prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 nDejan
tae,
delal sem z connect.garmin.com. bom danes sprobal še Garmin Training Center.
LP
Uporabniški avatar
 tae
Kot sem že omenil, zadeva v Garmin Training centru deluje do sekunde enako, kot na uri. Danes stestirano, bil sem pozoren prav na to. Drugače pa vedno po treningu iz ure zbrišem zgodovino.
 nDejan
ja, res je. sem probal na G.T.Center in deluje OK. Drugače je na connect.garmin strani, kjer pride do razlik v total time, lap-i so zaokrozeni na sekunde, vse skupaj deluje zelooo počasno, mogoče še kaj ... :?
LP,dejan
Uporabniški avatar
 Athena89
Pozdrav.
Odločam se za nakup ure in sem med drugim gledala tudi tega Garmina... Od ure pričakujem, da se da z njo štopat čimveč krogov in se potem po treningu da videt za vsak krog posebej maksimalni in povprečni utrip, da ma osvetlitev, da čimbolj natančno meri utrip in porabo kalorij, in da ne crkuje. Foot pod me ne zanima. Bi bila ta ura zame?
 nDejan
Athena89,
tisto kar potrebuješ (krogi, max/avg. HR, osvetlitev...) FR50 ima. točnost je relativna (sploh pri kalorijah). maš pa mislim da 2leti garancije.
LP,dejan
 wind
Garmin malce čudno računa kalorije, v formuli sploh ne upošteva srčnega utripa, ampak hitrost! Kar je seveda napačno, npr. pri teku navzdol ali z vetrom v hrbet bo hitrost višja - ob manj napora. Če ti gre za točnejši izračun kalorij, ki temelji na utripu, nabavi Polarja ali Sigmo. Za to, kar potrebuješ (vmesni časi, max in povpr. utrip za vsak krog, osvetlitev) je dovolj Sigma Onyx Fit ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
 Athena89
Pri Sigmi in ostalih urah me moti število krogov, ki jih shranijo... pri zadnji uri sem namreč imela 60 krogov spomina, pa mi je pri kakih distancah bilo kar premalo... zato iščem uro s vsaj 100krogi spomina...
Uporabniški avatar
 IČA
tae napisal/-a:- dodatno napisano; lahko si nastaviš drug pogled ure, kjer dejansko po želji skombiniraš 2 katerakoli podatka, za vsakega se odločiš ali bi ga rad imel prikazanega zgoraj ali spodaj.

Tae to bi me pa zanimalo kako se nastavi, ker v navodilih nisem našel te opcije, mogoče pa sem samo površno prebra :oops: l.
Rad bi, da mi prikazuje puls in pace skupaj, to mi je nekako najbolj pomeben podatek za spremljanje med tekom.
Uporabniški avatar
 5r002
IČA napisal/-a:
tae napisal/-a:- dodatno napisano; lahko si nastaviš drug pogled ure, kjer dejansko po želji skombiniraš 2 katerakoli podatka, za vsakega se odločiš ali bi ga rad imel prikazanega zgoraj ali spodaj.

Tae to bi me pa zanimalo kako se nastavi, ker v navodilih nisem našel te opcije, mogoče pa sem samo površno prebra :oops: l.
Rad bi, da mi prikazuje puls in pace skupaj, to mi je nekako najbolj pomeben podatek za spremljanje med tekom.

Ja... je že res da v navodilih tega ne piše...

V funkciji TRAIN nastavljaš željena 2 podatka za prikaz in sicer:
- zgornji del (večje št.): kratek pritisk tipke VIEW
- spodnji del (manjše št.): pritisk tipke VIEW cca. 3s

P.S.: za pikolovce - podatek je lahko tudi isti (2x prikazan) :D
Uporabniški avatar
 tae
Še nekaj je pomembno. Bom skušal opisati čim bolj po domače. Če se doma pred začetkom treninga skušaš poigrati z nastavitvami, ki bi ti potem služile med treningom, ti to žal ne bo uspelo. To moraš narediti med treningom. No pa pojdimo lepo po vrsti.

- Na roko si daš uro, na superge foodpod in okoli prsi pas za srčni utrip. Narediš nekaj korakov, da aktiviraš foodpod (rdeča lučka).
- Na uri greš v funkcijo train (najti ti mora oboje; se pravi heart rate in food pod)
- Šele sedaj se lahko začneš igrati z gumbom "view" (še bolje pa je, da začneš s treningom in na uri pritisneš "start") in šele nato uporabljaš različne poglede (kratek pritisk ali dolg pritisk), da vidiš konkretne številke in tako lažje oceniš kaj dejansko potrebuješ.
Uporabniški avatar
 5r002
tae napisal/-a:Še nekaj je pomembno. Bom skušal opisati čim bolj po domače. Če se doma pred začetkom treninga skušaš poigrati z nastavitvami, ki bi ti potem služile med treningom, ti to žal ne bo uspelo. To moraš narediti med treningom. No pa pojdimo lepo po vrsti.

- Na roko si daš uro, na superge foodpod in okoli prsi pas za srčni utrip. Narediš nekaj korakov, da aktiviraš foodpod (rdeča lučka).
- Na uri greš v funkcijo train (najti ti mora oboje; se pravi heart rate in food pod)
- Šele sedaj se lahko začneš igrati z gumbom "view" (še bolje pa je, da začneš s treningom in na uri pritisneš "start") in šele nato uporabljaš različne poglede (kratek pritisk ali dolg pritisk), da vidiš konkretne številke in tako lažje oceniš kaj dejansko potrebuješ.

Mislim da ni čisto tako... meni uspeva tudi brez da bi imel vklučen pas za srčni utrip in food pod!

Med premikanjem se ti pa itak izpiše kaj ti trenutno prikazuje... dist, heart, lap, speed...

Je pa za oceno res lažje da imaš zraven še številke (vključen pas za srčni utrip in food pod)... :)
Uporabniški avatar
 IČA
Tnx, bom sprobal danes.
Uporabniški avatar
 IČA
Sprobal sem zadevo z spreminjanjem pogleda in lepo deluje.

Bi pa vprašal še nekaj, kako je pri vas kaj z datumom treninga v "History" (zgodovini), ker meni prikaže datum en teden premalo :shock: , ugotovil sem, da prikazuje pravilen datum treninga, če prestavim letnico v uri na 2007. Čuden bug.
Moti pa me še ena stvar in sicer, da v bistvu štopa tudi pavze, ima kdo kakšno idejo kako preko tega, ker bi rad imel podatke res samo za neto čas treninga.

lp
Uporabniški avatar
 tae
IČA napisal/-a:Moti pa me še ena stvar in sicer, da v bistvu štopa tudi pavze, ima kdo kakšno idejo kako preko tega, ker bi rad imel podatke res samo za neto čas treninga.

lp

- Ko končaš s treningom (še predno shraniš podatke) imaš spodaj skupni neto čas treninga (oziroma, ko je štoparica vidno laufala)
- Ko trening shraniš, ti naredi "lap-e," se pravi vsakič, ko si pritisnil gumb start/stop, tako so posamezni "krogi" zabeležene tudi tvoje pavze. Posledično je tudi skupni čas treningi+pavze.

Jaz smatram tako, če si zunaj 1 uro, je trening trajal 1 uro, čeprav je bilo dejansko le npr. pol ure hoje in pol ure teka.

Sčasoma itak ne boš imel več vmesnih pavz, tako da s tem ne bo več težav. :D
Uporabniški avatar
 IČA
Sčasoma itak ne boš imel več vmesnih pavz, tako da s tem ne bo več težav.

saj ni težava v pavzah, ampak je moj trening sestavljen iz večih segmentov (razgibavanje, segrevanje, raztezanje, tempo del, ohlajanje...), včasih je potrebno napraviti tudi kakšne "logistične" premike itd.
Si bom že kaj izmislil, da se pač izognem štopanju teh pavz, verjetno bom shranjeval vsak segment zase. Sem pač malo navajen prejšnje urice (Suunto), ki je sicer shranila samo zadnjih 9 treningov je pa imela možnost neštopanja pavz. potrebno je bilo šparati s spominom.

Hvala vseeno za tvoj trud :).
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA