vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

annia
Pozdravljeni!
Sicer sem nekej gledala po forumu, ampak tem o kolenu je 1000 in nism zasledila tega.. danes ko sm sla na jutranji tek, sem po priblizno 2 km opazila, da mi je zila pod levim kolenom, ki se je drugace nic ne vidi zelo nabrekla in je nastala prou majhna bula. sem se kar precej ustrasila, zato sm hodila dalje in je bilo spet ok. potem sm si mislila, bom probala se malo tect in se je zadeva ponovila. sedaj se ne vidi nic, vendar me malo boli okoli kolena. mogoce kdo ve kaj bi to bilo? LP
Uporabniški avatar
 aisha
najboljš bo, da se greš pokazat k zdravniku, sploh če te boli, tudi ko miruješ

mogoče je počila kakšna majhna žilica (če je nastala tudi modrica), mogoče je kaj v zvezi z venami in njihovo prožnostjo; če si nagnjena h krčnim žilam (ne vem sicer koliko si stara), je mogoče tudi kaj v zvezi s tem, saj v teh vročih dneh pridejo bolj do izraza, ker jim vročina ne paše

po moje ni nič hudega, ampak da boš mirneje spala, kar stopi do zdravnika; lahko bo potrebno le malo počitka, hlajenja, kakšno mazilo pa bo vse ok

lepo se imej in uživaj v teku še naprej

aisha :wink:
Uporabniški avatar
 NaceM
marčni zajec napisal/-a:burzitis?

Uh burzitis je neugodna zadeva. To je imel moj foter na roki. Kot, da mu tretja roka raste.
 natasha
Burza je po slovensko sluznik. To so posebne vrečke tkiva, v katerih nastaja običajno minimalna količina tekočine, tipično pa se nahajajo blizu narastišč mišic in ligamentov. Njihov glavni namen je zmanjševanje trenja med kostjo in mišicami ter ligamenti. Spredaj na kolenu so tri burze, zadaj sta dve (ena na notranji, druga na zunanji strani), na notranji in na zunanji strani kolena pa so po tri (v območju kolena je torej 11 burz). Najpogostejše je vnetje burze pred pogačico – pogosto je pri ljudeh, ki klečijo. Zdravljenje takega burzitisa sestoji iz počitka in aplikacije ledu, pri kroničnem vnetju pa je potrebna tudi operativna terapija.
Na notranji strani kolena zadaj je posebna oblika burze, ki jo imenujemo Bakerjeva cista. Ta burza je navadno v zvezi s sklepom, v njej pa nastaja viskozna tekočina. Med pokrčenjem kolena praviloma izgine, v iztegnjenem položaju pa je bolj vidna.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA