Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 sephadex-75
Ja, res so teli jutranji teki prav fajn. Jaz se tudi ponavadi poleti potim na podobni relaciji: Savudrija - Umag.:)
Uporabniški avatar
 majcha72
metkamarjetka napisal/-a:
majcha72 napisal/-a:Zadržujemo se v Schonau am Koenigsee.

lahko kako besedo več o tem? me navdušuje vse kar se končuje na "see" :wink:
do sedaj smo bili že 5x na weissensee-ju, pa bi bila dobrodošla sprememba še kaka podobna destinacija :wink:

Uf, besed kolikor hočeš. Bom malo bolj na grobo, pa potem po želji povem še več.
Koenigssee je precej veliko jezero čisto na jugu Nemčije, južneje od Salzburga, če ti to orientacijsko kaj pomeni. Jezero samo je popolnoma nedostopno - na severnem koncu je mestece, od koder vozijo ladjice do dveh ali treh točk. Tako da od jezera samega razen z vožnjo z ladjico in božanskih razgledov nanj z okoliških hribov nimaš kaj dosti. Strma skala okrog in okrog, niti pešpoti ni. Verjetno ravno ta nedostopnost botruje k temu, da ima še vedno kvaliteto pitne vode.
Okolica je pa krasna. Odlične možnosti za vse vrste športov, pa za turiste se špilat tudi ogromno. Mi smo v tokratni rundi vremenu in utrujenosti in trajanu dopusta primerno obdelali rudnik soli v Berchtesgadnu s prima izdelano ogledno turo, pa kopali smo se v Watzmann termah, z gondolo smo se odpeljali na Jenner, tam smo peš zmagali še zadnjih 75 metrov čisto do vrha, pa celodnevni izlet po jezeru smo si pripravili - do Saleta, na Ober see (fantje so se celo kopali), do slapu, nazaj k Bartolomeju na kavo in sladko, pa domov. Želeli smo si ogledati tudi znamenito Hitlerjevo Kehlsteinhaus, pa nam jo je zagodlo vreme in je bil vrh v oblakih, zato smo šli na izlet v Bad Reichenhall, popoldne pa smo preživeli v Salzburgu ob sprehodu in sladoledu. Tudi Berchtesgaden je luštkan za mini pohajanje. Konec je res čudovit, ga toplo priporočam. Mi smo za naslednjič pustili še nekaj stvari, tokrat nam res ni zneslo vse po planu.
Evo, brzinsko poročilo.
 Floyd
metkamarjetka, ali lahko prosim na kratko napises kaksno o weissensee-ju, ker vidim da si ze 5x bila tam. Malo gledam da bi šel v drugi polovici julija tja pa me zanima kako je kaj tam. Teče se lahko ker je najbrz veliko poti in ni prometa. Ali se da kopati v jezeru pa na koliko nadmorske je to. Upam da je malo bolj hladno kot pa tukaj. Imam pa namen kampirat pa sem zasedil dva kampa v okolici. Hvala.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
majcha, hvala. sem z navdušenjem prebrala tvoje poročilo :D . veš, jaz sem ravno tak tip človeka, ki mu tako okolje odgovarja :wink: : rabim mir, neokrnjeno naravo, odklop....
sicer pa sem že na net-u malo pobrskala - zna biti res zanimivo.

še odgovor floyd-u: weissensee je zadnje tri sezone mala zamenjava za dopust na morju :) . prav tako dokaj neokrnjen kotiček (no, jezero je dolgo 11 km), poleti idealen za gorske kolesarje, tekače (zelo lepe ture tik ob jezeru, pa tudi ogromno poti za gorske tekače), pohodništvo, nordijsko hojo, ribolov, kopanje - če ti je dovolj temperatura 23-24 st :wink: . jezero je prav tako z ene strani skoraj neprehodno (uf, ob tem se vedno spomnim najine dogodivščine, ko sva šla z gorskimi kolesi po poti, ki je RES SAMO za peš hodit, pa še to mestoma zelo težko :? ), zato se lahko poslužiš vožnje z ladjico. celo sezono obratuje tudi sedežnica na smučišču, ki te (če si lenoba :twisted: ) popelje do vrha, kjer je koča.
pozimi jezero zamrzne, potem je možnost za drsanje, hokej (s tem razlogom smo to zimo dopustovali tam - tamali je navdušen hokejist :) ), na jezeru so narejene trase za tek na smučeh, prav tako sta tik ob jezeru dva smučišča - eden bolj "konkreten", drugi za otroke oz. za sankanje.

ambient ob jezeru je zelo lep, čudovito urejen, čist, domačini tako prijazni, da so že kar osladni (ampak tega se noben turist ne brani, kaj ne :D ). ponudba hotelov zelo na nivoju.
evo, toliko o mojih spominih (oz. skominih) na Belo jezero.

še to: iz Kranja je cca 1,5 ure vožnje do tja :D . ne bi primerjala s potjo na hrvaško obalo..... kjer me po vsej verjetnosti ne vidijo več :!:
Uporabniški avatar
 majcha72
O, tudi to se krasno bere! Vsekakor vredno razmisleka.
Tudi nas hrvaška obala nič kaj ne mika - saj je lepo morje, ampak poleg tega toliko minusov, da tista lepota ne odtehta. Tako da mi dopustujemo enkrat "v notranjosti" - letos je bil Koenigsee, lani Dunaj... Enkrat pa sicer ob morju, ampak dlje - Sardinija, Sicilija, Korzika, Grčija... V šotor, pa raziskovat. No, po novem tudi tek. :wink: To je dopust.
Že kujem načrte, kako bo letos, ko gremo na Malto. Bo treba zgodaj vstajat. Za tek tudi to ni problem. Hehe, kaj ena taka "majhna" stvar naredi iz človeka :D
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Se prvi del mojega dopustniskega porocila. Smo se v soboto odpravili v Kranjsko Goro z vso potrebno bojno opremo (tekasko, rolerji, kolesa,...). Ker sem sobotni tek opravil se doma, je bila prva pokusina v nedeljo popoldne (zjutraj se je nekaj silil dez) od Podkorna, kjer smo stacionirani na zelezniski postaji, pa do Planice. Ravno prav za uvod. Ne prevroce ceprav soncno. V hrib pred planico sem prehitel se nekega kolesarja, kar se cloveku v koncni fazi kar dobro zdi :-)

Ponedeljek 5:30 mojih jubilejnih 100 dni. Proga do Tamarja sanjska. Na ravnini med Podkorenom in Ratecami sta me zvedavo opazovali dve srni (na 4 nogah, saj so tiste na 2 verjetno se sladko spale :-) ). Stali sta sprva povsem negibno, potem pa sta me "spremljali" kakih 50 metrov :-) Prebujalo se je cudovito jutro. Sonce se je prikazalo najprej na obronkih gora in v dolino se ni seglo. Na koncu se je prikazala koca v Tamarju se vsa zaspana, obdana z travo lesketajoco se v jutranji rosi. V bistvu ze kar malo kicasto. Tek nazaj je sel za par minut hitreje, ker je pac se teznost pripomogla malo k hitrosti.

Torek, ista jutranja ura, ko je vse se spalo. Namenil sem se na 10 km tek do Erike v podnozju Vrsica. Tik pred koco pri mostu uzrem makadamsko pot, ki se vije ob reki Pisnici nekam v hrib. Firbec naredi svoje in ko se vracam od Erike zavijem se po tej poti proti Krnici. Kar sicer v zacetku ni bilo v planu, se je izkazalo za lep bonus. Dodatnih cca 7 km cistega uzitka. Nisem sicer sel cisto do Krnice, ampak sem se obrnil pri neki plansariji tam pod Razorjem (ce se ne motim). Tek ob spremljavi zvokov reke in prebujajocega se okoliskega zivljenja. Na "postajo" se vrnem ko vsi se spijo. Skok pod tus in otem s kolesom v Kranjsko Goro v trgovino.

Danes pa sem se odpravil proti Gozd Martuljku. . Ambient malo manj "kicast" :-) a vseeno precej lepse kot doma. Verjetno so tudi zaradi tega kilometrine tu na doipustu malo daljse od klasicnih domacih, ko ze ne vem kateric clovek tece po isti progi. Danes se zal poslavljamo od gorenjskih krajev in se selimo na morje v "lijepu njihovu". Bomo videli kako bo tam in ce bo vsaj malo primerljivo z nasimi gorskimi biseri napisem se kako porocilo. Mogoce bo komu zanimivo, ce ne pa samo za svojo duso ;-)

G.
 point
Ma kaj ste vsi tako usekani? Midva odletiva v nedeljo, pakirava v soboto, tekaška oprema pa je že na kupčku.
Uporabniški avatar
 miro
Grb, ko boš naslednjič tekel proti Gozd Martuljkuiz KG, po kolesarski, zavij na sankaško progo in na vrhu zavij na desno-je smerokaz in se po gozdu vrneš v Kranjsko Goro.Iz gozda prideš pri"Eriki",potem pa ob Pišnici do Hita in od tam v center.
Proga je kar "kičasta".
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 grb
Miro skoda da nisem prej objavil svojih namenov kje dopustujem :-) Bomo vidli kdaj bomo spet v KG. Je se kopica poti, ki jih bo treba preteci. Blagor se tistim ki domujete v teh krajih.

G.
 bearex
Tudi moj letošnji dopust bo tekaško obarvan. Z punco se odpravljava v Toscano v kamp blizu mesta Cecina. Od kampa do Cecine vodi cesta skozi borov gozd kjer kar mrgoli tekačev. Cesta je namreč zaprta za avtomobile in je namenjena predvsem tekačem in kolesarjem. Tam sva bila že l. 2006 in že takrat sem si rekel da moram po tej poti enkrat tečt. Cesta je dolga cca. 5 km v eno smer. Še ena slika za pokušino:

Slika
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Že par let hodim na Mali lošinj in imam stalno traso, dolgo ca 12 km, letos pa sem jo malenkost skrajšal, na slabih 11,5 km.
Slika
Po teku, ki se seveda obvezno zaključi na plaži, se vržem v morje, nato tuš ... pranje in sušenje tekaške opreme ... uživanje v preostanku dneva.
Na tej trasi je vedno ogromno tekačev. Nekega jutra, ko se vračam iz plaže, s teniskami v rokah, zagledam tekača v dresu TF. No tega sem moral počakat in glej ga ... to je bil dAVId. Kasneje se žal nisva več srečala. Rekel je, da gre drugič po 6 km krogu in je odbrzel. Ta šestka je tudi zelo simpatična, vsaj mislim, da je ta (6,13 km)
Slika
Ja, lepo je bilo na dopustu.
Letos sem imel tekaško družbo - svaka Marjana, kasneje pa še enega ljubitelja jutranjega teka Braneta. Pa še ženske so včasih malo probale.
Tri dni pred koncem dopusta smo naredili dolgi trening in odlaufali tri kroge 3x12 km. V avtokempu so nam ženske pripravile pravo okrepčevalnico, kot na tekmi. Narod je samo gledal, nič jim ni bilo jasno, kaj se dogaja.
Uporabniški avatar
 AVI
ZdravkoC napisal/-a:...... Nekega jutra, ko se vračam iz plaže, s teniskami v rokah, zagledam tekača v dresu TF. No tega sem moral počakat in glej ga ... to je bil dAVId. Kasneje se žal nisva več srečala. Rekel je, da gre drugič po 6 km krogu in je odbrzel. Ta šestka je tudi zelo simpatična, vsaj mislim, da je ta (6,13 km).......

...ja ZdravkoC...ko tole gledam mi grejo kar mravljici po koži....res je bilo lepo....me pa veseli, da si dal dolžino kroga, saj se že nekaj časa sprašujem koliko je dolg....sem pa kar nekajkrat odlafal tudi ta dolgega, s kombincijo sv. Ivana.....luštno....:D :D

....škoda pa, da se nismo še potem kaj vidli na kakšnem :toast: in kakšno rekli...sva bolj zaključevala z dopustom..tako, da....no sej bo še kje kakšna prilika...... :wink:
Uporabniški avatar
 UršaR
Tudi jaz se lahko pohvalim z "dopustniškim tekom". Tokrat smo kampirali na Korziki (Pianotolli Caldarello) in vsak drugi dan sem zjutraj ob 6ih v še popolni senčki pretekla 6 km (ker sem ponosna članica Polžje sekcije, je zame to kar spodobna razdalja). Tekla sem sicer po cesti, vendar pa sem v vseh tekih skupaj srečala 5 avtomobilov. Občutek krasen (predvsem po teku :D ). Potem pa tuš in skok v visečo mrežo s knjigo v roki, ko sva skupaj z najdražjim čakala, da se zbudita razgrajačica in razgrajač. Potem pa tako ali tako celodnevna akcija.

LP, Urša
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Da nadaljujem z mojimi dopustniskimi blodnjami. V cetrtek zvecer smo se torej vrnili iz KG domov. Po petkovem jutranjem teku po eni izmed klasicnih krjsih prog, se skozi Kocevje odpravimo proti Crikvenici. Tu pa se zacne nasa ODISEADA. Na meji nam prijazni policist pove da ne bo slo, ker sta otrokom potekli osebni izkaznici. Urno smo se pobrali nazaj proti Kocevju, da se ujamemo koga na upravni enoti. Ob 12:45 smo prisli do. Birokrata, ki je reku da pa on cez 15 minut gre in da to pa ne bo slo (ne bom razlagal na dolgo). Vseeno smo oddivjali do fotografa, poslikali otroka in se ob 13:07 vrnili, a je imel birokrat ze licno pospravljeno mizo, zaklenjen comp, njega pa nikjer. Neka namestnica nacelnice je rekla da zal ne gre in bla bla. Jaz sem znorel da so navadni jebeni birokrati in z otrokoma odvihral ven, zena pa je rekla da bo se malo posedala po hodniku. No in potem pride birokratka in pravi da bojo pa poskusili, ceprav oh in sploh je to nemogoce.... Po eni uri oddajanja vlog so nekaj scrale a na Cetisu niso znale preverit ce so vloge prisle. Po osebne bi bilo namrec treba it v Celje. Tako da nismo vedeli nic. V celo kolobocijo smo vkljucili se nacelnika nase upravne enote, ki se je potem celo popoldne trudil dobiti koristne informacije. Mi smo se v kocevju stacionirali na parkiriscu za uprevno enoto, se priklopili na neko nezasciteno brezzicno omrezje in iskali kam gremo sedaj. Otroka sta se med tem na parkiriscu zabavala z morskimi pripomocki :-) Nas nacelnik je medtem izvedel da je na Cetis prisla. Ena vloga neustrezna in bo treba v soboto vloge iz kocevja popravit in da bo on to uredil. Mi pa smo jo mahnili proti Termam Olimije, da bomo blizu Celja, da v soboto potem to uredimo in gremo koncno na morje.

Sobota. Jutranjih 10km se vedno v sloveniji :-). Ob 9 se napotim proti Celju, medtem ko se preostanek familije odpravi na kopanje. Nekje na pol poti me ujame nas nacelnik, ki je med tem ze govoril s Celjem in Kocevjem, in mi pove, da imamo problem. V Kocevju se vloge ni dalo stornirat in je edina varianta da dobimo potnui list. V Celju se je ze dogovoril, da ce oddamo vlogo do 10:30 dobimo potne liste se isti dan. Rabimo pa nove slike, kar je pomenilo, da moram obrnit in it po otroke. Poklicem zeno, da ji povem, tam sta se pa otroka uprla, da se ne bosta vec vozila in da se nocta slikat ampak hoceta na bazen. Z zeno sva se hitro strinjala, da ni vredno in da imejmo raje kaj od dopusta. Tako ali tako nam najbrz ne bi uspelo pravocasno prit do Celja. Tako sem se najlepse zahvalil nasemu nacelniku UE za ves njegov trud in smo ostali v Olimijah.

Nedelja. Prijeten jutranji tek do cokoladnice in golf igrisca. Sonce je vstalo skupaj z mano medtem ko nasi se spijo. Da jih pustim pri miru se se po teku spravil ven in na blackberrya vtole prav pocasiv kucam. Danes se spakiramo, mal se bomo se kopali. Prespimo doma in gremo zjutraj v Portoroz.

G.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Mi smo imeli pred nekaj leti podoben pripetljaj, samo malo več sreče. Ko smo prišli na mejo v Metliki, otovorjeni za štirinajstdnevni dopust na Hvaru, je hrvaški policaj ugotovil, da sinu poteče potni list čez dva dni.
Seveda, to ni bil razlog, da bi nas zavrnil, čeprav je bilo jasno, da ne gremo samo za dva dni. Dopust smo v miru preživeli, nazaj grede pa nas nihče ni gledal. :D
V torek spet potujemo na Hrvaško, kampirat nekam med Zadrom in Šibenikom, upam, da bomo našli kaj pametnega. Za vsak primer bom še preverila sinov potni list, ker je že polnoleten in na zadnjih dveh dopustih ni bil z nami, tega nimam več čist pod kontrolo.

Lepo se imejte v Portorožu, čeprav ni ravno dopustniški kraj po mojem okusu, imaš tam vsaj tiste sprehajalne poti ob obali, ki so zelo primerne za tek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA