no lepo pozdravljeni po časovno nekaj dolgem "off"obdobju ...
nekaj časa nazaj sem pisal o svojih problemih z koleni,in je prišlo do vprašanja po kakem terenu tečem itd....
no tečem po zelo mešanem terenu(beri pol asfalt pol pesek,pa nekaj gozda...).res pa je da sm si pred kratkim nabavil tekaške čevlje,in se je stranje malo izbolšalo......ampak ne zadostno....
sicer preživim večino dneva na nogah saj delam kot monter(knauf)pri katerem so štenge moj vsakdan(jih je zih miljavžnte:) )in iz tega predvidevam da mi dela ena skupina mišic precej bolj kod druga(katera ne vem).in se je pojavil en zelo velik problem,ki ga prej nisem tako močno občutil:ko počepnem imam občutek v kolenih kot da......bi jih hotelo rztrgati,in nič kolikokrat se moram opreti na nekaj da lahko ustanem.
zdej pa mene predvsem zanima.....vaje za nasprotne mišice(od nekaj kolegov sem slišal...ki se ukvarjajo z takimi stvarmi amatersko....da dostiktrat pride do tega zaradi slabše ojačanih nasprotno delujočih mišic--teniški komolec,plezalni komolec,itd...)in pa za kake zares učinkovite raztezne vaje,ki bi jih lahko uporabljal vsak dan,čeprav nebi nič treninaral,razen os.ogrevanja.
prosim povejte svoje mnenje in pa predloge,ker stvar postaja počasi že nadležna(znosna še

:) )
ps:pred kratkim sem prebolev raka,in od tistega trenutka sem ratal freak na vse vrste športa,in med temu tudi na turno smuko,pri kateri vem da kolena trpijo sto na uro....
lp Žiga