Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 damjan10
Jaz sem knjigo prebral in ni nič kaj posebnega. Ne izveš nič novega (za tekača, ki ima razjasnjene osnovne pojme zdravega živjenjskega sloga), tako, da sem nad knjigo razočaran.

V knjigi predvsem povdarja, kaj je vse naredil, da je zdravnik, koliko žensk je imel, ... itd ... itd ... (sama hvala)!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja saj to je tudi nekaj za pohvaliti mar ne?

Verjamem pa da je res, da enkrat ko zaèneš živeti na lovorikah in hvali durgih se zaèno znaki zastoja. Najboljše je èe si skoz kritiziran :) potem vedno išèeš nove rešitve in poti ( da vsaj dopinga ni zraven :) ).
 mojA
Res je. Slava in denar pokvarita značaj. Mogoče bolje da ne preberem knjige ker se mi bo zasral in mi šel potem počas skos bolj na jetra. Samohvalo ne prenašam..... tadram tadram tadram
Uporabniški avatar
 flikca
JAz sem gledala oddajo od začetka, pa nisem dolgo zdržala (kaj morem, če sem pa tekla že ob šestih zjutraj..), ni mi pa bila všeč razdelitev športnikov, skoraj dobesedno na pametne in neumne. Torej maratonci in triatlonci so pametni, vsi ostali (igre z žogo itn.) so pa neumni. Saj lahko poudariš prednosti in slabosti enih in drugih športov, ampak ta mi je pa bila že kar malo skrajna.
Uporabniški avatar
 NaceM
flikca napisal/-a:JAz sem gledala oddajo od začetka, pa nisem dolgo zdržala (kaj morem, če sem pa tekla že ob šestih zjutraj..), ni mi pa bila všeč razdelitev športnikov, skoraj dobesedno na pametne in neumne. Torej maratonci in triatlonci so pametni, vsi ostali (igre z žogo itn.) so pa neumni. Saj lahko poudariš prednosti in slabosti enih in drugih športov, ampak ta mi je pa bila že kar malo skrajna.

Delno se strinjam, vendar mislim, da je tukaj za podariti nekaj. Če je ekipa dobra in si ti slab, bodo tudi tebe po ramenih nosili, če je pa ekipa slaba in ti dober, boš pa šel "down" tudi z ekipo. Konec koncev jaz na gimnaziji prvi 2 leti nisem imel statusa športnika (pa mi bi zelooo prav prišel, glede na 9-12 treningov na teden), ker je bil status športnika takrat pogojen z mednarodnim razredom (meni sta do norme manjkali se mi zdi 2 sekundi v teku na 1500m), kolega oz. sošolec je pa status imel zato, ker je bil član košarkarske ekipe, ki je igrala v 1. ligi, čeprav je sedel na klopi večino časa, ker je bil preslab, da bi igral. Koliko jih pa igra v 1. košarkarski ligi in koliko jih naredi mednarodni razred pri teku pa sploh ni za primerjat...
Uporabniški avatar
 pelvis
flikca napisal/-a:JAz sem gledala oddajo od začetka, pa nisem dolgo zdržala (kaj morem, če sem pa tekla že ob šestih zjutraj..), ni mi pa bila všeč razdelitev športnikov, skoraj dobesedno na pametne in neumne. Torej maratonci in triatlonci so pametni, vsi ostali (igre z žogo itn.) so pa neumni. Saj lahko poudariš prednosti in slabosti enih in drugih športov, ampak ta mi je pa bila že kar malo skrajna.

Po Cokanovo gre bolj za to, da se mu zdijo nepremosmerni športi nezdravi in nekoristni zaradi dejstva, da se velika večina udeležencev skozi leta delno ali bolj poškoduje (to je žal tudi statistično dejstvo). Taki športniki so tudi odlična tolažba za tiste, ki jim je najbolj luštno na kavču (češ, se bom še polomil) in ki imajo zdravstvo na pol zastojn zaradi onih, ki za svoje zdravje redno in pridno skrbijo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA