solatka napisal/-a:lenči napisal/-a: . Pol pa teci na čas, če si izbereš progo s semaforji
.
Lenči, jaz sicer nimam semaforjev na svoji običajni progi, moram pa 2x prečkat glavno cesto. Ampak bolj kot cesta, me motijo psi.
ravno pridem v en tak fajn tempo, pa se že pokaže kaka lutalica pasja brez lastnika. In se moram ustavit.
Sem se zadnjič sama sebi smejala. Tečem po neobljudeni cesti (makadam), pa zagledam psa. In ta pes stoji in me gleda. Pol se pa naenkrat obrne in zgine v grmovje. Mi je bilo res tako enavadno obnašanje za psa, da sem raje prenehala teči in počasi mimo.
NO, na koncu sem ugotovila, da se pes šel samo ohladit v potoček, ki teče v grmovju in ga jaz niti nisem zanimala. 
No, ker tečem po sprehajalni poti in parku, imajo ljudje pse na vrvici (večinoma), so me pa v nedeljo malo strašili psi, ko sem tekla ob Savinji iz Celja, saj so bili samo psi, lastnikov pa nikjer. Sem tudi dvakrat previdno pričela hodit, dokler nisem videla, da psov ne zanimam, lastniki pa so tudi skriti v grmovju

. Odkar me je od dalnjega soseda zadnjič tik pred koncem teka (ker v klanec do hiše hodim) mala mrcinica ugriznila (na srečo je zadel supergo

), sem raje previdna.
No na drugi progi me pa srečujejo samo avtomobili tu pa tam, pa še kakšen tekač, psi so na najdaljši varianti privezani, oblajajo me pa najbolj majhne zverinice

. Vse druge proge pa pomenijo gorski tek

, ta mi pa še nekako ni zlezel pod kožo

.
ne pozabi na počitek pre tekom v bohunju, bo šlo kot

.