prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 a nje ni
ROSI64 napisal/-a:Jaz občasno tečem z utežmi za roke in sicer za vsako roko 0,90 kg. Tečem tudi daljše razdalje in do sedaj še nisem imel težav. Si pa zelo utrdiš vratni in ramenski del. Uporabljam pa uteži ki se jih namesti na dlani in ne na zapestje.

živjo! saj so to tiste, ki jih z "ježkom" pritrdiš oz. oviješ okrog roke, ne? opazila sem da ko tečem, ne vem v kakšnem položaju bi imela roke ... poleg tega moja služba zahteva da sem cel dan pred računalnikom in me bolijo vratne in ramenske mišice ... mogoče bi si s tekom z utežmi to nekako popravila ... :roll:
kje lahko kupim take uteži? in kolikšno težo priporočate? glede na to, da vsak dan po teku med raztezanjem stiskam 20kg gumico (tisto okroglo), nekaj moči v rokah že imam 8)
hvala za odgovore in LP :wink:
 keti2
Poglej v Hervisu. Tam sem kupila svoje Nike uteži, ki se ovijejo okoli palca in zapestja. Jaz imam pol kilske, pa so več kot dovolj.
 a nje ni
keti2 napisal/-a:Poglej v Hervisu. Tam sem kupila svoje Nike uteži, ki se ovijejo okoli palca in zapestja. Jaz imam pol kilske, pa so več kot dovolj.

hvala :wink: grem še danes! pa po nove superge u TS 8)
LP
 a nje ni
a nje ni napisal/-a:
keti2 napisal/-a:Poglej v Hervisu. Tam sem kupila svoje Nike uteži, ki se ovijejo okoli palca in zapestja. Jaz imam pol kilske, pa so več kot dovolj.

hvala :wink: grem še danes! pa po nove superge u TS 8)
LP

sm šla u hervis, pa sm našla tiste za okrog zapestja, sam pol sm ugotovila da mam na eni roki štoparco in odsevnik, na drugi pa švictrak :D zdej pa ne vem kako naprej ... :roll: bo treba neki pogruntat ...
Uporabniški avatar
 NaceM
Za krepitev rok je pa vseeno še najprimernejši fitnes.
 a nje ni
NaceM napisal/-a:Za krepitev rok je pa vseeno še najprimernejši fitnes.

sem tud v fitnes probala hodit, pa na areobiko, ampak ne morm :| ne zdržim v zaprtem prostoru, tko da rajši pot pod noge. ko pa že tečem, sem mislila še za roke spotoma kaj dobrega naredit ...
ampak hvala za dober namen :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
a nje ni napisal/-a:
NaceM napisal/-a:Za krepitev rok je pa vseeno še najprimernejši fitnes.

sem tud v fitnes probala hodit, pa na areobiko, ampak ne morm :| ne zdržim v zaprtem prostoru, tko da rajši pot pod noge. ko pa že tečem, sem mislila še za roke spotoma kaj dobrega naredit ...
ampak hvala za dober namen :wink:

Tudi fitnes se da preživeti, em iz lastnih izkušenj, ko so mi zaradi težav s koleni tek skorajda prepovedali in sem se cca 2 leti tega tudi držala, vmes pa pridno delala na krepitvi ostalih mišic, vse samo zato, da bodo kolena manj trpela. Se je splačalo preživeti vsako minuto v fitnesu, čeprav se mi je prav gnusil pogled na vse tiste mišice, ki so se gledale v vsakem ogledalu, mimo katerega so šle.
Uporabniški avatar
 NaceM
Plesalci se tudi gledajo v ogledalu, pa ne zato, da bi se gledali, kako so lepi (hja.. mogoče tud HA HA HA), ampak predvsem zaradi figur, ki jih izvedejo, da jih izvedejo pravilno. Nekako podobno funkcijo NAJ bi imela tudi ogledala v fitnesu. Da vidiš, če pravilno izvajaš vajo. Ker, če jaz v fitnesu pogledam okoli sebe, vidim, kaj vse folk počne. V 80% pa vaje izvajajo nepravilno.
Uporabniški avatar
 Loni
NaceM napisal/-a:Plesalci se tudi gledajo v ogledalu, pa ne zato, da bi se gledali, kako so lepi (hja.. mogoče tud HA HA HA), ampak predvsem zaradi figur, ki jih izvedejo, da jih izvedejo pravilno. Nekako podobno funkcijo NAJ bi imela tudi ogledala v fitnesu. Da vidiš, če pravilno izvajaš vajo. Ker, če jaz v fitnesu pogledam okoli sebe, vidim, kaj vse folk počne. V 80% pa vaje izvajajo nepravilno.

Ma ti se verjetno gledaš medtem, ko izvajaš vaje. Meni so šli na živce tisti, ki so polovico časa v fitnesu dobesedno nečimrno preživeli pred ogledalom. Med tema dvema aspektoma je velika razlika.
 Simplon
LoniM napisal/-a:
Ma ti se verjetno gledaš medtem, ko izvajaš vaje. Meni so šli na živce tisti, ki so polovico časa v fitnesu dobesedno nečimrno preživeli pred ogledalom. Med tema dvema aspektoma je velika razlika.

Jap, tole ni ravno redkost v fitnesu. Saj nekako je normalno, da je človek zadovoljen s svojim napredkom, če pridno trenira, ampak meni so šli v fitnesu tudi vedno na živce tisti narciski, ki so se ves čas samo ogledovali in izgledali, kot da so zaljubljeni sami vase. Pa takih po fitnesih človek sreča kar precej ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA