prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Berem, ampak odgovra na moje vprašanje pa ne najdem :oops: - če ima kdo link, prosim, kar na dan z njim.

Torej zadeva je ta, da sem se KONČNO začela malo bolj resno ukvarjati s tekom ( beri: tečem 4x na teden po cca 6 km) Progla je različna... nekaj asfalta, potem makedam. Trenutno uporablam no name teniske, ki moji nogi niso najbolj všeč. Ampak stare Nike sem mogla zamenjati, ker sem preveč udarjala na palec med tekom.... Pri teh no name nimam tega problema, ampak niso tisto ta pravo.... :roll:

Prosim za pomoč.... noga je "normalna".. tečem po mešanem terenu .... in po možnosti kak model, ki mi bo prav prišel tudi, ko bo zunaj kaj dežja oziroma sneg....
:!:
 Tanjusha
Nelly, pot pod noge pa na Copovo v TF :) Tam ti bodo najbolje svetovali, sploh ce ti bodo naredili test noge. Drugce ti je lahko v pomoc ze tolikokrat omenjena stran www.superge.si, kjer lahko izves, kaksnemu terenu je namenjen dolocen superg (pa tudi po tipu podplata lahko izbiras).
Tudi jaz sem hotela superg, ki bi ga nosila se v dezju in snegu, torej z goretex membrano, pa sem si potem premislila, saj bi mi bilo poleti v njih prevroce. Bom pa mogoce na jesen kupila kaksne, kdo ve :) Trenutno menjam oboje Nike, za ene modela ne vem, ampak se odlicno obnesejo na makedamu in gozdnih poteh (dober oprijem!), druge so Air Pegasus Trail.
Uporabniški avatar
 Loni
Sama imam dvoje Adidasove, oboje Supernova, ene so Cusion, druge Control - slednje imam šele dober teden, tako da jih konkretno še ne morem oceniti, po treh tekih se čisto obnesejo. Sem pa vzela otroški model, ker so mi tako svetovali, češ da je primeren tudi za lažje tekačice, ženska varianta niti ne obstaja, če kaj prav vem. Cusion pa imam že od začetka in so trenutne že vsaj tretje, če ne celo četrte po vrsti. Imam pa še Asicsov model GT2130 http://www.superge.si/html/svn/4052312-AA.shtml
Se ti resnično splača iti v TS na Čopovo, pa še popust imaš.
Uporabniški avatar
 NellyPija
Hey!
Saj imam namen iti v TS, ampak v Celje... Vendar je šefe na dopustu- menda samo in izvaja to testiranje.
Res bi rada kupila ene prave športne copate zame.
Hvala vsem za nasvete-mnenja....

Lep vikend vsem!
 luzr
Kombinirani modeli za dež, sneg, teren in tisti sonce, asfalt ne obstajajo.
Več ali manj gre vedno za nek kompromis.
Tudi pozimi lahko tečeš v navadnih supergah, ponavadi ostanejo noge suhe, če le ni preveč padavin.
V copatih z membrano je težje teći, ker so trši, težji in bistveno manj blaženi in večinoma nevtralni.

Torej rabiš vsaj dva para za izpolnitev zahtev ,ki si jih napisala.
Cene so zaradi znižanj večinoma zelo ugodne.

Ker ne vem kakšno širino noge imaš, niti kakšen tip stopala (pronatorski/supinatorski) ne mislim favorizirati ničesar. ;)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Jutri bodo na samem prizorišču teka na Grintovec predstavitev športnih copat BROOKS kakšen model se bo pa dalo že jutri kupiti CASCADIA je eden izmed tistih.
Se vidimo in čujemo!
ČAO!
Nelly napisal/-a:Berem, ampak odgovra na moje vprašanje pa ne najdem :oops: - če ima kdo link, prosim, kar na dan z njim.
Trenutno uporablam no name teniske, ki moji nogi niso najbolj všeč. Ampak stare Nike sem mogla zamenjati, ker sem preveč udarjala na palec med tekom.... Pri teh no name nimam tega problema, ampak niso tisto ta pravo.... :roll:

Prosim za pomoč.... noga je "normalna".. tečem po mešanem terenu .... in po možnosti kak model, ki mi bo prav prišel tudi, ko bo zunaj kaj dežja oziroma sneg....
:!:

Se dogaja, da tudi ime na copatu ne pomaga in boš še vedno s prsti udarjala tla. Najbolje iti v trgovino in dati copate na nogo in tekati po lauf stezi v trgovimi in vsaj približno vidiš kakšen bo občutek na nogi. :lauf:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA