Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Štartnina 25 evrov za LM je:

previsoko nastavljena
73
66%
ravno pravšnja
29
26%
premajhna, lahko bi bila več
8
7%
 Juster
SamoR napisal/-a:1. Organizacija 42tke je zelo zahtevna, zato sta v SLO samo dva maratona. Če bi organizacija prinesla velike dobičke, bi bilo maratonov več.

2. Ker udeležba na maratonu ne sodi med nujne življ. potrebščine, je lahko štartnina poljubno visoka.

3. Na LJ maratonu je že kar malo gužva.

Glede organizacije se strinjam, da je zahtevna. Glede dobička pa ravno ne. Mogoče pa sta samo dva zato, ker bi folk želel služit brez delat. Če bi organizacija prinesla zgubo bodi prepričan, da še teh dveh nebi bilo.
Sicer pa - zahtevnost oziroma če se fokusiramo na strošek izvedbe ni nič kaj dosti večji, če teče 1000 ali 5000 ljudi. V blagajni se pa fajn pozna.

Z drugo točko se pa čisto strinjam. :wink:
S tretjo pa......hmmm.....a ni ravno ta gužva nekaj, kar da čar takim prireditvam? Na olimpijskih ne bo gužve....samo to ni to.

LP vsem :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Nekaterim že podanim odgovoromle pritrjujem, imam pa tudi lastno mnenje:

Po mojem je Bofu glede cene še najlepše odgovoril Pelvis. In ekonomski
logiki v prid govori tudi dejstvo, ki ga je podal SamoR... govorim o gužvi.
Da se razumemo: gužva je fajn! Upajmo le, da ji sledi tudi organizator.

Glede švercanja pa imam ostro mnenje: podn! Kaj pa, če bi se vseh par 1000
tekačev švercalo? LJ maraton propade, in izgubili bi vrhunski nacionalni
tekaški dogodek. A si tega želimo? Mojih nekaj ljubljanev pomeni bistveno
več kot - brez zamere - manjši tekci, ki so sicer simpatični, in fajn je, da
obstajajo, toda niso primerljvi z LM. Tudi Radenci ne, niti približno. Na LM
sem se vedno dobro počutil, tako na startu, na progi, kot tudi po njem.

Glede na to, da smo super organizirani, pa je prijavnina 16 EUR (lastni čip)
za skupinsko prijavo že kar malce poceni. Ne bom našteval, koliko se
plačajo "top" maratoni v tujini, ker bo nekdo vedno dal kontra s kakim
cenejšim. Veliko smo si že sami odgovarjali: greš... ali pač ne. Pa še to: za
tek se je včasih govorilo, da je poceni šport. Ha ha, nič več.

Glede goody-baga pa: solidno, sploh za to ceno.
Sicer pa: bomo primerjali število prijavljenih napram lanskemu letu...
Stavim na prirast.

Upam, da debata res ne bo prevroča, saj itak podajamo le svoja videnja , ne?

Je pa škoda, če se naše (TF) pobude izpred nekaj let dejansko niso
udejanile. Izgleda, da sem preslab opazovalec, da bi sodil...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
želva napisal/-a:Hervisovih bonov že nekaj let ni več, ker se zamenjal sponzor. So interšportovi, ki so nekako omejeni. Lani od naštetega tudi, če se prav spominm, ni bilo dresa in brisače.

točno, ja pardon, hervis je v sežani, radencih... tu je intersport.
dres si lani dobil na cilju, brisačo pa sem dobil ob dvigu številke.
pa saj vseeno, kdor bo hotel it bo šel, kdor pa ne pač ne. napisal sem samo materialno protivrednost štartnine. jaz grem. ker mi je fajn.

(ampak, če pomislim. ene 25 EUR me pride bencin, pa na pico grem, pa kako pivo zraven. je to še najmanj 10 EUR... čista zguba je to tekanje)
Uporabniški avatar
 BoF
Malo sem pregledal razdelitev sredstev iz Fundacije za šport, kjer je Timing Ljubljana za leto 2008 dobil 10.000 evrov za sistem Lynx fotofiniš in 10.000 evrov za 13. ljubljanski maraton.

Sicer pa bi bilo zanimivo izvedeti, koliko bodo organizatrji plačali tekačem, ki bodo pobrali prva mesta na maratonu in koliko managerju, ki jih kot medvede in drugo cirkuško živinče te tekače iz črne celine vlači vsakotedensko na maratone po Srednji Evropi. Tudi to je namreč potrebno plačat, ane?

Kolikšni so sponzorski prispevki za 13. LM na konto Timinga ne vem in me niti ne zanima. In niti pod razno ali kako drugače ne bi in ne bom udrihal po organizatorjih, bom pa in še vedno in navkljub debati zagovarjam tezo, da je štartnina 25 evrov za posameznega rekreativca (ne glede na te ali one popuste) previsoka. In me niti ne zanimajo cene drugih maratonov po Evropi, ki gredo na 100 evrov, saj sem vam za primer dal letošnjo Palmanovo, ki je pa po drugi strani tako poceni kot so pri nas kakšne 7-ke ali 10-ke.

Da pa imamo vsak svoje mnenje, me pa veseli, saj imamo vsak svojo bučo in znamo razmišljat, če pa imamo pogum še kdaj stegnit jezik in povedat, da se nam kaj ne zdi primerno, pa toliko bolje.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Tekanje je čisti užitek.
V dosti stvareh se strinjam z BOF-om, startnino je treba prilagoditi nivoju življenja v posamezni državi, kot na primer pri nas v Sloveniji.
V tujino recimo pariški maraton ne greš vsako leto oz. vsak mesec in reskiraš pač toliko kot je.
Ampak če pa pri nas začneš seštevati vse stroške ki te pridejo da prideš na posamezno tekmo pa sedaj že malce pomisliš.
Zato je treba tekačem ponuditi tudi kaj več kot samo tekanje po ulicah ali posamezni trasi.
Ker nekako tretina tekačev ali malo več gre res na rezultat ostalo pa poskuša da vidi kje so in uživajo v teku.
Mogoče sem se za kak procent zmotil, mogoče ne.
Skratka tekačem je treba vsako leto če se le da ponuditi več ali vsaj isto kot preteklo leto.
Organizatorje posameznih prireditev, klube ki organizirajo teke pa bi morala država spodbujati na tak ali drugačen način.Lažje pridobivanje dovoljenj za državne ceste zapore in podobno tako kot imajo v Avstriji ali drugod.Ker šport je najcenejša promocija za posamezno mesto ali kraj.
Šport je turizem, turizem je šport.
In to je neke vrste ogledalo posameznega kraja, mesta vseh ljudi ki živijo tam, da s tem pokažejo odnos do gibanja in ljudi ki pridejo v kraj.
Lepo se mejte, pa se vidimo na Ljubljanskem maratonu!
ČAO!
Uporabniški avatar
 mitjas
Vsak ima po svoje res prav. Da bi kdo prav veliko zaslužil od tega maratona dvomim, ne poznam pa številk. Za sponzorje se mislim da vsi strinjamo, da jih ni na pretek in da njihova vreča ni neusahljiva.
Kaj komu Ljubljanski maraton pomeni vse vsak zase, meni pred štirimi leti je bil to vrhunec mojega dotedanjega tekanja in tekaški praznik, o katerem sem sanjal par mesecev. Vzdušje pred, med in po teku je nekaj, za kar se bom še vračal.
Zunaj sem tekel le v Celovcu, Dublinu in na pariškem maratonu. 21ka v Celovcu je prav tako tekaški praznik, ki poteka cel vikend od petka naprej. V Dublinu lani smo za mislim da 20€ dobili adidasovo tekaško majico, ki je sama vredna več kot štartnina, ostalo od organizacije je bilo pa čimprej za pozabit. Pač smo drugače navajeni :?
Pariz je pa itak eden izmed top svetovnih maratonov, pa moram reč, da me ni impresioniral. To da ne moreš spremeniti prijave, ki jo plačaš vsaj pol leta prej, je stvar, ki me je najbolj zmotila. Goody bag je bil "prazen", uporabna v njem je le navadna majica, s tem, da niti nismo dobili sponkic za pripet številke :shock: Za Berlin je startnina res 55€, je pa bilo treba za majčko, testeninko, ... doplačat. Ton se bomo pustili presenetit :wink:

V glavnem vsak si sam izbira teke, na katere gre. Res da ni poceni, če je to veliko tekov, ni pa treba takoj skočit v luft in se kregat nad višino štartnine. Po teku ponavadi nobeden več ne "pizdi" kolk je dal za štartnino. :?
Uporabniški avatar
 Tjas
...meni pa še nikoli ni bilo škoda denarja za takšne tekaške prireditve, pravzaprav jih izbiram po povsem drugih kriterijih (odločilno vlogo ima predvsem kraj). Tovrstne dogodke (kot je tudi LM) jemljem kot ene pomembnejših motivacijskih dejavnikov...da grem tečt, tudi kadar nimam časa. Firence niso ravno poceni (60 EUR je kar občutno več kot tole), pa so se mi zdele tega vredne...ker je tko lepooo tam tečt. Upam, da bo tudi v Berlinu tako.
 SamoR
Vsem, ki se nameravate švercati na LJ maratonu z izgovorom, da je štartnina previsoka, svetujem, da po teku zavijete še v kakšno športno trgovino in ukradete stvari, za katere smatrate, da je cena neupravičeno visoka.
Uporabniški avatar
 BoF
Šverca ne podpiram in ne priporočam! :TF) je skupek poštenjakarjev in tako naj tudi ostane. Da pa kaj glasno :hack: , pa tudi ne more bit tak greh, kajne :?:
 stojan
se povsem strinjam z Damijanom, češ da bi LM zagotovo ogrozili, če bi se na njem - in to celo javno - pojavilo kar tisoč zastonjkarjev, saj bi jih bilo naslednje leto že dva ali tri tisoč, štartnine pa nič manjše. s takimi stvarmi se ne kaže igrati - lepa izkušnja so tudi nekatere kolesarske prireditve, vključno s Franjo. razumel bi, če bi se o zastonjkanju ali švercanju pogovarjali mladoletniki, ki imajo res težave z denarjem, ne pa tisti, ki ljubljanca primerjajo z berlinčanom ali celo parižanom in bi dali vse za tek, ki tako kot druga rekreacija že dolgo ni več poceni in še manj zastonj, razen če se seveda ne preganjaš po Golovcu in Tivoliju ali kje ob Savi.
Uporabniški avatar
 natasa
Ja štartnina je res visoka sploh, ker tečeva oba z možem !!
Ravno zato se udeleživa samo Sežane, Radencev , LM ter meni najljubšega teka pri nas iz Celja v Logarsko dolino ter kakšnega vaškega teka v bližini Celja - tu je štartnina res poceni.
Pa prijeten tek !
 kovit
8)
Nazadnje spremenil kovit, dne 07 Avg 2008, 13:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tae
kovit, prehitro si se izdal, da se hecava. Mene je pa vseeno zanimalo koliko bi jih bilo pripravljenih stopiti na stran protestantov. Zdaj pa ne bo nič iz "mestne avanture" :shock: Jaz sem si pa že predstavljal, kako bom bežal pred redarji in tako prvič med tekmo udaril intervalni trening :D
Uporabniški avatar
 mitjas
Doslej razen pred samim ciljem še nisem videl redarjev, ki bi odstranjevali tekače brez štartnih številk ...
 kovit
:oops:
Nazadnje spremenil kovit, dne 07 Avg 2008, 13:41, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA