prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 garni
Pozdravljeni!
Imam velik problem :shock: , ki se mu reče nakup novih superg. Trenutno uporabljam za tek Nike air max, ki mi popolnoma sedejo. Res pa je, da sem do sedaj bolj ali manj tekal po urejenih poteh (PST, ipd...). Zadnje čase pa večji izziv in užitek najdem v teku po gozdu (tudi neurejenih poteh), zato potrebujem nove superge. Kupil sem si Nike air pegasus, a sem po prvem teku ugotovil, da imam preozko peto in so me zato lepo ožulile po peti. Naslednja težava pri supergah pa je, da me rade ožulijo na notranji strani podplata (stopalni lok). Zanimam se za salomonke ali pa od lasportive. Izkušnje? :roll: Mnenja? :?: Priporočila?! :twisted:

P.S.: S svojimi 85 kg štejem pa med malce težje tekače. :oops:
Uporabniški avatar
 garni
Kateri model? Glede na to, da nisem doma ravno na robu gozda, temveč imam dober kilometer (gilh za ogrevanje) do tja pa da jih ne bom preveč "zdemolirou"... :oops:
 mrZ
Moje mnenje je, da so za tak kombiniran tek odlične Salomon XT Wings.
Jaz sem jih komaj nabavil, pa jih še testiram. Imam pa isto kot ti. Nekaj malega asfalta , pa še nekaj urejenega makedama, da pridem do terena.
 luzr
Vsaj nekateri Salomonovi modeli so za bolj široke noge.

Visoke polplezalke znamke LaSportiva niso zdržale pohodov, tekov in podobne ne ravno namenske uporabe.
Vendar bom poskusil še kak njihov model po ugodni ceni.

Za tek po gozdu si kupil relativno lahke in hitre nevtralne copate. S takimi je sicer možno teči, čeprav imajo manj profila in zato slabši oprijem predvsem na vlažnem in v blatu in se na skalah zelo obrabljajo. Prednost tekaških copat je blaženje...

Poglej še kak Asics, New Balance ali Nike terenski model.
Nazadnje spremenil luzr, dne 02 Sep 2008, 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 garni
No sem malo bolj pobrskal in našel nekaj modelov (tudi puma je bila med njimi). Tako, da grem jutri na prvi obhod po trgovinah (TS in iglu), da vidimo, kaj imajo pamtenega na zalogi...

P.S. Inov-8 so primerne za Rožnik?
Uporabniški avatar
 garni
danes sem ves dan študiral in prebiral razna mnenja na TF. Glede na prebrano je edina prava odločitev inov8. Ali pač?
 seriola
Pozdrav,
sam sem se soočal s podobno dilemo - večinoma tek po gozdu in občasno kaj po asfaltu. Nekaj sem jih probal v trgovini in se odločil za salomon XT wings (oranžne). Meni so se obnesle OK in nimam pripomb. Tako kot so klasificirane dejansko niso najboljše za po asfaltu (primerjam z drugim modelom, ki jih imam prav za asfalt) ampak sem pretekel tudi 8-9 km po asfaltu na daljših tekih, ki so vključevali tudi asfalt. Model se v gozdu in deloma tudi po kamnih obnese dobro, je trden in ne drsi. Pomanjkljivost je mogoče v tem, da ta model ni nepremočljiv.

Vsekakor je nabolj pomembno, da se jih v trgovini prreizkusi - meni so se v trgovini zdele malo trde a je očitno to OK za te vrsto superg,
Sas
 superga
XT WINGS bo prvič z GORE-TEX membrano na trgu z pomladno kolekcijo 2009. Letos jeseni bodo prvič dali v prodajo nepremočljivo verzijo vendar ne z GORE-TEX membrano , ampak z njihovo.
Glede na kombinacijo teka po asfaltu do Rožnika je tudi moje mnenje, da je XT WING boljša izbira od Inov8. Za bolj zahtevne terene (skale ipd.) pa se strinjam, da je INOV8 primernejši.
l.p.
superga
 mrZ
Po mojih izkušnjah so Puma trail fox odlični copati, samo preveč se ne smeš navezat na njih, ker ne zdržijo ravno dolgo. Ampak dokler pa, pa so meni bli super.
Kratko pa slatko.
Uporabniški avatar
 garni
Evo pa je danes šlo 60EUR za nove copate. Sem ponosni lastnik :oops: novih http://expo.planetmountain.com/Pages/Company_p.lasso?nav=n2&l=2&id_comp=6&keyID=390

Jih je bilo pa treba popoldne takoj sprobat na Klobuk (pri Brdu). Po samo štirih urah spanja (jebiga, nočni šihti pač) in dveh urah v trgovinah (hvala Igluju) je pasal dobrih 40 min preganjanja. Prvi občutki - a je lahko bolš?! Sedejo na nogo (pohvala zavezovanju) in full dober občutek (kontrola, podlaga). Kako pa bo naprej pa bomo še probal...

Hvala vsem za nasvete!!! :TF)

P.S.: Vem, da niso nek najnovejši tehnološki biser, a meni sedejo in to mi je edino važno. Sedli pa so tudi moji denarnici... :lol:
Uporabniški avatar
 garni
Po enem mesecu teka niti enega žulja in nobenih problemov. Skratka u ibr zadovoln :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA