prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 analuka
pozdrav, zanima me naslednje, če bi kdo vedel; torej imam polar urco že delj časa. pas mi pomoje začenja baterija nagajat, sam ker je T31 , moram menjat cel pas. no k bistvu, torej danes sem šla na treadmill , tam hitro hodim zdaj v vročini, vzela sem si še mp3 . že v navodilih piše , da ni dobr met zraven urce in pa steze teh stvari, saj kvarjio impulze v urah.
ok, ko sem se približala stezi , ki ima bran je tud polarja, je začeo šumet, ko kadar približaš mobitel tv . mal sem še vztrajala in prvih 5 minut prišla na pulz 110 , ga mam naštimanega na 109-127. ok, utrujenosti nisem čutila, ravno obratno, super tud srce mi ni razbijalo, ko se na stezi in na urci pokaže utrip 210. skočila sem s steze in hitro snela mp3.

zdaj sem v dilemi, je možno, da je polar popiz.. zarad motenj ali je možno da mi je utrip tolk poskočil, čeprav sploh nisem nič čutila?
moram reč, da mi je steza tehcnogym še pol nekaj časa trokirala- digitalni merilci.
sem v paniki, ker ne kopčam, da ni kaj z mano narobe?
sem že tud kolesarila, sam še nikoli mi srce ni šlo več kot 145, tam sem pol upočasnila. pišuka, me je strah in se zdaj ne upam rekreirat, ker nisem ziher, če ni slučajno sam mp3 kriv :cry: help
Uporabniški avatar
 bobr
Menjaj pas z novim in bo vse v redu.

Mp3 predvajalnik ne more vplivat na meritev pulza. Razen če fajn nažigaš kak metal komad :)
Verjemi nisi imela tok visok pulz. Drugače bi ti srce ven vrglo in jezik do tal.
Ti kar lepo nadaljuj z vadbo, samo tehnika te zavaja ;).
 analuka
oj hvala. ma saj se mi je zdelo, da skor ne more bit tako. kajti že če rescimo grem čez 150 čutim, pri 210 bi mi verjetno res bilo slabo. pa tud pulz je bil pol takoj spet na 110. thank you. bi mi bilo žal nehat zdaj zarad brezveze, ker sem sem glih dobila voljo.
 janezek
Če je bilo to v fitnesu, je možno da je kdo prišel na sosednjo napravo z uro na isti frekvenci. V tem primeru sem že videl, da se zna napravam popolnoma zmešat.
Uporabniški avatar
 Damijan
1. Mojemu polarju se čisto vedno zmeša na enem teku, ko grem pod daljnovodom.
Vedno na isti točki požene utrip v nebesa, a takoj, ko sem
izven tega polja, se vrne v normalne cifre. Pravzaprav tega ne bi niti opazil,
če ne bi potem v Polarjevem softwaru videl teh špic. Fajl nato uredim ročno,
tako da te špice porežem.

Zato je prva možnost ta, da je v fitnessu prišlo do neke elektromagnetne
motnje. Nisi napisala, za kateri model gre. Imaš možnost prenosa podatkov?

2. Druga možnost pa je slab prenos podatkov s prsi na samo uro, za kar sta
spet možni dve varianti:
a) ali je baterija v pasu res tako slaba, da nekonsistentno oddaja informacije
do sprejemnika (urce na roki)
b) kontakti na pasu so zapackani/oksidirani, zaradi česar prav tako prigaja do
motenj v oddajanju.

Rešitev ad tč. 2 je torej menjava pasu + redno vzdrževanje.
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Meni mp3 nikoli ni zmešal polarja. To smatram, ker se ta včasih zmeša sam in pokaže pulz 200 in več ne glede na to ali imam takrat še mp3 zraven.

Na fitnesu na stezi (prav tako technogym) se je pa tudi meni zgodilo, da je vleklo še signal od soseda, potem sem se premaknila na eno naprej in je bilo ok.
 analuka
oj, hvala vsem. technogym je "sam", tako da to ni to. zdaj pomoje je res bolj pas, saj mi je pol tud pokazalo večkrat da ne oddaja signala. pa tud zanimivo, na stezi je bil utrip za cc 20 udarcev manjši ali večji kot na sami urci- sem imela urco in pas, ki ga bere tech.
no v glavnem, da me ne bo panika :shock:
 ogo
Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali ima polar 720 poleg funkcije ascent (vzpon), tudi funkcijo spusta oz. če sešteva vzpone in spuste?

Lp
 luzr
ogo napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali ima polar 720 poleg funkcije ascent (vzpon), tudi funkcijo spusta oz. če sešteva vzpone in spuste?

Lp

Najverjetneje da; ne bom prisegel, ker gre za stari model.
Preveri v tehnavodilih za uporabo.
Uporabniški avatar
 Damijan
ogo napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali ima polar 720 poleg funkcije ascent (vzpon), tudi funkcijo
spusta oz. če sešteva vzpone in spuste?

Lp

710 ima, torej 720 sigurno tudi! Če ne drugače, je podatek viden po prenosu
na računalnik. Okvirno... Ker pa je višinomer barometrski, ki deluje v kombinaciji s
temperaturo, utegnejo biti podatki ... hecni. Npr. greš turo A-B-A. Če je
vzpona za 1000 m, bi - logično - prav toliko moralo biti tudi spusta, a temu
navadno ni tako.

Sicer pa ja - tudi vse vmesne spuste in vzpone sešteva oz. dodaja k skupni
sumi vzponov.
Uporabniški avatar
 Loni
Postavljam vprašanje kar tule. Kateremu Polarjevemu pasu se da menjati baterijo?
 ton
Po mojem vsakemu (T31 in Wearlink). Sem važen ko marela, ker sem ravno te dni svojemu uspel ekstrahirati staro in vstaviti novo baterijo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA