takoj ko so se pospravile klopi! V zahvalo sva celo s sovoznikom malo priskočila na pomoč pri pospravljanju in se tako po stari navadi zadnja odpeljala s parkirišča in po vožnji po strahotnem nalivu sem prišel domov na turjaško ob pol enih ponoči.

Resnično priporočam obisk gostoljubne vasice in vzpon na Bevkov vrh, kjer je dobra razgledna točka (le pazite, da zadanete pravo vreme :)).

Se vidimo naslednje leto na 3. gorskem teku - le tako naprej DOP Jazne!

B.

PS: Stran s slikami in informacijami najdete na www.jazne.net
Uporabniški avatar
 Eustahije
jeej! 5 sekund sem boljši, kot sem si zapomnil :) Škoda samo ker niso objavili nobenih slikic, očitno sem se zastonj silil v nasmeh vsakič ko sem videl fotoaparat naperjen vame :) Čeprav, bogve kako zdaj tisti nasmeh zgleda ... mogoče pa boljše da ni slik ...
Uporabniški avatar
 Franci65
Zelo prijazen tek z vsemi elementi kvalitetne prireditve.
Hvala za čudovito preživet dan!
Uporabniški avatar
 DOP Jazne
Da se še sam malo oglasim.... Slike bojo na naši strani www.jazne.net, upam da še danes zvečer. Časa je vedno premalo, služba pač zahteva svoje... Sicer pa je lepo prebirat pohvale. Če ste se "fajn" počutili, smo v društvu zelo zadovoljni. Vemo pa, da je bilo kar nekaj pomankljivosti, ki jih je do prihodnjega leta potrebno odpraviti.

Torej upamo, da se prihodnje leto spet vidimo in da bo vtis po prireditvi še lepši. Sicer pa vabljeni, da nas kdaj obiščete že pred tem!

LP, D.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA