prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
Verjetno želiš bit hiter, ne? V tem primeru se pač skoraj moraš odpovedat
blaženju in ostalim tehnikalijam, tako da prideš do ene zmerne lahke copate.

Zato nekaj v rangu med Asics DS Racer ali Trainer, Mizuno Idaten ali
Phantom, od Nike - Skylonke ali Zoom Elite... pač odvisno od noge oz.
znamke, na katero si navajen. Jaz: Mizuno Phantom.

Aja - tudi treniram v njih, a izključno na stezi in/ali lepem asfaltu. Torej
zgolj zaradi navajanja na copat. Imam pa jih že kar nekaj sezon (6?),
mislim, da je vnjih 9 uradnih maratonov, zaradi česar počasi jemljejo slovo.
A imam v škatli že novo izvedbo, kar pomeni, da sem z njo max. zadovoljen!
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

torej lahki in hitri copati?

takole:

asfalt in ravnina:
- Nike Pegasus TC (star model, novega še ne poznam)
- Asics GEL Speedstar (super zadeva z grafitnimi bunkicami na podplatu, žal ga ne delajo več)

makadam in gozd:
- Inov-8 Roclite 305 - zame tu ni dileme!

ker vse troje že počasi konec jemlje, tudi jaz iščem alternative. za offroad si ne bom premislil, za ceste pa se spogledujem z Asics Noosa. ali pa s kako Diadoro ali Brooksom. le, da je pri nas izbira hitrih copat res mizerna. vsi prodajajo le neka čuda na visokih štiklih s polno pene in stranskih bergel, enostavnih copat z ravnim podplatom, malo blaženja in nič opore pa ne :(

se že vidi, kje prodajalci mislijo, da je denar. ali imajo prav?
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

nedeljski maraton bom tekel v copatih NIKE Air Zoom Marathoner http://www.nike.com/index.jhtml?l=nikestore,pdp,_pdp,gid-116122/pid-116121#l=nikestore,pdp,_pdp,gid-116122/pid-116121.

Prejšnjih nekaj maratonov sem tekel v Mizuno Wave Aero 5. Oboji copati so tekmovalni in primerni za cestne teke.

V tekmovalnih, torej precej lažjih copatih treniram samo občasno na stezi in pri intervalnem treningu ter na začetku, da jih "uhodim", sicer pa čuvam noge, predvsem tetive.

LP, MatjazV
Uporabniški avatar
 mitjas
Jah hiter bi že bil :oops: , se pa zavedam svojih zmožnosti. V Berlinu bi rad prišel čim bližje 3:00:00.
Oba dosedanja maratona (in nekaj polovičk) sem odtekel v Mizunkah Precison 7, ki mi načeloma niso povzročale težav.
Spomladi sem si omislil še nove Saucony Sinister, ki so precej lažje od Mizunk in tudi hitrejše, sem pa obakrat imel po teku precejšnje bolečine v mečih. So super copati, a na maraton si vseeno ne upam z njimi :?
In zdaj iščem nekaj novega še za maratone, sem si zastavil kar precej ambiciozne plane z njimi :oops:
Uporabniški avatar
 Damijan
Saj res, Precisionke so tudi OK, bom kar v Klateževem imenu odgovoril: on je z njimi
(oranžni model) v Barci letos šel pod 3. Brez musklfibra... Če ti ustrezajo ter
si jih (na)vajen, potem kar z njimi v Berlin! Tistih par gramov morda ne
odtehta bolečin v mečih, ki so se ti verjetno pojavile ravno zaradi nevajenosti
na ne-blažene copate. Držim pesti za pod 3:00!
Uporabniški avatar
 bobr
Saucony sinister grid so za razdalje do polmaratona. Če imaš te seveda.

Jaz grem ravno danes probat/kupit Brooks racer ST3. Baje naj bi bile lahke in za maratonsko razdaljo. Če ne bodo uredu mi počasi zmanjkuje časa za nakup :(, mene letos tudi še čaka maraton.
Uporabniški avatar
 tadejk
mitjas napisal/-a: sem pa obakrat imel po teku precejšnje bolečine v mečih. So super copati, a na maraton si vseeno ne upam z njimi :?

Bolečine v mečih so posledica drugačne geometrije hitrega (racing, flat) copata. Peta je nižje kot pri blaženih copatih in zato silijo bolj na prste. Zaradi tega tudi tetive bistveno bolj trpijo. Trening copati (blaženi) in tekmovalni copati (neblaženi) morajo biti karseda podobni.

Sam sem pred nekaj časa, ko so hitrosti še silile k 4 min/km :oops: uporabljal kombinacijo Asics DS Trainer za treninge in DS Racer za tekme in hitre treninge. Tako so bila meča navajena.

Škoda, ker v Sloveniji ne moremo kupovati prav veliko Brooks-a, Saucony-a, Avia-a, Karhu-ja, Newton-a,... kjer najdemo prav te kombinacije. Bo treba v Ameriko :D

Sem se pa v alpinizmu naučil nečesa. Dober plezalec v coklah prepleže težje smeri, kot jaz v plezalnikih. Alpinisti pravijo: Vse je v dedu!

V Berlinu se pa vidimo, samo ne blizu 3h :D

Tadej
Uporabniški avatar
 vanja
tadejk napisal/-a:Sem se pa v alpinizmu naučil nečesa. Dober plezalec v coklah prepleže težje smeri, kot jaz v plezalnikih. Alpinisti pravijo: Vse je v dedu!

Tadej, si mi vzel z jezika :D

Zdej pa resno vprašanje: Je za trening res nujen toliko bolj blažen copat? Meni tudi presedajo vsi ti mehki obloženi čeveljci.

Zakaj Inov-8 ne dela še kaj za asfalt? :D
Uporabniški avatar
 mitjas
bobr napisal/-a:Saucony sinister grid so za razdalje do polmaratona. Če imaš te seveda.

Jaz grem ravno danes probat/kupit Brooks racer ST3. Baje naj bi bile lahke in za maratonsko razdaljo. Če ne bodo uredu mi počasi zmanjkuje časa za nakup :(, mene letos tudi še čaka maraton.

Super, boš poročal :) Saucony-ke imava pa enake.
Uporabniški avatar
 bobr
Zaenkrat spet nimam sreče z Brooksom :(. Ravnokar sem bil v skladišču uvoznika kjer se nahaja kup novih lepih superg. Ampak glej ga zlomka Racerke so samo 44 in nižje cifre. Izgleda da je bila napaka v pošiljki tako da čakam da me obvestijo kdaj dobijo višje cifre. Važno da ostajam optimist :lol:
Uporabniški avatar
 mitjas
Damijan napisal/-a:Saj res, Precisionke so tudi OK, bom kar v Klateževem imenu odgovoril: on je z njimi

Za čas pod 3:00 sem nekak že obupal, bom zadovoljen že z 3:0x:xx.
V katerih copatih bom naskakoval za čas bomo pa še videli. V najslabšem primeru res s Precisionkami, zgleda se da pod 3 z njimi :)
Uporabniški avatar
 tadejk
bobr napisal/-a:Izgleda da je bila napaka v pošiljki tako da čakam da me obvestijo kdaj dobijo višje cifre. Važno da ostajam optimist :lol:

Držim pesti!
Ampak zanimivo. Kako to, da se v Sloveniji to tako pogosto dogaja :shock: ? Presneti dobavitelji :lol:
Uporabniški avatar
 mitjas
Damijan napisal/-a:Saj res, Precisionke so tudi OK, bom kar v Klateževem imenu odgovoril: on je z njimi

Berlin sem odtekel z Mizunovimi precisionkami, z oranžnimi (št 7).
Res se da tudi pod 3:00 z njimi :wink: :D
Uporabniški avatar
 Miroslav
Jaz tečem maratone kar v istih kot treniram.
V Radencih sem tekel v Nike Skylon, na Evacsu pa v Asics Gel 1110, pa sem bil na Evacsu 24 minut hitrejši.
Mislom, da copati nimajo dosti z časom.
Vsaj pri nas rekreativcih ne.

Lep pozdrav.

P.S.
Za Ljubljanskega pa imam nove Nike Clima fit, pa bomo videli.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA