prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ROSI64
Jaz po teku ali kolesarjenju takoj ko pridem domov, le sperem (program izpiranje) oblačila v pralnem stroju, brez pralnega praška. Le toliko da se spere "švic". :idea:

Občasno pa operem pri 30 stopinjah z malo praška in predvsem brez mehčalca. Mehčalec ni toliko škodljiv oblačilom, kot je škodljiv naši koži. (potem se pa sprašujejo kolesarji, zakaj imajo toliko mozoljčkov na riti :oops: in obtožujejo umetna oblačila. Vzrok je le v mehčalcu. Koža se poti in potem deluje skupaj z mehčalcem.)
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Susanne napisal/-a:modrčke... in je vse OK.
:lol:

modrček po pol leta pranja na 40 st postal tako grdo siv, da bog ne daj da me kdo vidi v njem.... :oops:

kak drug nasvet, razen ročnega pranja :?:

ja, naslednjič kupim modrc temne barve :wink:
 natasha
metkamarjetka napisal/-a:modrček po pol leta pranja na 40 st postal tako grdo siv, da bog ne daj da me kdo vidi v njem.... :oops:

kak drug nasvet, razen ročnega pranja :?:

ja, naslednjič kupim modrc temne barve :wink:

tud moja izkušnja je taka
Uporabniški avatar
 Radolca
"pri nas pa peremo" na jogging programu na 40° Celzija (da ne bo zamenjave s K-jem ali F-jem 8)
Zaenkrat so moje tekaške "cune" v redu, v stroju jih operem po vsakem drugem teku z ostalim barvnim perilom in jih posušim na zraku. Ne vem ali je to pomembno, pazim, da se ne sušijo na soncu, predvsem copate :!:
Uporabniški avatar
 Biz
Jaz perem na 30 stopinj s praškom za barvno perilo, ne glede na znamko. Mehčalca ne dam. prodajalec v trgovini je rekel, da tehnični tekstil zgubi svoje karakteristike. Ali je to res ali ne, pa ne vem.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Po vsakem teku oblačila operem na "Mini 30" - to je kratek program za pranje, pri 30 stopinjah Celzija. Uporabim pa samo malo detergenta za občutljivo perilo ali pa navadnega praška.

lp,

m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA