prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 cyc
Aja, pri merjenju dolžin zadeva ni niti približno natančna ali kako? :shock: Mislim - prav velikih odstopanj menda ni, še Nike za ono svojo napravico trdi, da ima 97% natančnost? :shock: :?
Uporabniški avatar
 yogo
Si že kdaj teku u hrib :?: noge ti spoddrsavajo, meče ti jih levo in desno. Inerciski senzor ne bo zaznal koliko si zdrsnil nazaj, levo, desno.Tu pride do razlike med izmerjeno dolžino in dejansko dolžino.
lp Yogo
Uporabniški avatar
 cyc
aha, OK, razumem. :wink:
Uporabniški avatar
 cyc
A se meni samo zdi ali tele suunto napravice merijo pulz na zapestju? :shock: Zanimivo ...

Ampak drag špas je tole :? Tistih "POD"-ov ne bodo šenkavali, že sama cena naprave pa je >100k SIT :?

Polar bo "dovolj", čez glavo ... Pa še Polar bo nemarno drag dotovo :(
Uporabniški avatar
 vidkul
cyc napisal/-a:A se meni samo zdi ali tele suunto napravice merijo pulz na zapestju? :shock: Zanimivo ... :(

ne, ne

Tehnologija je ista kot pri Polarju.

lp vid
Uporabniški avatar
 cyc
Tole se pravzaprav ne nanaša samo na S625X, pač pa na Polarje na splošno. Namreč - kako je z višinometrom? Zasledil sem, da se omenja, da ima S710 (kolesarski model) višinometer. Grem gledat Polarjevo stran ... ni označeno da ga ima. Je pa slikica Polarja z zgovornim napisom "Alt ...m" :shock: OK ... grem gledat naprej, preverim s primerjavo vse kolesarske modele - noben nima označeno da ima kakšne funkcije višinomera. Isto velja za S625X.

OK ...

In potem najdem tole stran: http://www.entrytime.com/index.asp?GoTo=fetch&afid=4&pt=article&itemid=685&typeid=1

Kjer piše:
Performance heart rate monitoring features include, apart from the standard S-Series feature set of Exercise Sets, Sports Watch functions with Lap Times, Energy Expenditure, etc; include full function data sampling with computer interfaceability via IrDa InfraRed and a built-in altimeter, making route profiling using the included Polar Precision Performance V4 software an
all new experience for runner.

Pa o S720i:
http://www.proten.com/polar-s720i.html

Še o S625X:

http://www.proten.com/polar-s625x-features.html
(Opazi "Temperature and altitude ... X")

WTF? V čem je štos?!

Na http://www.polar.si povedo pa tole:

Altimeter features

Altitude with graphical trend

Vertical speed (ascent and descent rate); ave. and max.

Altitude alarms

Slope Counter

Cumulative Ascent and Descent

(Nikjer ni označeno da kaj ima :? )
Uporabniški avatar
 cyc
Vzamem nazaj. Samo zmedeno je ... "Altitude and ascent" je skupaj s kvadratkom čisto drugje, ne pri funkcijah višinomera. Logično a ne :P
Uporabniški avatar
 ales
Ne vem, če je še tako:imam en starejši model Polarja, za katerega si moral posebej dokupit merilnik nadmorske višine, ki ga daš pod uro na kolesu. In pol ti meri pulz, hitrost(že vključen merilnik), višino, lahko dokupiš še merilnik obratov stopalke. Seveda vse to zabeleži, pri meni za 62 ur z minutnim zapisom. Aja, očitno imam en bolj kolesarski model, a mi čist ustreza.
Uporabniški avatar
 cyc
Ne, ne, ta reč naj bi bila vgrajena v zapestni del napravice. :)
Uporabniški avatar
 cyc
OK ... imam zadevico, S625X. 8) Popoldne bom prebral navodila, kvečjemu kak kilometer bom šel odtečt za test, danes imam sicer mirovanje. 8)

He he ...

Vtisi sledijo kmalu 8)
 erik
ali mi lahko nekdo od vas pove, zakaj sploh kupujete tako kvalitetne ure?
Namrec malce mi gre na smeh, ker imam obcutek da sicer te stvari krasno pasejo k opremi, niso pa izkoriscene. Mislim da vec kot pulza in stoparice nikce od nas ZARES ne potrebuje.
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Erik, ne bi se ravno strinjal s tabo. Mogoče na začetku res ne čutiš nobene potrebe po več funkcijah, a kmalu hočes čim več podatkov. O tem in onem. Saj dobiš naprimer višinomer tudi že za 20.000 sit, pa nekateri kupijo Suntota za 60.000 in več. Zakaj? zato ker so kvalitetni in veš da te ura ne bo pustila na cedilu. Vsaj ponavadi ne :lol: Verjamem da cyc in ostali ki jimajo dobre ure uporabljajo večino funkciji. Res je da kakšne funkcije ne potrebuješ, a potrebuješ pa drugo funkcijo ki jo ima le ta model.

Cyc jaz ti kar malo zavidam, kaj malo veliko :evil: Jaz bi jo tudi mel. V pričakovanju čakamo tvoj komentar, še posebaj na merilec razdalje in ali je bila vredna nakupa.

lp Vid
Uporabniški avatar
 cyc
erik, v bistvu imaš prav. Jaz v bistvu niti merilca utripa ZARES ne potrebujem, če smo že pri tem. Do sedaj sem čisto lepo tekel in nikoli nisem imel občutka, da ne morem teči več, ker mi manjka merilec utripa. :)

Je pa vseeno koristno, če ga imaš, več izveš o sebi ...

Konkretno sem se kljub samo rekreativni rabi in kljub temu da sem še začetnik, za S625X odločil zato, ker sem izvedel, da te reči redko crknejo. Oz. nihče ne pozna nikogar, ki bi mu crknil Polar ... skratka zadeva naj ne bi bila samo za eno leto.
Hkrati so mi rekli da kmalu "prerasteš" in bi rad več ... jaz recimo sem si želel priklopa na računalnik, prek IR, ne tiste piskajoče zadeve z mikrofonom. Avtomatično me je vrglo v rang S610 ... in S625X ni drastično dražji oz. ima primerljivo ceno, ponuja pa dosti več. Lahko ga tudi za na kolo uporabiš ... in nenazadnje, zapičil sem si v glavo tisti preklemani foot pod, še preden sem izvedel, da ima to samo nekaj top modelov :?

In ja, priznam. Niti ene funkcije ZARES ne potrebujem. Klinc, gizmo mi bo pa upam vseeno koristil. :twisted:
Uporabniški avatar
 runner
Cyc,
čestitke ob pridobitvi in želje da ti lepo služi. :lol: Seveda se že veselimo tvojega proočila. Posebej me zanima kako se obnese akcelometer... (hitrost, pot)

LP runner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA