Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Frikica
lenči napisal/-a:No, ugotavljam, da se polžki ukvarjajo tudi z drugimi športi .

Tkole:
- tek
- kolesarjenje
- plezanje
- hribolazenje
- plavanje
- rolanje
- drsanje
- smučanje

Takšen je trenutni seznam.

Pripiši še tek na smučeh. Se je prav lepo poditi s smučmi med belimi smrekami na Pokljuki ali pa na beli planoti, na Blokah. ;)
Uporabniški avatar
 Loni
Za dobro jutro odlaufala svojo 10Ko in se počutim super, tempo na km spet pod 6 minut, sem navdušena :D :D . Pa da nadaljujem s pekarijo, biskvit za čokoladno torto se hladi, trojne čokoladne kocke so že narejene, samo še čoko glazura manjka. Naš Matic (sin moje najboljše prijateljice in moj krščenec) ima jutri prvi rojstni dan. Zdajle šibam pa na celodnevno babjo žurko v Posavje, ima kolegica malo več kot eno svečko za upihniti, celih 40 se je že nabralo. Bo še pester ta vikend.
Uporabniški avatar
 lenči
No, ugotavljam, da se polžki ukvarjajo tudi z drugimi športi .

Tkole:
- tek
- kolesarjenje
- plezanje
- hribolazenje
- plavanje
- rolanje
- drsanje
- smučanje
- tek na smučeh

Takšen je trenutni seznam.

Tek na smučeh pa sem tudi jaz rekla da bi preizkusila, sam kaj ko je v nižinah premalo snega, ko gremo pa smučat, pa smučam.
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM napisal/-a:Za dobro jutro odlaufala svojo 10Ko in se počutim super, tempo na km spet pod 6 minut, sem navdušena :D :D . Pa da nadaljujem s pekarijo, biskvit za čokoladno torto se hladi, trojne čokoladne kocke so že narejene, samo še čoko glazura manjka. Naš Matic (sin moje najboljše prijateljice in moj krščenec) ima jutri prvi rojstni dan. Zdajle šibam pa na celodnevno babjo žurko v Posavje, ima kolegica malo več kot eno svečko za upihniti, celih 40 se je že nabralo. Bo še pester ta vikend.

Loni, bravo, ne se pa pozabit prijavit za 31.8. :wink: :lol: . Jaz sem psihično pripravljam na jutrišnji polmaraton :lol: :oops: .

No, jaz sem danes bolj zelenjavno usmerjena, moram malo pobrati iz vrta pridelke :lol: . Za kosilo pa preizkusim konopljine testenine :?: .
 wind
Kaj vse človek najde. :D

Slika
Uporabniški avatar
 lenči
Hja, pa le nismo čisto zapostavljeni :wink: :lol:
 wind
lenči napisal/-a:Polžki, a tečete ves čas enak tempo, ali ga skušate tudi malo menjavati, kar pomeni, vmes malo pospešiti? Jaz sedaj evidentiram malo čase po kilometrih in skušam menjavati tempo, predvsem pa zadnji kilometer res dati vse od sebe. Se mi zdi, da se kar pozna na rezultatih.

Hja, saj veš, kakšni smo dedci, če pride kakšna luštna deklina nasproti, ali če jo zagledamo pred sabo, se tempo kar samodejno spremeni, to je povsem nezavedna reakcija telesa. :twisted:

Drugače pa, saj ne moreš teči ves čas v enakem tempu, to je že dolgočasno. Npr, po ravnem greš počasi, v klanec pospešiš, na vrh klanca pa spet počasi, sicer začne zmanjkovati zraka, pulz začne pribijat tam okoli dvesto, dihanje pa spominja na parno lokomotivo. :D

BTW, raje pospešuj v predzadnjem kilometru; na koncu pa narediš počasen iztek (zadnji km, ali vsaj zadnjih 500m).
Uporabniški avatar
 lenči
Hvala Wind :lol: . Saj, ker mi je postalo res malo dolgočasno (no, prej itak nisem zmogla drugače :oops: ) sem začela razmišljati o spremembi tempa. Pospeševanje v klanec pa imam ponavadi zadnjih 500 metrov, potem pa imam lep iztek (pardon sprehod) v hribček do doma. Ko bom ta klanec pretekla, bom pa res zmagovalka. Se bom pa še predzadnji kilometer bolj trudila, je itak veliko bolj raven :wink: :lol: .

BTW meni tudi pride kakšna luštna deklina nasproti, sam fantov primanjkuje :wink: .
Uporabniški avatar
 niki
Se vam še jaz pridružim, čeprav se mi zdi da bi bilo potrebno zame narediti še pod skupino Počasneje od polžjega :D se bom pa potrudila, da vas s časoma tudi jaz ujamem :D
Moj cilj pa je, da bi pretekla 10ko

Sicer pa poleg teka še rolam, včasih je bilo tudi kolesarjenje, hribolazenje in davno nazaj alpinizem. Sedaj pa bolj na kakšen hribček skočimo z družino, to je pa tudi vse.
Uporabniški avatar
 lenči
Niki5, dobrooodooošlaaa Slika. Polžja sekcija se veseli nove članice Slika. Pa ne sekiraj se, mi imamo turbo polžkeSlika (a ne :wink: ) in nekatere, ki so na ročni pogon Slika. In bodi prepričana, da ti bo uspelo preteči 10ko. Če boš rabila spodbudo Slika, navijače Slika vedi, da smo tu, da ti pomagamo do cilja Slika.

Spremljaj naše teme, javi kaj počneš in pridruži se nam (aja, pa razmisli o našem pikniku Slika.
Uporabniški avatar
 Tina1
luzr napisal/-a:@Tina1: Superge naj bi bile večje približno eno številko od normalne obutve. Pri dovolj zavezanih supergah moraš imeti približno za en prst prostora.
Če te bo kaj o supergah zanimalo, od zavezovanja do raznih modelovkar vprašaj.
Predlagam, odpri novo temo, ker bodo drugi sotrpini tako lažje našli podoben problem.

Hvala obema javor in luzr za nasvete. :)
Ko bom nove kupovala, bom najverjetneje zavila na Čopovo.

Glede mojih superg je pa tko, da so samo za pol številke večje od moje velikosti nog. Verjetno bo treba res bolj prostorne drugič kupit. Plus jih začet dobro zavezovat. Ker do sedaj sem jih zmer sezuvala in obuvala kar tko, ne da bi jih kej odvezovala, zato pa niso bile fajn zavezane.
Novo temo. Ok :)
 wind
Hoj polžke, a v dežju tudi laufate, ali raje poskrijete svoja telesca pred hudobnimi dežnimi kapljami? :twisted:

Jaz sem danes zvečer počakal, da se je pošteno ulilo in nato odčofotal eno uživaško desetko (10,02 km, 147 viš.m, 58:13, 5:49 min/km). Je bil že skoraj akvatlon, gozdna cesta se je ponekod spremenila v deroč potok. Ker je dež neslo precej postrani, sem kmalu moral pospraviti očala v žep. Pol je pa bilo zabavno, pod noge sem še za silo videl, naprej pa bolj švoh. Za vsak slučaj sem prižgal čelko, če mi kakšen biciklistični uživač pridrvi nasproti, da me bo prej videl, kot jaz njega. Pa ni bilo žive duše, še dobro.
Takle tek v dežju je nekaj najlepšega, greš poslušat dež, deročo Savo, čofotanje v supergah. Pa še strele so sekale na vsakih nekaj sekund, prav čarobno. :D

Tole bi bilo sicer bolj za rubriko "tek v dežju", a ker je čas precej polžji, paše tudi sem.
Uporabniški avatar
 Tina1
Jaz še nisem tekla v pravem dežju. Me nekako še ne mika, nisem še tak tekaški entuziast ;), da bi šla ob vsakem vremenu.
Uporabniški avatar
 Loni
wind napisal/-a:Hoj polžke, a v dežju tudi laufate, ali raje poskrijete svoja telesca pred hudobnimi dežnimi kapljami? :twisted:

Jaz sem danes zvečer počakal, da se je pošteno ulilo in nato odčofotal eno uživaško desetko (10,02 km, 147 viš.m, 58:13, 5:49 min/km). Je bil že skoraj akvatlon, gozdna cesta se je ponekod spremenila v deroč potok. Ker je dež neslo precej postrani, sem kmalu moral pospraviti očala v žep. Pol je pa bilo zabavno, pod noge sem še za silo videl, naprej pa bolj švoh. Za vsak slučaj sem prižgal čelko, če mi kakšen biciklistični uživač pridrvi nasproti, da me bo prej videl, kot jaz njega. Pa ni bilo žive duše, še dobro.
Takle tek v dežju je nekaj najlepšega, greš poslušat dež, deročo Savo, čofotanje v supergah. Pa še strele so sekale na vsakih nekaj sekund, prav čarobno. :D
Tole bi bilo sicer bolj za rubriko "tek v dežju", a ker je čas precej polžji, paše tudi sem.

Wind, ti si me pa zdajle s svojimi prispevki prav nasmejal. Jaz tečem tudi v dežju, predvsem ljudi ni nikjer na spregled. Začela sem pa zaradi psa, potem ti pride pa v navado. Ali pa zjutraj v pozni jeseni, ko je še mrak, takrat mi je tudi super, ko še malo prši iz megle. Pa tisto gledanje za mimoidočimi (no malce hitreje že gre tudi polžkam, a ne :D ) predstavnicami. Da ne boš mislil, da jaz v tla gledam. Ko grem laufat zvečer, je moj tempo precej hitrejši, ker je več "zanimivosti" na poti, zjutraj je bolj tuga od tuge.

Lenči, konopljina pašta, njami... Kakšno omako si pa gor stresla - a pesto iz listov iste rastline :P ?
In tista tvoja ideja o trurbo polžkih in tistih na ročni pogon je pa tudi super.
 Larchi80
Evo še ena nova, ki je začela s tekom pred cca 3 tedni. Napredujem lepo počasi, dobivam občutek da mi tek počasi leze pod kožo, glede na to da nikoli nisem rada tekla. Nisem pa še nič merila dolžine oz kilometrine, merim samo čas, ki ga pretečem. Pomoje če me kdo gleda ko tečem hehe, si misli da tečem na ročni pogon, ampak se ne dam,...vztrajam :D

Lp larchi
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA