- 03 Avg 2008, 01:34
Že kar dosti časa tečem, vedno prisegala na bombažna oblačila... no, pa sem se tudi jaz spravila kupiti tekaška oblačila, da vidim razliko. Zdaj imam pa problem, ker ne vem kako to prati. Kupila sem nike fit dry majico in nike fit storm tekaško jakno, pa še eno tekaško jakno od bengerja. Vse je iz poliestra (razen pri nike stvareh je nekaj malega elastana). Na všitem listku piše prati na 30 stopinj, brez uporabe mehčalca. Na majicah so še tale navodila: perite s podobnimi barvami/ne uporabljajte mehčalcev/odstranite takoj (kaj naj bi pa to pomenilo?!!
)/pri sušenju naj izdelek ne bo zložen.
Torej, tole so moja prva prava tekaška oblačila in bi rabila kakšen nasvet kako to vzdrževati. Nekaj sem prebrala na forumu o posebnih praških, ki se jih kupi v športnih trgovinah? V katerih trgovinah lahko to kupim npr. v Ljubljani, na internetu? Ali pa operem kar s praškom v pralnem stroju, brez da dodam mehčalec?

Torej, tole so moja prva prava tekaška oblačila in bi rabila kakšen nasvet kako to vzdrževati. Nekaj sem prebrala na forumu o posebnih praških, ki se jih kupi v športnih trgovinah? V katerih trgovinah lahko to kupim npr. v Ljubljani, na internetu? Ali pa operem kar s praškom v pralnem stroju, brez da dodam mehčalec?