prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ne da. Men GTC totalno mimo in raje uporabljam Sporttracks, kjer se menda obeta update, kejr naj bi se dalo dodajat tudi poljubne karte.

Sicer sem pa zaradi dobre uvrstitve na POGUM v dvojicah dobil Que :) to bo šele zabavno :)
 dr.fruc
Včeraj mi je ratalo dat goal na uro. Zdej ko 3. potapkaš na uro se pokaže tvoj cilj in koliko si ga že uresničil. Fajn zadeva, sam malo zajebava njihova stran.

Kako pa kaj negujete 405-ke? Zaenkrat HR pas splahnem pod vodo in malo očistim z navadno milo. Uro pa samo obrišem po teku. Je treba kaj več?
 Sapka
Ja, jaz sem si na GTC-ju nastavila Adria Route (ko klikneš na mapo, imaš v zgornjem levem kotu zavihek, kjer izbiraš med PC Basemap ali Adria Route 1.70). Je pa res, da je Google map na GC-ju lepši. Ampak me mine vsa volja, ko poskušam karkoli delati na GC-ju, ker je takooooo zeloooo počasen.
 dr.fruc
Sem mislil, da je samo pri meni tak počasen. upam, da bojo to malo poštimal.
Meriti razdalje je mogoce z GPS-om aoziroma z merilci gibanja kot jih ima Polar. V primeru Garmina, GPS delno odpove v gozdu, medtem pa je potrebno pri Polarju merilec gibanja veckrat umerjat.
Pri meni se bolj postavlja uprasanje, ali ima 405-ka vse ostale lasnosti kot nekaksen trener za multisport kot ga ima Polar xy? Vsekakor je prakticno imeti vse v eni enoti. Za primer Polarja, ko je GPS velika nerodna dodatna enota.
Ima morda kdo kaksno informacijo v zvezi s primerjalnimi testi (405 - RS800xy), se posebej v primeru meritev srcnega utripa, obnovitve moci in ostale statistike?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Moje osebno mnenje:
1. Polar je glede planiranja treningov oziroma spremljanja le teh bistveno boljši kar se tiče funkcij, ki jih nadgradijo nad srčni utrip. Garmin to sicer ima, vendar je to bolj osnovna raven
2. Garmin ima bistveno boljši GPS sprejemnik oz. proti foot-podom definitivno zmaga. Sprejem v gozdu pri 405-ki ni problem, mislim, pa da tudi 305-ka nima tega problema.
3. Moje mnenje je, da če rabiš merilec razdalje oz. analizo razdalje in umestitev v prostor, uro brez dodatnih naprav (foot-pod, gps izven ure) ter osnovne HR funkcije, potem je IMHO zate Garmin, drugače pa Polar.

To je le na kratko, odločiti se boš moral pa sam.
Še nekaj linkov za primerjavo:
http://runtotri.blogspot.com/2008/04/ga ... sions.html
http://runtotri.blogspot.com/2008/04/ga ... video.html
http://runtotri.blogspot.com/2008/06/ga ... -ride.html
http://runtotri.blogspot.com/2008/06/q- ... o-t6c.html
 Bernardosi
Ja hval za odgovor.
Nekateri odrasli smo taki kot otroci; "oooo nekaj novega", pa ceprav ne potrebujemo. Mislil sem, da bi bilo boljse, ce zdruzim vse te naprave.
Trenutno imam 3 leta star Polar S625x, ki brezhibno dela in, ce bi uporabil zgol razum, nobenih custev, ima ta model se prevec funkcij kot jih potrebujem oziroma jih kdajkoli bom. Hvala.
 igicar
Jutro!

Zanime me, če forerunner 405 kaže (oz. če se da očitati na uri?) višini na kateri se nahajaš?

Namreč za 305-ko v primerjavi z 405-ko piše da nima višinimerja, sam pa vem, da se z ure da očotati na kakšni višini se nahajaš!

Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
 Laufer
Seveda ti prikaže tudi višino, samo nastaviti jo moraš. :lol:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Tako je, seveda pokaže. Paziti moraš, kaj je navedeno, ker ponavadi piše ali ima barometrični višinomer ali GPS višinomer.
 igicar
Najlepša hvala za odgovor.

Trenutno imam polarja M77 Titanium. Z njim sem zelo zadovoljen imam ga namreč že od leta 2000 (osem let) in v tem času sem samo enkrat menjal baterijo, drugače pa dela brez problema. Res pa je da ima ura samo osnovne kardio funkcije in štoparico, pa porabo kalorij, to pa je tudi vse.

V soboto 9.8.2008 pa sem se v Zagorju prvič v življenju udeležil teka, (po prepričevanju kolega), mislim v tem smislu da sem tekel s številko in da sem beležil uradni rezultat. Videl sem kar nekaj tekačev z forerunnerjem 305, enega izmed njih celo poznam. V kasnejši debati, po teku, pa mi je pokazal in razložil nekaj funcij te ure in bil sem res impresioniran. Samo ura kot taka mi je prevelika za nošenje v službi, itd.

Istočasno mi je tudi povedal za vaš forum in takoj naslednji dan sem ga prečekiral in ugotovil, da ste resnično super (informacij ogromno, pametni nasveti, druženje,...), tako da sem se takoj logiral.

Na forumu sem se potem še bolj pozanimal o uri in ugotovil, da je letos prišla nova forerunner 405, ki mi je pa res všeč in mislim da bi mi lahko res pomagala pri treningih teka (kot trener, motivaror in še kaj).

P.S.

Odločil sem se, da se drugo leto sigurno udeležim Zagorskega tega, drugače pa me že vleče, da bi se še letos udeležil kakšnega podobnega teka (kake 10-ke za začetek). Glede na to, da je bil omenjeni tek v Zasavju, pa sem pogrešal še kakega Trboveljčana oz. Trboveljčanko več!!! (bilo nas je samo 5, po mojem štetju).

Hvala še enkrat za odgovor in lahkoten tek Vsem!
 dr.fruc
A je kdo sprobu, kako je odporen na dež?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Roke v ogenj ne dam, samo preživi pranje pod vodo, tek v dežju pa verjetno odvisno od trajanja teka po dežju. V teoriji naj bi zadeva držala.
 kinkl
[quote="dr.fruc"]A je kdo sprobu, kako je odporen na dež?[/quote]

Uro kar dobrega naliva je zdržala , samo po 14 dneh sem na kolesu po 2 urah vožnje opazil malce zarošen zaslon, vendar ko se je ura segrela je rosa izginila. Sicer pa dela brez problemov.
Uporabniški avatar
 Damijan
V praksi pa zadeva ne zdrži. Kar je logično: imamo elektro kontakte,
imamo tiste male luknjice (kao "zvočnik").. Slej kot prej se pojavi korozija
in v končnem napravca zataji. Preverjeno pri meni, kolikor berem, pa je teh
problemov čedalje več. Meni se zdi celo, da škodi že znoj. Le poglejte enkrat
pod urco, takoj po treningu... lepo se vidijo potne "srage" pod uro.

OK, dokler je zadeva v garanciji, itak ni problem, tako da - če imaste srečo,
naj vam Garmini riknejo pred iztekom le-te: uro vam bodo (skoraj) brez
besed zamenjali. Po preteku granacije pa pride v poštev še t.i.
"izvengarancijska" zamenjava, ki sem jo ravnokar izkoristil.

A vseeno: grenak priokus ostaja - se mi zdi, da to niso neke dolgoročne
igračke, enkrat sem že omenil: plastik-fantastik.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA