Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Remšnik obiti :

Ja ni tako logièno da ga obideš, èe si že v Kapli zavil po slovenski smeri.

Dovoli da naredim malo sledi zgodovine retrokativno nazaj!

Torej najprej problem Remšnik:
1. Sem v Kapli v vasi.

Imam dve možnosti:

1.1 Grem po markaciji proti Sršenovemu vrhu ( beri vodnik PD Matica ) potem se dejansko splaèa vstopiti v Remšnik...obiskati cerkvico ...
Pa od Remšnika se sprehodiš do Pankracija. In potem kakor sva opisovala v prejšnem postu.

1.2 V vasi grem

1.2.1 po poti Srca ( oznake srce ) do OdOmskega jezera ( tukaj je fajn za prerspati ali taboriti ) od Odomskega jezera se po makdamski cesti povzpneš na mejo po dolini ( tukaj je enoa zanimivost ko so domaèini naredili park mlinov recimo nek Minimundus mlinov- ta varianta ugodna za kolo ali za Kapelski krog - ampak žal ne vzdržujejo veè ).

1.2.2 Greš direktno po cesti do mejnega prehoda Kapla/Arnfels tukaj na mejnem prehodu pa potem mimo bivše karavle po AUT markaciji se držiš grebenske poti in mednarodne poti Drava-Mura.

Ob poti 1.2.1 in 1.2.2 se združita pri eni kmitiji na Mo....pozabil tam je v glavnem tudi žig in toèka za GRS pa vèasih so imeli pava :):) ki je trpel samo moške ( celo domaèe ženske gospodinje ni maral :):) referenca Kolesarska dogodovišèina èez Kozjak :) in gumi defekt ). Ta kmetija je toèno meji. Od tukaj potem nadaljuješ ali po SLO ali po AUT markaciji ( nobena ni boljša obe sta lepi samo važno da te ne zanese na levo preveè...). In prideš po obeh toèno pod Pankracij.

Problem Kapla

2. Torej sem na Sv. Duhu na Ostrem Vrhu
Imaš dve možnosti

2.1 Kreneš preko pešaèkega mejnega prehoda pri starem kjnem kamnu
St. Germaine 1919 po AUt markaciji ( medarodna pot Drava-Mura ) v dolino in med AUT kmetijami se spustiš do bivšega mejnega prehoda Schlossberg/Gradišèe. Od tukaj pa nadaljuješ po AUT markaciji po grebenski poti,ki te pripelje do mejnega prehoda Kapla/Arnfels ( beri toèka 1 ..tam sva prej omenjala ). In potem tako kot sva prej omenjala.

2.2 Kreneš po SLO markaciji zgoraj pod cerkvijo v smeri Gradišèa.
Pot je bolj adrenalinska , porašèena, v gozdu...ni toliko odprta...
In prides na sfaltno cesto ki pelje iz Ožoblta Kaplo in se pod Vurmatom odcepi za bivši mejni prehod Gradišèe/Schlossberg. P otej cesti se lahko odloèiš

2.2.1 Greš na mejni prehod in prideš na isto toèko kot pri 2.1 ali

2.2.2 ali pa kreneš dalje po SLO strani ki je daljša ker gre v vasico Gradišèe. In po tem od tam v vzpon na Kaplo v center vasi. Potem pa kot v toèki 1.

In to je to.

Vsaka od teh kombinacij ima svoj èar. Obièajno vsak navija za eno varianto in izkušnje. Parametri odloèitve pa so:
- ali si s kolesom ali peš ali želiš veè gozda ali veè naseljenosti ali pašnikov...ali želiš videti tisto škotsko govedo ( dolgodlako ) ali 4 roge koze :) ali pa se prebijati po zarašèenih kotanjah ( dokler so še ).
Nazadnje spremenil tek_v_snegu, dne 05 Avg 2008, 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zvone
uros feldin napisal/-a:Ivan in Zvone.

Najlepša hvala za vse podatke, informacije, napotke, izkušnje.....

Letos se vama žal ne morem pridružiti, ker:

1. bi verjetno zelo težko uskladil termin z vama
2. v dokaj kratkem času sem pretekel/prehodil: T 24, K 24 , Pohorje in rabim malo počitka

Vsekakor pa želim veliko uspeha, užitkov in ne verjamem, da se ne bi kasneje ali drugo leto kje skupaj dobili na kakšnem podvigu - v vašem ali mojem koncu Slovenije......

Lp, Uroš

Pozdravljen Uroš!

Še enkrat iskrene čestitke za res izjemne dosežke. Verjamem, da tvoje telo zdaj nujno potrebuje "počitek" in da nima smisla"riniti na silo".

Za takšen "podvig" moraš biti res dobro pripravljen, res dobro motiviran in z veliko mero sreče na poti ti lahko kaj takega tudi uspe.

Želim ti uspešno in hitro regeneracijo.

Hvala za lepe želje.

Upam, da nam bo tokrat uspelo v celoti ( 100 %), čeprav pri teh extremnih zadevah nikoli ne moreš reči da boš zagotovo uspel.

Škoda, da te ne bo zraven. Prepričan pa sem, da se bodo "ponovitve" te proge v bodoče "bolj pogosto dogajale" in da še "nič ni zamujenega".

Lahko pa se zgodi, da bomo "tako kot za prečanje Pohorja" - na TF prebrali tvoje skromno poročilo o uspešno končanem prečanju Pohorja in Kozjaka!

Vsekakor bom vesel, če se ti bom lahko pridružil na delu ali celi poti.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
klopotec napisal/-a:Jaz kaj dosti ne mislim nositi s seboj èez Kozjak. Vodo rabiš samo v zaèetku in jaz raèunam da bi je za enih pet noènih ur bil liter dovolj. Potem je pa dan in se voda dobi v naravi in pri hišah. Je kar poseljeno. Hrana pa tudi samo za do jutra, potem pa so ob poti trgovine in gostilne.
Ne vem sicer kako je med Remšnikom in Bistriškim jarkom, ali grabnom, tistega dela še nisem prehodil, ampak, kolikor se spomnim Zvone, ste vi na zadnji turi tam nekje jedli
Pa med Bistriškim grabnom in Lovsko koèo na Košenjaku bi pol litra vode menda tudi bilo dovolj, pri koèi je pa tudi voda. Kaj menite?

Glede na to da jaz ta weekend planiram male poèitnice za mojega 4-nožnega tekaškega prijatelja in se nameravam ravno s spalno vreèo in pasjimi konzervami v nahrbtniku :) ter neaj vode podati na potepanjue po Pohorju ...sem razmisljal ce bi se ti midva pridruzila. Ampak to bi slo ce bi startal v petek in bi sel od Dravograda sem. Namrec psa teoreticno lahko dam na Koroski vlak zjutraj. Z njim planiram delati po najvec 30km dnevno ( na Poohrju ). Ce bi ti to ustrezalo bi ti lahko delala druzbo. Jaz sem tudi z rukzakom dovolj hiter. Edino kuza ceprav je dokaj natreniran vec kot 30km dnevno ne bo delal. Spal pa bo na povodcu :) in na armfleksu tako da...Nimam pomislekov okoli kmeckih dvorisc ker je ze vse tam bil po odsekih. Edino to da bi moral z njim iti od Dravograda proti Mariboru , in da ne bi mogli delait vec kot 30km dnevno ( to je ravno cca. tri dni ). Ce pa bo tebi za potepanje po Pohorju pa se nama lahko tudi pridruzis. Tukaj namrec nameravava zaceti v MBru in tudi koncati v MBRu in obiskati Pohorska jezera. Seveda tudi s spalko.

Kar pa se tice Kozjaka ...voda...kot si rekel ni problem his je dovolj.
Ni toliko izvirov kot na Pohorju so pa hise. Pa na sredini imas Hubenlentz kjer lahko jes ....Tisto kar sprasujes kje se da jesti pa je tako:

Sv. Primoz...imas prekajeno meso :) pa domaci kruh. Lahko pa gazdarco dan prej poklices pa ti pripravi ( tako sem jaz pocel vcasih dokler nisem bil na svoji prehrani ) da sem dan prej poklical. Potem pa ko sem se priblbizeval sem jo poklical se enkrat da mi pripravi zgance. Predvsem pozimi ko sem kolesaril preko mi je to prislo zelo prav. Topla hrana.
Lahko pa ti tudi prirpavi kaksno MESNO :) juho. Sicer pa zgance z melkom. Tam kjer ti sprasujes Zvoneta je pa gostilna ob cesti na Radelpass. Tam pa ddruga kot mesno juho ali kaksne pecene jajce ne bos dobil. Morda ce poklices prej pa da se zmenis za kaksne makarone da ti vnaprje pripravi...ce se bos pa preustil kar ..tako bo pa ti ponudil jajca, mesno juho, zrezke...

Kar se tice cilja...Dom pod Kosenjakom je sedaj redno odprt.
Ce bos prisel ponoci ali v temi je super ker imajo fajn tuse in je super da ce prespis pa se zjutraj vracas popolnoma svez v Dravograd potem pa se oglasis pri "Albancu" kjer bos dobil veliko svezega sadja ( tudi ananas :) ).

Meni ta Albanec resuje zivljenje ko se vracam iz AUT s kolesom ali pa iz Logarske doline.

Prijetno in ustvarjalno...
 klopotec
He,he, Snežni, ti se malo hecaš. Mesna juha, pa prekajeno meso, pa tstenine. Vse kar bom rabil je velika skleda solate, pa kak pražen krompir. Drugo bom nosil s seboj ali kupil v trgovini (Gradišče, Kapla, Remšnik). Če so kakšne trgovince v teh krajih. Na to nisem bil pozoren ko sem hodil tam.
Šel bom pa iz MB, oziroma Kamnice, ker bi v nasprotni smeri lahko imel težave z orientacijo. Sliko trase imam pač v tej smeri.

Seveda bi me veselilo, če bi šli skupaj, ampak malo več zmorem kot tvoj kuža. In cilj je v enem kosu, tako da bo spalka le za primer da se ne izide.
Krenem pa v petek opolnoči, če pa bosta vidva šla v obratni smeri, pa se tako ali tako srečamo. Pa pojemo tam en narezek prekajenega, he,he.
Ne,ne, moje geslo je "tudi na korenček gre". Hvala za informacije.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Trgovinice so:

1. Remšnik ...torej si se odloèil da greš na Remšnik :)
ampak bo zaprta

2. Sv. Duh gostlinnièar ima trgovino ...:)

3. Kapla ...ja v soboto je odrpta do 12h in v nedeljo tudi mislim da
do...morda celo 10h do 12h...vsekakor pa je v soboto.

Še najbližje si trgovini na Kapli :) ampak, kjeeeee jeee še Dravograd tam...:)
Ja pa na AUT strani imaš dva penziona kjer imajo reklamo za FruchtSaft...kakrsen koli je ze...pred Kaplo in za Kaplo...

Potem pa seveda Hubelnetz...pivo, flasirani sokovi, Coca Cola...

A korenèek bos imel sabo :)...pa ribež in gazo oz plenice delanje soka po Walkerjevi metodi na Francoskem podeželju :)
 klopotec
Ha, ha, da bi po poti delal korenčkov sok? Ja potem se mi gotovo ne bi izšlo. Še tako se bo treba zelo potruditi.
No, Remšnik je nekje na polovici in markirana planinska pot po kateri grem je malo nad vasjo, trgovina pa verjetno tam nekje pri cerkvi. In če tam kupim pol kile rozin pa par banan, menda zvozim še drugo polovico.
Ne vidim problema z oskrbo s hrano in vodo po poti, tako da res ni treba dosti nosit s seboj. Štartal bom celo samo s pol litra vode in na Urbanu na pokopališči prvič dotočil. Ampak ob enih zjutraj na pokopališču? Če me bo kdo tam videl, bo najbrž imel polne hlače. Jaz pa tudi.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
klopotec napisal/-a:pokopališèi prviè dotoèil. Ampak ob enih zjutraj na pokopališèu? Èe me bo kdo tam videl, bo najbrž imel polne hlaèe. Jaz pa tudi.

Venec èesna ( sedaj ga že imaš posušenega doma predpostavljam ) okoli vrata na njega pa obešena dva korenèka pa bodo vsi pobegnili ( in mrtvi in pol mrtvi, živi pa se te bodo itak ustrašili še brez tega ))
:). Psov pa se ti ni treba bati.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Okrog datumov trenutno stanje kot sem ga jaz izmenjal z Zvonetom:

1. Datum starta petek 08/08 ob 12.uri iz MBra smer Kozjak-Dravograd in
potem vraèanje nazaj po Pohorski strani ( prvotenZvonetov predlog )

Meni ta predlog zelo zelo ustreza ampak:
- ta petek naj bi po napovedih prešla Slovenijo hladna deževna fronta

Prièkovan cilj v soboto na nedeljo ponoèi ali zelo zgodaj zjutraj v nedelo

2. Zvonetov namig:
Start v soboto zjutraj oz. najkasneje do 12.ure po podobnem scenariju kot pod 1. Pricakovan cilj v nedeljo ponoci ali ponedeljek zjutraj.

Ta scenarij meni ne ustreza glede na izpolnitev nekih obljubljenih obveznosti v nedeljo.

3. Naslednji weekend ( Veliki Šmaren v petek praznik )
ugoden datum. Takrat jaz žal ne bom mogel ker sem že obljubil izpolnitev
nekih obveznosti še preden je Zvone povabil na sodelovanje k projektièu.

4. Weekend po Velikem Šmarnu ...sem imel že pred povabilom v juniju imel rezervirano prenoèišèe v Logarski za planinarjene in trening po okoliških hribih.

5. Ostaja mi zadnji weekend v Avgustu...ampak tvegano je staviti tako
zahteven projekt kot je Pohorje & Kozjak na zadnji datum.

===============================================

Za vsak sluèaj sem zaprosil v službi za dopust za ta ponedeljek in torek.
Tako da se nagibam da bi poskusil startati ali v nedeljo ponoci ali zgodaj v ponedeljek zjutraj 11.08.

Tako da se mi zal zopet izmika da s starim soborcem izvedeva skupaj.

Zame pa je vsled ze enega nesupelega poskusa letos in lansko leto tako kot tudi Zvonetu zelo do tega da poskusim koncati Pohorje &Kozjak letos kot vstopnico inpridobivanje samozavesti za se nekaj podobnih idej v Stajerskem ( :) )okrozju SLO in AUT.

Ce bo kdo se uspel pridruzti v pnedeljek mi bo zelo prav prisla podpora v oblik idruzbe. Sicer pa upam da bo tudi Zvonetu uspelo in potencialnim sotekacem in podpri na njegovem terminu.

Cuvajte ( in cuvajmo ) se 24urniki...:):).
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Naš Štajerski MB gorski ultramaratonec Zvone medtem ko to pišem ga šiba sredi hribovja Kozjaka.

Štartal je ob 10h iz Maribora. Ob 17h je bil nekje na 45% Kozjaškega dela trase ( cerkev Sv. Pankracija nad Remšnikom ).

Ob 21h sae je oglasil iz Sv. Primoža oz. zavetišèa na kmetiji Glavar.

V tem trenutku predpostavljam da se vzpenja na Pernice oz. v zadnjem delu vzpona. Zgleda da bo jutro doèakal v Dravogradu.

Telefon je izklopil ker lump kljub temu, da smo ga gfnjavili naj ne pozabi napolniti "štroma" to pozabil. Pa kje èeš to govoriti "energetiku " :) Referenca Elektro Maribor :)....Tako da zjutraj upam da ga bom uspel doklicati nekje na vzponu pred Kremžarco.

Držimo pesti, da mu bo noè kratka in jutri èez dan èim manj vlažnosti v zraku.
 Jožko
Pozdravljeni!
Imaš še kaj podatkov snežni, kako je z Zvonkom? Mu je uspelo je še na poti? Kerlci smo z njim in mu želimo vse najboljše, kakor tudi tebi, če se boš odločil za štart v ponedeljek. Mogoče se ti enkrat še pridružim in poskušam opraviti še ekstremni Štajerski izziv!
Pa lep pozdrav na Štajersko in srečno!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
V mislih z Zvonetom
držim pesti
:juhuhu:
Uporabniški avatar
 miroR
Zvonetu je uspelo !Pravkar mi je sporočil,da je za opravljeno pot potreboval
33 ur in 58 minut.Vsaka čast :cast1: :cast1: :cast1: :cast1: in
čimprejšne okrevanje .

:lauf: