Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 gs1422
Danes sem po službi "odtapkal" eno desetko (makedamsko čez polja in travnike). Nekje na 7. kilometru opazim kakih 500 metrov pred sabo strica, s "fergusonom" in balirko. Ravno je pospravljal mala koleščka zato sem malo pospešil in ga dohitel.

Štartala sva skoraj vzporedno, potem pa sem dobil skoraj 100 metrov prednosti. Stricu se je stožilo zato je pospešil. Za traktorjem se je kadilo kot zmešano, balirka je poskakovala, slišale so se verige, ki so tolkle po pločevini... In sva se tako podila dober kilometer dokler sva zavila vsak v svojo smer.

Dvoboj sem za nekaj 10 metrov dobil, za las. Je bilo pa sila zabavno. Stric se je smejal ja pa tudi. :lol:

Včasih se zapodim tudi za rekreativnimi kolesarji ali pa oni za mano. Ampak ti niso tako zabavni.

Da vas slišim, s čim vsem ste že tekmovali?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Najbolj lušno je tekmovati z gorskim kolesarjem po gozdni poti navkreber. Tekač je običajno navzgor hitrejši, zato pa je lušno :D
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja tud mene tu in tam kar povleče za kakim takim "tekmecem". Tudi traktoriste in predvsem kolesarje smo že prehitevali. Najboljši občutek pa mi je teči ob glavni cesti Radovljica - Podvin kjer so vedno zastoji. In je prov filing, ko si hitrejši od voznikov, ki se počasi premikajo v koloni.
Uporabniški avatar
 T1
Zadnjič sem tekel okoli Brda. Kar nekaj časa sem tekel vzporedno s konjem (jahala ga je brhka deklica), potem pa sem, khm zanimivo, crknil :lol: .
Še boljši občutek pa sem imel pred nekaj dnevi, ko sem šel s 15-kilskim nahrbtnikom peš do Hudičevega boršta na Zaplati. Na nekem ovinku sem prehitel polža, ki je hitel v isto smer, na naslednjem pa še drugega. Preklemano dober občutek, ko končno koga prehitiš. Običajno bolj drugi prehitevajo mene.

LPT1
Uporabniški avatar
 Loni
Po PSTju v okolici Žal se sprehaja ena lisička, samo je treba dosti zgoden, da jo ujameš. Že leta in leta, baje jo imajo varnostniki že na pol udomačeno. Drugače pa sem jaz bolj strahopetne sorte in se moje vsako laufanje konča s kakim bežanjem pred "nevidnimi" bavbavi. Zato že nekaj časa laufam s slušalkami v ušesih, tako ne slišim vsake vejice, ki pade z drevesa. Najboljše je bilo pa enkrat, ko sva s sosedo bežali druga pred drugo, vsaka prepričana, da je druga medved, ki se je takrat klatil po okolici.
Ali pa moja motivacija pred leti, da sem se sploh spravila na Rožnik. Tam se je potikal dotični tip, ki je vedno razgrinjal svoj plašč, spodaj pa nič. Moja cimra ga je srečevala non stop, jaz pa nikoli. Sem bila prepričana, da laže. pa sem ga enkrat le srečala, jo je tako hitro ucvrl pred mano, jaz pa za njim iz čistega firbca. Razočaranje, ampak motivacija za tek je pa ostala :D :lol:
Uporabniški avatar
 NaceM
Jaz sem prejšnji teden srečal lisico in hvalabogu, da sem imel psa takrat na povodcu, ker jo bi gotovo ucvrl za njo. :) Danes mi je skoraj ulovil zajca na polju, verjetno ga tudi bi, če se ne bi drl za njim, naj pride za menoj.
Drugače pa je neobičajno običajen tekač z menoj kar moj pes, ker se razen v zgoraj navedenih primerih ponavadi nahaja do 5 m od mene - ali me od zadaj priganja ali pa pred menoj teče. :D
Drug tako neobičajno običajen tekač je pa moja žena, ki me včasih spremlja na kolesu. :)
Uporabniški avatar
 solatka
Jaz ponavadi bežim samo pred svojimi mislimi :roll: :lol:

Včasih pa se v naselju kjer tečem (med drugim) po cesti podijo otročki na kolesu al pa rolerjih. Al pa peš.
In včasih se zapodijo za mano in se na vse kriplje trudijo, da bi me prehiteli. večinoma se kar lepo potrudim, da jim to tudi uspe. :wink:
 mojA
Ste opazili čaplje ob PST-ju? Včasih jih je prav veliko ... pa ne vem ali bolj spomladi ali jeseni. Kaki dve leti bo teka, ko je čaplja počasi glisirala vštric z mano kakšnih 20 mt, potem mi je ušla .

Podobno se mi je zgodilo z jelenom. Tisto je bilo pa kar malo grozljivo, ker je zganjal takšen hrup, nakar sem ga zagledala. Jaz sem bila na poti, on pa malo više gor v gozdu. Ampak je tekel vzporedno z mano in jo potem pičil nekam proti vrhu. To je bilo pa med Stransko vasjo in prevalom za na Toško Čelo, na zadnjem razcepu za Šujico oz cesto proti Polhovemu GRadcu
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Ja čaplje sem tudi jaz opazil - največkrat ob kakem jutranjem teku ob bližini živalskega vrta...

Takrat je že itak lepo, s čaplami je pa že skor mal kičasto (hec)... :wink:
 mojA
Ja, zjutraj. Obakrat. Zjutraj je res veliko živali. Od Podutika proti Pst-ju, pa po Pst-.ju, zajci pa srne.
Samo tistega vietnamskega pujsa, ki se je veselo pasel mal od Murgelj naprej pa ne vidim več
Nazadnje sem videla v soboto mini miško ob Gradaščici, bolj rovko, temnorjavo, še mladičko.
Uporabniški avatar
 mazi
mojA napisal/-a:Samo tistega vietnamskega pujsa, ki se je veselo pasel mal od Murgelj naprej pa ne vidim več
Tudi jaz ga pogrešam... :cry:
Uporabniški avatar
 Classix
mazi napisal/-a:
mojA napisal/-a:Samo tistega vietnamskega pujsa, ki se je veselo pasel mal od Murgelj naprej pa ne vidim več
Tudi jaz ga pogrešam... :cry:

Lahko ga obiščeta na PST-ju med Ižanko in gostilno Livada. Je pa očitno bolj jutranje sorte, saj ga tam po osmi uri zjutraj še nikoli nisem videl zunaj.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
 mojA
Ja, točno, med Livado in Ižanko. Verjetno sem ga res samo zjutraj videvala. Verjetn ga bom šla v nedeljo pogledat

HVALA
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Danes sem opravil en hiter trening s šprinti. Srečam kolesarja, ki me želi prehiteti. Pa se ne dam. Pove da grem 22 km/h. Užene me šele, ko hitrost naraste na 26 km/h oz. ko take hitrosti ne zdržim več in se začne klanec navzdol.

To je bila pravzaprav ena izmed mnogih "fartlek" pospešitev na 8 km dolgi progi. Za tem pa sem opravil še 10 šprintov v breg.
Uporabniški avatar
 samostojni
Jest sem pa par let nazaj službeno bil na Goričkem, kjer sem zvečer malo tečt šel. :lauf:
Nazaj grede skozi gmajno (bila že tema, tako da so se videli bolj obrisi in svetla cesta), se zasliši ropotanje in šumenje nekje 50 metrov pred mano, bemti kvaj zdaj to :shock: :shock: :shock: sem pomislu kakšen pes gre čez cesto, sam jih je blo pa tolk velik (čez 20) pa je blo videt kot divje svinje z mladimi :oops: :o :oops: :shock: sem moral kar počakat, pa sem ploskal pa mal prganal, da se speljejo.
Grem naprej s pospešenim korakom, matr ni hu :evil: :twisted: :evil: še ena runda j mal pred mano čez tekla. Kva sem hotu, pa spet spodbuda pa ploskanje, so na mojo srečo sam čez bejžale.... jest pa tut nisem bil čist brez skrbi še pol. Ampak je blo vse OK. Sem pol kakšnega :drink spil na ta račun.
Pa še ena, pred leti smo z podporo Janijem (Logarska) bli na dopustu na Hvaru, pa sva ponavad zjutraj ob 6ih s kolesom šla na ture :lauf: , eno jutro pa voziva u neke klance od Jelse, pa začne nekej šumet pod cesto :roll: :shock: :roll:, skoz bliži gre v breg, jebela sva ga nagonila tistikrat :wc: ne vem kdo se je bl ustrašu, midva al svinja.
Je pol še malo vštric šopala, pol pa po klancu navzdol, čez grmovje in ostre skale :cast1: dobr d res. Me čudi da se ni polomila po brezpotju.

Sva pol nadoknadila :toast: :piti: tisti strah in pospeške.

Na Pagu sem pa srečal gor proti najvišjemu vrhu Sv. Vidu zajca, ovcee, pa modrasa, pa belouško, tko da se je korak ustavil ... :-(( in pospešil pol pri nekaterih. Tud želvo sem nekaj čas proti Kolani nesel, k je tko počasi šetala.

Ma še kaj bomo srečali, če bo sreča dana...

Pa enkrat zvečer tečem z rudzakom, nekej odzadi dol po nogah začutim :shock: :cenz: :shock: sem poskočil, pa nazaj pogledam, je bla pa sam zgornja majica, k je z rudzaka ven padla :oops: :oops: :lol: :oops: , ma je dala vetra :rol:
Tolk :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA