Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Marko Vzorec
Živio!

Zanima me ali na TFju prisostvuje tudi kdo iz goriškega konca, čez leto sem videl dosti tekačev, nič pa tukaj omenjeno...
Pomoje bi bilo vredu če bi se kej namenil tukaj na forumu, ne vem za kakšen skupni tek, al pa opis kakšne zanimive poti, pa recimo panovec glede na to da je že težko teči med vsemi podrtimi drevesi, da se nardi kakšna akcija odstranjevanja oz. kdo skrbi za panovec, pa kakšna pipca z vodo če že ne na parkirišču pa vsaj ob tisti gostilni pri strelišču,... idej polno
uglavnem javite se,...
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, nekaj pa nas je iz Nove Gorice!

Zanimivih poti je ogromno, lahko malo izmenjamo mnenja in ideje. En tak odličen izziv je "3 summits" (Škabrijel, Sveta gora in Sabotin hkrati :oops: ) Pa tudi za skupne teke se lahko zmenimo, če imamo iste cilje. Sicer je veliko goriških tekačev članov kluba Filipides.

Po Panovcu je trenutno res ogromno podrtih dreves (ki so meni v bistu všeč - rata podobno steeplechase-u :D )... Sicer za modro in rdečo pot skrbijo Filipides in fantje se res trudijo. Podrta drevesa so pa najbrž v pristojnosti občine, ki navadno bolj počasi reagira (lani, ko so med podiranjem dreves razrili velik del poti, so jih iz Filipidesa večkrat opozorili, pa so potem res uredili pot).

Tako, morda se oglasi še kdo. Lep pozdrav in se vidimo v Panovcu!

Vanja
Uporabniški avatar
 Marko Vzorec
No lepo, da se je nekdo javil :)
3 summits praviš? Tole deluje kr mal hardcore za mene :roll:, na Sveto goro mi je ratal pridt samo z avtom :oops:, na drugi sploh probal nisem. Si to mislila tečt na vse tri?, heh?
Sedaj vem kaj pomeni napis Filipides pod tablo na prakirišču pri Panovcu, sem poguglal, njihov forum je bolj mrtev kot ne in v bistvu so društvo, zvedel sem tudi, da rdeča proga sploh ni 10 km in bo potrebno spremeniti kar dosti podatkov za nazaj :( (sicer se mi je pa zdelo sumljivo da je po količku št. 9 kar hitro konec proge :evil:).
Sem šel v soboto zgodaj zjutraj narest en jutranji jog (sem bil prvi v Panovcu :juhuhu:) in kar se dreves tiče je eno deblo, ki prav nevarno deluje, hitro po rampi oziroma takoj pri prvi klopci. Visi na štirih metrih višine prav nad progo :?. Že skoraj odtečem, nakar izza ovinka vidim pojavo s puško na rami ahhh... ker srh me spreleti, ob šesti uri zjutraj, mož s puško na rami, v šoku naglas voščim dobo jutro, k sreči je bil lovec (pomoje). Kaj pa če nebi bil, pomislim v prvih nekaj metrih ko odtečem mimo njega, kaj če je "kr en", lahko bi bil "kr en", kaj če bi res naletel na psihota in me pokonča na sobotno jutro, je Panovec sploh prosto strelno območje?! To da je strelišče v bližini že, samo ali so merjasci? Jeleni? Za zajčke vem da so, samo zakaj bi se sprehajal po tekaški poti s puško na rami.. same take misli so mi švigale po glavi, ko sem tekel iz gozda... preskočil pretegovanje na parkirišču kjer sem srečal še človeka ki je šel s psom na sprehod "kaj, če bo psa zamenjal za divjo žival", spet misel na lovca...
No ja, pretegnil sem se kasneje ter užival prečudovito soboto.
Ali kdo ve ali je tista voda, ki teče iz pipce pred o.š. Franceta neki.. pitna? tnx.
Pa ti vanja, kakšni so tvoji cilji? Jaz sem sicer začel teči z novembrom si pa želim preteči Ljubljanski maraton - 42ko. Pomoje bi šlo, sam se moram pripraviti seveda. Heh sem mislil da sem pretekel 21ko, ko sem naredil dva rdeča kroga po Panovcu, pa očitno to ni to mi je zmanjkalo 1600m bljah...
Še kdo s kakšno idejo (preferiram neasfalt) za zanimivo traso? Panovec je že vse od pomladi pretežno moker/blaten...
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, ta rdeča proga nima 10km, ampak tistih par 100m pa res ni tako pomembnih... :P Jaz nasploh ne štopam, merim, zapisujem,... svojih tekov. Tečem, kadar si zaželim, toliko, kot si zaželim in tja, kamor si zaželim. Ne maram si postavljati nekih programov in načrtov treninga. Tečem res samo za užitek - in nabiranje kondicije za hribe. 3 summits jaz še nisem pretekla, sem pa stalna gostja na vseh treh, pa tudi Škabrijel in Sveta gora v kompletu sta mi zelo ljuba.
Tudi ciljev si niti ne postavljam, bom pa letos najbrž še opravila s kakim maratonom (najbrž LM) in upam, da grem spet na SAM. Najprej pa se moram nazaj uteči - sem ravno z enoinpolmesečne tekaške pavze...

Tudi jaz nikoli ne bom razumela, kaj počne lovec v Panovcu (no, kaj počne lovec kjerkoli, če sem že pri tem)!? Že strelišče mi nikakor ne paše tja. Groza! :cry:

Glede zanimivih tras - Trnovski gozd je odličen, zlasti v teh poletnih dneh. Recimo od Lokvi po turškem klancu in po medvedovi proti Golakom in nato dol do Male Lazne in nazaj do Lokvi (kakih 17km). Lepo!!!

Na veselo tekanje!

Vanja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA